2

2017: the Big Recap!

2017 the big recap

In een fluwelen blauwe jurk, op nét te hoge hakken en met een shitload of highlighter op m’n toet, klink ik vannacht op het nieuwe jaar. 2018, een jaar vol kansen en dromen, met veel liefde & plezier maar ook flink wat ambitie. Al kan ik een nieuw jaar niet beginnen zonder even terug te kijken naar wat in 2017 voorbijkwam. Met name voor The Life Factory was het een bijzonder, vernieuwend jaar met heel wat inzichten. Die deel ik, samen met de klassieke ‘best of’ lijstjes, in deze uitgebreide 2017 recap. Neem er een thee’tje bij (who am I kidding, cava is top!) & kijk lekker mee!

 

Best The Life Factory posts of 2017

Ik snuister niet heel vaak in de statistieken, als ik heel eerlijk mag zijn. De inhoud van The Life Factory bepaal ik op gevoel, niet op basis van cijfertjes. Het was dan ook leuk om een keertje uitgebreid door Google Analytics te scrollen & te ontdekken welke posts jullie nu écht veel hebben bekeken. Here we go

2017 the big recap

Een grote verrassing was het niet, om te zien dat interieurposts het beste hebben gescoord. Ik vind het zelf ook altijd heel leuk om bij iemand binnen te kijken, en bovendien zijn we natuurlijk eind 2016 verhuisd met allemaal nieuwe ruimtes om aan te kleden tot gevolg. De eetkamer preview (jeetje, ik herken ‘m zo bijna niet meer!) is de absolute toppost van 2017, gevolgd door de ‘tour’ door onze heerlijk knusse slaapkamer. En surprise surprise, dat jullie fan zijn van stationary werd nog maar eens duidelijk! De blogpost met must-haves uit Action werd massaal aangeklikt.

2017 the big recap

Ook persoonlijke posts lijken goed te scoren. Die moet ik in 2018 maar vaker gaan typen! Ik denk jullie soms te vervelen met verhalen over mijn leven, maar de stats vertellen me het omgekeerde! Zo gaf ik jullie een grote update toen ik van job veranderde en een andere na onze reis naar Sardinië, waardoor jullie weer helemaal mee waren 😉. Last but not least gingen we ook met onze tuin aan de slag: we werkten met Hartman samen voor deze geweldige styling. Deze zomer gaan we daar weer volop van genieten!

2017 the big recap

Een inzicht dat mijn kijk op bloggen in 2017 volledig heeft getekend, is ‘kwaliteit > kwantiteit’. Toen ik pas met The Life Factory begon, had ik een strak schema van 3 blogposts per week. Ik plande welke post uit welke categorie wanneer zou komen, waardoor er een héleboel posts in één jaar online kwamen. In het afgelopen jaar had ik daar 1) geen tijd voor en 2) geen zin meer in. Ergens werkt het motiverend, hoor, zo’n planning. Maar blogposts nu mogen wat mij betreft wat meer body hebben. Wat meer foto’s waar ik hard op heb gezwoegd, wat meer duiding. Ik hoef geen 300 blogposts per jaar online te zetten, een handvol posts waar ik écht tevreden mee ben: daar gaat het om. En ik hoop dat jullie die verandering hebben opgemerkt. 😊

 

Best Instagram of 2017

Instagram is momenteel het enige social mediakanaal dat ik nog intensief gebruik. Facebook laat ik al wel eens links liggen (heel goede community manager verder hoor 🙈) en Snapchat staat nog wel op m’n gsm, maar daarmee is het gezegd. Maar Instagram, dat vind ik fun! Zeker omdat je nu ook lekker slordige afbeeldingen kan delen met de Stories. #winwin A-ny-ways, het leek me dus ook wel leuk om eens terug te blikken op de best scorende (most liked) Instagramposts die ik in 2017 plaatste!

2017 the big recap

Zoals jullie zien, doet vooral interieur het erg goed op Instagram. Kiekjes van onze woning leveren altijd vele hartjes op. No problemo, die blijf ik lekker delen! Ook onze poezen (HOE LIEF WAS BEERTJE HIER? Zo’n klein dropje!) en lieve Mara scoren. Heel begrijpelijk, want dat zijn ook de eerste plaatjes die ik een dikke vette like uitdeel haha.

2017 the big recap

Hoewel ik het al langer dan een jaar doe, was 2017 voor mij echt hét jaar van de workshops. Ik heb er verschillende gegeven en kwam op die manier op leuke plekken met al even leuke mensen. Heel tof om jullie bijvoorbeeld in real life te ontmoeten! In de zomer ben ik in bijberoep gestart, zo kan ik nu ook een centje bijverdienen met onder meer de workshops die ik geef of contentcreatie. Zo leuk om op die manier meer tijd aan je hobby en passie te kunnen besteden! Of het nu een macramé plantenhanger of een prachtig ingepakt pakje is: de resultaten van jullie werk zien, da’s de max! In 2018 wil ik dus zeker in deze richting verder.

 

Best The Life Factory posts of All Time

Toen ik in Analytics door de cijfertjes aan het delven was, ontdekte ik dat het best bijzondere en opvallende posts zijn, die all time het meest zijn gelezen. Wellicht omdat ze lekker scoren in Google, want sommige posts vind ik zelf eerder gênant qua fotografie en inhoud. Dan doe ik zoveel moeite voor sommige posts & scoort zo’n kort blogje nog het beste?! Haha. Gelukkig doe ik het niet voor de cijfertjes. 😊

2017 the big recap

Op receptje nummer één ben ik nog steeds trots: deze spaghetti bolognese is volgens mij écht de allerlekkerste! En jullie hebben ‘m in ieder geval massaal bekeken. Heb jij ‘m al gemaakt? Deel zeker even of ‘ie goed was! Deze post dateert trouwens van 2014, whut! Samen met nummer twee: het wandrek dat we samen met IKEA maakten. De foto’s doen pijn aan m’n ogen, maar ik vind het wel nog steeds een hele leuke DIY/tip en heb al van vele mensen gehoord dat ze ‘m hebben uitgeprobeerd! Op de derde plek staat mijn artikel met tips om asblond haar assig te houden. Intussen ben ik qua lokken weer all natural, maar als ik dit zie wil ik m’n haren terug gaan blonderen haha.

2017 the big recap

De vierde meest gelezen post is er wat mij betreft eentje die ik liever de digitale vuilbak in gooi, haha. Deze review van de Kruidvan plaknagels is voor velen blijkbaar erg interessant. Combineerde jij al een keertje kerrie met scampi? Doen! Het is superlekker. Toen ik nog in Gent woonde, had ik twee Veluxramen op de zolder waar ik sliep en geen geld voor gordijnen (…). Daarom maakte ik ze maar zelf. Het stofje was een beetje dun (later vervangen), maar verder vind ik het idee van deze DIY Velux gordijnen nog steeds best oké! (En budget friendly.)

2017 the big recap

Het hangt een beetje samen met het ‘kwaliteit > kwantiteit’ inzicht dat ik hierboven al omschreef, maar 2017 was voor mij het jaar van slow blogging. Slow watte? Let me explain. Voorheen zocht ik ideeën om over te bloggen, waarna ik het materiaal aankocht & ik aan de slag ging. Gevolg: een héleboel (overbodige) DIY spullen in huis, vele zelfgemaakte spulletjes die ik niet meer kwijt kon en best wel wat verspilling. Nu blog ik niet meer náást m’n leven, maar erover. Gaan we onze woonkamer vernieuwen? Dan neem ik je mee op dat avontuur. Wil ik een oplossing om oorringen op te hangen (ik noem maar wat), dan maak ik die & deel ik het erna. Veel persoonlijker als je ’t mij vraagt. Daardoor blog ik niet meer zo vaak als voorheen, maar voel ik me ook geen machine die alleen maar creëert en deelt. 🙅

 

My personal fave’s

Jullie weten nu al welke posts het in 2017 én over all time het beste deden op The Life Factory. Maar waar ben ik zélf trots op? Welke posts moeten jullie écht even checken? Deze samenwerkingen en concepten vond ik zelf te tofste van 2017.

2017 the big recap

Met Pasen vond ik het wel een leuk idee eens een ‘styling’ blogpost te maken. Een mix tussen nuttige content (een recept) en een visueel aantrekkelijke uitwerking. Daarom serveerden we dit heerlijke Paasontbijt op bed, wat én lekker én mooi was. In dezelfde categorie (lekker x mooi): deze gezonde havermoutcups, gevuld met yoghurt en afgewerkt met heerlijk fruit. Echt een aanrader qua #healthy tussendoortjes! Jullie vonden het niet alleen leuk om een kijkje te nemen in onze woning, ik vond het ook leuk om te fotograferen! Zo ben ik best blij met (de tour van) onze kleedkamer. Toen we rolgordijnen gingen hangen en die te groot bleken te zijn, hebben we ze zelf versmald. Een tip die ik jullie niet kon onthouden, want het is écht gemakkelijk! We zouden het zo opnieuw doen. (#budgetproof!) Recentelijk deelde ik dan nog eens een tour door onze winterse woon- en eetkamer met IKEA én gaf ik jullie pakjes-inspiratie met deze grote Giftwrapping Guide met Dille & Kamille. Stuk voor stuk samenwerkingen waar ik dankbaar én blij mee ben! 💘

 

Poeh, als dit geen recap was, dan weet ik het ook niet meer! Ik vond het heel leuk om eens op deze manier terug te blikken naar het afgelopen jaar. Het was misschien niet het mooiste jaar dat ik al heb doorgemaakt, maar kende zeker genoeg highlights én leuke blogposts 😉. Nu is het tijd om head first 2018 in te gaan en daar een knáller van te maken. I’m ready! Are you?

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *