D

DIY (+ freebie!): kalender 2015

DIY kalender 2015

Het einde van het jaar nadert stilletjesaan en hoewel dat niet één en al happiness en vreugde is (lees: examens), kijken we er toch wel al heel erg naar uit. Gezellige feestdagen met lekker eten, mooie decoratie (belangrijk! ;)) en lieve mensen. Voor ons betekent het nieuwe jaar echter ook dat we leuke DIY’s kunnen maken hierrond. Zoals een kalender voor 2015! We tonen jullie hoe we dit deden én delen een printable om zelf je eigen kalender te maken!

DIY kalender 2015

Voor de kalender zelf maakten we een sjabloon aan dat we op stevig papier printten. Je kan dit sjabloon hier downloaden! Het is een sjabloon bestaande uit twee pagina’s met telkens langwerpige kolommen met daarin de maanden en dagen. Je kan het gerust in zwart/wit printen, want het is volledig in grijstinten.

DIY kalender 2015

Daarnaast is het de bedoeling dat je de kalender afwerkt met (Instagram-)foto’s. Wij printten 12 leuke exemplaren af op fotopapier (van Action, kost nog geen 2 euro en is TOP!). We maakten er wel eerst Polaroid-ish foto’s van, hier kan je lezen hoe je dat doet. Heb je geen Photoshop, dan kan je ook altijd even Nicoles alternatief checken. Staat zo gezellig! Je moet even afmeten hoe hoog/breed je foto mag zijn om binnen de kadertjes van je kalender te passen, bij ons zijn ze in ieder geval 5cm breed geworden en ongeveer 6cm hoog.

DIY kalender 2015 DIY kalender 2015 DIY kalender 2015

Snij alle fotootjes uit alsook de kalenderblaadjes. Het lichtgrijze kader is hierbij een perfecte richtlijn: snij er gewoon middendoor!

DIY kalender 2015DIY kalender 2015

Met dubbelzijdige plakband kan je nu de foto’s op de kalender bevestigen. Dit hoeft niet té strak en recht, rommelig staat veel leuker!

DIY kalender 2015

De kalenderblaadjes kan je op hun beurt ook weer met dubbelzijdige plakband bevestigen waar je ze graag wil hebben.

DIY kalender 2015

Wij kozen voor de knalblauwe lockerkast op mijn kamer. Het schoolse van de lockers en retro van de Polaroids gaan perfect samen!

DIY kalender 2015 DIY kalender 2015

Tadaa! Mijn lockerkast ziet er nu miljoen keer leuker uit met allemaal leuke foto’s en herinneringen en uiteraard een handige kalender. Je kan er nu belangrijke data op fluoriseren, met magneetjes en notitieblaadjes aan de slag gaan of het gewoon zo houden wat op zich al héél erg leuk staat :)! De mix van het strakke van de kalenderblaadjes en het imperfecte van de foto’s is echt geweldig en we konden ons geen toffere kalender voor komend jaar inbeelden! Yay! Wat vind jij van deze kalender? Ben jij ook zo dol op het Polaroid-effect? Veel plezier met de freebie en het DIY’en! Laat je ons het eindresultaat zien? Lijkt ons gewéldig!

 1. Stacey zegt:

  Wat super leuk gedaan zeg deze kalender, ook leuk als cadeautje voor iemand! Ik ben gek op polaroid foto’s en heb er een hele muur mee vol hangen. Zelf heb ik ze met magnetisch tape op een bord geplakt.

 2. Resy zegt:

  Wat een super leuke DIY, deze ga ik zeker even onthouden! En ook leuk bedacht om het op je locker te plakken, is echt een goede combinatie en ziet er erg leuk uit

 3. Marjolein zegt:

  Wat onwijs leuk! Ik kwam er nu pas achter dat jij, Frouke, gestopt bent op Makecupcake en dit nieuwe blog bent gestart samen met Arne. Shame on me! Maar wat is het een leuk en mooi blog. Ik ben jullie meteen gaan volgen!

 4. Pingback:Sundays Finest

 5. Pingback:DIY projecten in 2015

 6. Pingback:Back to school: locker decoratie DIY's! | The Life Factory

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *