web analytics

Brrr: de winter in huis!

Brrr: de winter in huis!

Brrr: de winter in huis!

Yes! Een nieuw seizoen, dat betekent ook: lekker rommelen in huis! Wij vinden het heel leuk om ons interieur mee te laten veranderen met de seizoenen en aangezien de winter nu zachtjesaan z’n intrede maakt, konden we weer aan de slag! In ons winkelmandje belandden allerlei leuke besneeuwde items, gezellige kaarsjes en houten accessoires. We maakten het héél gezellig in ons appartementje, en in deze post zie je hoe.

Het overzicht

Brrr: de winter in huis!

Zo zien onze schouw en keukentafel eruit. Bewust relatief licht en eenvoudig aangekleed, teveel drukte zorgt er altijd voor dat ons hele appartement rommelig lijkt. We kozen voornamelijk voor groen, wit en hout als kleuren.

Brrr: de winter in huis!

Ook ons wandrek hebben we een beetje gedecoreerd, al wilden we dat graag niet te druk maken. Het staat zo al vol genoeg! Onze leuke adventskalender kreeg er wel een mooi plaatsje.

Brrr: de winter in huis!

Onze zithoek is altijd een moeilijke plek om te decoreren. Het wordt er in no time rommelig en druk! We kozen voor een mix van kleurrijke items die er al stonden, en wat winterse accessoires.

Brrr: de winter in huis!

De schouw werd wel een echt winters plekje. Een gezellige ondergrond, kaarsen, foto’s én onze zelfgemaakte kerstboom op canvas.

De details

Brrr: de winter in huis!

Theelichthouders: Action / Fotoalbum: DIY / Plant + pot: IKEA / Cactus + pot: IKEA & zelf geverfd

Op ons televisiemeubel hebben we links van de tv ons fotoalbum van 2015 gezet. Daar zijn we zo blij mee! Heerlijk om er af en toe eens in te kijken en terug te bladeren naar wat we het afgelopen jaar hebben mogen meemaken. De DIY van dit fotoalbum zien jullie hier heel binnenkort verschijnen! Daarnaast staan een paar kaarsjes, en een nepplant en minicactus (die niet in de beste gezondheid verkeert).

Brrr: de winter in huis!

Kerstboom: Action / Theelichthouder: Action / Grote vaas: Action / Katoenplanten: Delhaize / SONOS: Media Markt

Rechts van onze televisie hebben we onze geweldige katoentakken neergezet, vergezeld van een supergave kerstboom en een theelichthoudertje gemaakt van een boomstronkje. We gebruiken trouwens vrijwel altijd nepkaarsen, omdat we in principe geen echte exemplaren mogen branden in ons huurappartement!

Brrr: de winter in huis!

Onderlegger: IKEA / Houten schijf + kerstboom: Action / Cactusjes + potten: IKEA & zelf geverfd / Parfumflesjes: IKEA (Berlijn) / Herfstig gedroogd boeket: DIY

En zo ziet de salontafel eruit! Een mix van mooie vaasjes, cactusjes, ons gedroogd boeket waar we héél blij mee blijven en nog een kerstboompje. Met dat hoekje zijn we wel echt het minst tevreden, het is een tikkeltje rommelig. Maar we krijgen ‘t niet over ons hart om de salontafel heel erg minimalistisch aan te kleden, haha.

Brrr: de winter in huis!

Schapenvacht: IKEA / Kadertjes: Action / Theelichthouders geel + ster: Action / Woonketting: Action / Cactus + witte kaars: IKEA / Canvas met kerstboom; DIY

Op de schouw ligt een stuk nepschapenvacht, daardoor zijn die lelijke gaten bovenaan een beetje bedekt. We hebben er witte fotolijstjes bovenop gezet, gecombineerd met okergele theelichthoudertjes, een crèmekleurige en grijze kaars en een leuke cactus in wit potje. Erlangs hebben we een woonketting gedrapeerd, dat wit met hout stond er leuk bij. Onze kerstboom op canvas brandt het grootste deel van de tijd, en dat ziet er ook héél gezellig uit.

Brrr: de winter in huis!

Slinger ‘Christmas’: DIY

Aan de muur links van onze televisie hangt een geweldige slinger die we zelf hebben gemaakt. Binnenkort lees je op de website hoe we dat precies hebben gedaan!

Brrr: de winter in huis!

Weckpot, nepplant + pot: IKEA / Theelichthouder: Action

Details van de kast onder het wandrek. Gewoon een lief theelichthoudertje en verder twee planten, niks heel bijzonders.

Brrr: de winter in huis!

Adventskalender: DIY

En de gezellige adventskalender met DIY envelopjes! We kunnen niet wachten tot we dag één open mogen scheuren. (En alle dagen erna, nomnomnom!)

Brrr: de winter in huis!

Neptakken & dennenappels: Action / Mini-kerstboom: Blokker / Houten schijven: DIY

Op de schouw legden we allerlei takken neer, deze zijn afkomstig van de Action. Ze geven gelijk zo’n hele winterse indruk aan onze schouw! We hebben er een mini kerstboompje (nep) tussen geplaatst, en een grote dennenappel. Daarnaast staan er twee houten schijven: één met foto die we er zelf op printten, en één met krijtbordsticker om op te tekenen (DIY volgt!).

