web analytics

Bureau onder trap make-over

Bureau onder trap make-over The Life Factory

Het is jullie misschien niet per se opgevallen, maar wanneer ik mijn woon- en eetkamer fotografeer, is dat steeds vanuit dezelfde hoek. Er was namelijk één plekje beneden dat ik niét wilde laten zien: de nok onder de trap. Een donkere hoek waar ons katteneten, de krabpaal en nog wat rommeltjes stonden. Een doorn in mijn oog! Dan ben je helemaal trots op je mooie woon- en eetkamer die je min of meer in één stijl hebt weten te maken, verpest dat kleine hoekje de ruimte vanuit verschillende hoeken. Daar moest iets aan gebeuren! Ik bedacht dat het leuk zou zijn een bureau-hoekje onder de trap te maken en zo optimaal de ruimte te benutten. En het resultaat is mooier dan ik had kunnen dromen!

Bureau onder trap make-over The Life FactoryBureau onder trap make-over The Life Factory

Ik had graag een voor- en nafoto gedeeld, maar juist omdat ik de ‘voor’ zo lelijk vond, heb ik die steeds vermeden op beeld. Woeps! Neem van me aan dat het erop vooruit gegaan is, haha. Hierboven zie je een frontaal aanzicht van het hoekje. Zoals je kan zien, is de ruimte onder de trap niet heel gemakkelijk om iets mee te doen. De muur loopt namelijk krom, waardoor het bureautje dat ik uitzocht, een beetje ‘zweeft’ in de ruimte onder de trap. Reden te meer om diepte te creëren met de juiste accessoires!

Bureau onder trap make-over The Life Factory Bureau onder trap make-over The Life Factory

De bureau die ik uitzocht komt van bij IKEA. Het is er een van dezelfde reeks als het rek dat achter de eettafel staat: Fjällbo! Ik vind het ZO cool dat IKEA wat meer industriële meubels verkoopt, zeker deze met de combinatie van hout en zwart metaal vind ik geweldig. Echt een leuke verrassing en iets wat er niet uitziet als ‘standaard IKEA’, vind ik. De bureau heeft een zijde met poten en een zijde met houten wieltjes, een leuke extra. Er zit ook een gaas langs de rechterkant, waaraan je met haken of koord vanalles zou kunnen ophangen. Verder is het een heel fijn en simpel bureautje, met een vakje om bijvoorbeeld boeken in te bewaren. Het krukje komt ook van bij IKEA en past er echt perféct bij: het staat mooi én is niet te bombastisch op zo’n kleine oppervlakte. Deze kruk heet ‘Kullaberg’.

Bureau onder trap make-over The Life Factory Bureau onder trap make-over The Life Factory

Zoals ik al zei, waren vooral accessoires belangrijk om deze ruimte op een logische manier aan te kleden. Het bureautje mag dan wel los staan onder de trap, mits de juiste ‘omkadering’ oogt dit hoekje nu echt als een samenhangend geheel. Het is echt een plekje waar ik graag zit! Als eyecatcher en tegelijkertijd essentieel element, koos ik voor een opvallende bureaulamp die mij het nodige licht geeft onder de donkere trap. Ook deze lamp vond ik bij IKEA! It was my lucky day ;-). Zoals je ziet, loopt de draad via de muur naar boven: de enige manier om bij een stopcontact te kunnen. Doordat de draad mooi met koord is afgewerkt, ziet dat er helemaal niet slordig uit, maar past het juist leuk.

Bureau onder trap make-over The Life Factory Bureau onder trap make-over The Life Factory

Andere accessoires die ik voorzag waren een leuk kleedje voor aan de muur (Action! Echt een goede catch) en een zelfgemaakte macramé plantenhanger met een terracotta pot erin. Fleurt de ruimte een beetje op, en past mooi bij het zwart-hout thema!

Bureau onder trap make-over The Life Factory

Bij Leen Bakker vond ik nog de perfecte afwerking: deze mooie ficus in een gezellige mand. Deze zorgt voor een groene touch en het ‘frame’ rondom het hoekje waarover ik sprak. ZO. BLIJ. MEE!

Mijn eet- en woonkamer is nu echt een compleet geheel waarvan ik élk hoekje durf te tonen. Ook (of juist zeker!) de donkere nok onder de trap, die nu een gezellig werkplekje is geworden. Ik drink er theetjes, doe er de administratie en bewaar er inspirerende boeken. Cosy! Ik ben benieuwd wat jullie ervan denken. Let me know in de comments! X

RELATED POSTS

17 Comments

 1. Beantwoorden

  Tea

  19 jan 2018

  Het ziet er heel mooi uit, echt als een geheel. Je laptop matcht er ook super mooi bij. Mij lijkt alleen zo een krukje niet echt fijn zitten eigenlijk :o

 2. Beantwoorden

  Zoë

  19 jan 2018

  Oh wat leuk! Wij hebben ook zo’n hoekje onder de trap… Echt een opslagplaats is het nu! (Stofzuiger, krukjes, kussentjes voor op de stoelen buiten, …) Ik ben zelf ook nog op zoek naar iets leuks om er mee te doen (ik dacht om zelf een kast in te bouwen), maar aangezien dit een huurhuis is, voel ik de druk niet zo erg ;) Dit is heel mooi geworden zeg!

  • Beantwoorden

   Frauke

   19 jan 2018

   Haha het klassieke hoekje onder de trap. Ik wilde eerst zelf ook een inbouwkast maken, maar dat zou qua kosten te hoog oplopen voor ons huurhuis. Plus, dan bestond het risico dat we het na zoveel jaar weer mogen afbreken en de schade herstellen. Dit vond ik zelf een prima budget compromis! Thanks! :)

 3. Beantwoorden

  Esther V.

  19 jan 2018

  Het ziet er heel erg leuk uit! Ben nu wel benieuwd naar de voor foto ;)

 4. Beantwoorden

  Elisse

  19 jan 2018

  Wauw, dat is tof geworden! Wat ik zelf persoonlijk ook leuk had gevonden, is als dat stukje muur nog in een of andere felle kleur was geschilderd. Maar dat is natuurlijk persoonlijke smaak, en bij jullie industriële stijl past dit net heel mooi.

  • Beantwoorden

   Frauke

   19 jan 2018

   Thanks Elisse! Ik zou zelf bang zijn dat de hoek dan (nog) donkerder zou worden, en we hebben al één accentmuur in de woonkamer, het liefste had ik alles wit haha. Maar ik snap je punt zeker! X

 5. Beantwoorden

  Jeske

  19 jan 2018

  Heel erg mooi! Heet de Leen Bakker mand: isabelle? Vind hem heel mooi.

  • Beantwoorden

   Frauke

   19 jan 2018

   Dankje! Ik weet niet hoe ze heet, maar ze lijkt er in ieder geval héél erg op!

 6. Beantwoorden

  Malou | Blonde Blossom

  19 jan 2018

  Wauw, ik vind je hoekje echt prachtig! Wat moet het heerlijk zijn om nu zo’n ontzettend mooi plekje te hebben terwijl het eerst een rommelhoekje was. Ik vind het bureau echt supermooi, heel gaaf design. En de plant ernaast staat ook erg leuk! Malou x

  • Beantwoorden

   Frauke

   19 jan 2018

   Dankjewel Malou! Het voelt inderdaad véél beter dan eerst haha. Gek dat het bureau van IKEA is hè! Ik vind het een beetje ‘design’ ;-) X

 7. Beantwoorden

  Irene | tussenmarsenjupiter.be

  19 jan 2018

  Jaaa zo mooi! ‘t Is dat onze trap in de gang staat en een kelder onder zich heeft, anders zou ik ook zoiets willen. Dat wandhangertje van de Action hebben wij ook. Supermooi hé! En je bureaulamp is ook prachtig! Wij hebben daar de plafondlampen van in onze slaapkamer en dressing hangen. Ben er nog elke dag blij mee ^^ Geniet maar van je mooie hoekje!

 8. Beantwoorden

  Dionne

  20 jan 2018

  Wauw! Super mooi zeg. Ziet er uit als een hele gezellige plek!

 9. Beantwoorden

  Ine

  20 jan 2018

  Zo mooi! Wat ben jij goed in inrichten! Je maakt er altijd zo’n mooi geheel van. Ik zou er zelf waarschijnlijk nooit aan gedacht hebben om daar een bureautje te plaatsen.

 10. Beantwoorden

  Laila

  22 jan 2018

  Wat super mooi gedaan zeg!

 11. Beantwoorden

  Kimberley

  26 jan 2018

  Wat een prachtig hoekje en wat een prachtige foto’s

 12. Beantwoorden

  Inez

  27 jan 2018

  Net als de rest van het interieur, ziet het er heel erg mooi uit! En ik wist helemaal niet dat ze nu ook meubelen met een industriële look hadden bij Ikea! Dat ga ik onmiddellijk eens googlen!

 13. Beantwoorden

  chucky1012

  1 feb 2018

  Zo mooi 👌

LEAVE A COMMENT