Brrr: de winter in huis!

Onderlegger, kerstboom + pot: IKEA / Overige decoratie: Action

Op onze tafel hebben we een onderzetter geplaatst met daarop een simpele houten schijf. Die hebben we gedecoreerd met een leuke grote kaarsenhouder, die we vulden met mini kerstboompjes, dennenappels en allerlei theelichtjes. Daarnaast staat nog eens zo’n schattige theelichthouder van hout. En: een kitchy maar gewéldig glitterend wit rendier. Liefde voor die dingen! Verder hebben we bij IKEA een klein kerstboompje gehaald (dit keer dus niét nep) en dat staat ook op onze tafel. Vergezeld van nog een mooie blauwe fles.

Brrr: de winter in huis!

Terracottapot: doe-het-zelver + DIY / Nepplant: IKEA / Flesje, kaarsenhouder + kerstballen: Action

En zelfs ons aanrecht hebben we een beetje winters aangekleed. Naast het plantje in een terracottapot en het okergele flesje, staat namelijk een supermooie glitterende kaarsenhouder die we hebben gevuld met mini kerstballen. Helloooo winter!

Ons appartement straalt nu zoveel gezelligheid en warmte uit! Overal zijn er lichtjes en kaarsjes die we zo vaak mogelijk aansteken. Dat geeft echt een geweldige sfeer in huis, die zeker welkom is in deze donkere en winterse tijden :-). Doordat ons appartementje nu helemaal winterproof is, zijn we NOG meer klaar voor Kerstmis en Nieuwjaar. Laat de feestgekte maar hélemaal komen! X

13 dec 2015

RELATED POSTS

14 Comments

 1. Beantwoorden

  chucky1012

  14 dec 2015

  Mooi en netjes ingericht en opgeruimd huis.
  Perfecte woonaccesoires.
  Het straalt gezelligheid uit.

  Xoxo

 2. Beantwoorden

  Marlotte

  14 dec 2015

  Oh wat gaaf die houten schijf met krijtbordverf. Heel erg leuk gedaan! Ben benieuwd naar de Christmas slinger, ziet er ontzettend leuk uit!

 3. Beantwoorden

  Tais

  14 dec 2015

  Heel mooi ingericht! Ik heb wel wat ideetjes opgedaan om mijn huisje kerstproof te maken! Mijn kerstboom mag er dan wel al staan, ik mis nog wat kleine dingen! Jullie maken het telkens weer zo mooi! Die interieurposts vind ik echt super :)

 4. Beantwoorden

  Sophie

  14 dec 2015

  Oh, wat ziet het er leuk uit! Ik zou zo graag eens even bij jullie willen aanbellen om te snuffelen, hihi!

 5. Beantwoorden

  ITGIRLKYM

  14 dec 2015

  Ik heb echt sinds kort (lees: twee weken) de Action ontdekt. Ik wist zelfs niet dat er eentje bij ons in de buurt zat. Ondertussen stond ik er al 2x in 2 weken. ;) Ok, veel rommel, je moet even de tijd nemen om te zoeken naar de goede items, maar ik ben toch echt blij met wat ik al kunnen scoren heb! :D En jullie hebben duidelijk ook Action al ontdekt! ;) Mooi gedaan!

 6. Beantwoorden

  Linda

  14 dec 2015

  Heel leuk al die winterse details! Gezellig maar toch ook nog rustig doordat je inderdaad de kleuren een beetje rustig hebt gehouden.

 7. Beantwoorden

  gerhilde maakt

  14 dec 2015

  Zo leuk ingericht alweer! Ik ben benieuwd naar die DIY van het fotoalbum.

 8. Beantwoorden

  Sylvia

  14 dec 2015

  Ziet er allemaal heel mooi uit! Die kaarsenhouder van de Action op de laatste foto heb ik ook, nu alleen nog een extra mini-kerstboompje scoren :)

 9. Beantwoorden

  Kristien

  14 dec 2015

  Heel leuk gedecoreerd! Ik doe al meteen ideetjes op :)

 10. Beantwoorden

  Angelique

  14 dec 2015

  Ow wat heerlijk! Dit is echt het enigste leuke aan de winter :P

 11. Beantwoorden

  Anna

  14 dec 2015

  Wat een gezelligheid! Leuk om zo’n heel overzichtje te zien hiervan. Mooie spulletjes. Zo’n fijn huisje hebben jullie volgens mij, lijkt me heerlijk. :)

 12. Beantwoorden

  Fleur Sophia

  14 dec 2015

  Ahw, wat ziet je huis er ontzettend gezellig uit! En wederom natuurlijk weer mooie foto’s gemaakt! :)

 13. Beantwoorden

  Britt • Annebrittures

  14 dec 2015

  Ik wilde net al vragen hoe jullie die kerstslinger gemaakt hebben, ik kan niet wachten tot jullie de DIY tonen! Zo gezellig dat jullie apartement eruit ziet, maar het toch de kerstvibe heeft. Want vaak gaat het er rommelig uitzien met kerst (heb ik soms het gevoel). In zo’n appartementje zou ik ook wel willen vertoeven!

 14. Beantwoorden

  anneleen

  20 dec 2015

  Jullie richten jullie huisje steeds zo gezellig in! :) heel knus!

LEAVE A COMMENT