web analytics

Een weekje naar de zon

Vakantie Fuerteventura

Na drukke en intensieve maanden, het overwinnen van een ijzertekort en bijkomen van klierkoorts, werd het wel eens tijd om er tussenuit te gaan. Ik sprokkelde de laatste vakantiedagen op de teller bij elkaar, zocht urenlang rond naar goedkope reisdeals, keek even weg toen ik de betaling regelde en vertrok twee weken geleden richting Fuerteventura! Hoe dat is bevallen, deel ik samen met wat foto’s in deze update.

Vakantie Fuerteventura Vakantie Fuerteventura Vakantie Fuerteventura Vakantie Fuerteventura Vakantie Fuerteventura Vakantie Fuerteventura Vakantie Fuerteventura Vakantie Fuerteventura

Fuerteventura, een Canarisch eiland, is voor mij geen onbekende bestemming. Met mijn ouders en broers ging ik er jaren geleden elke zomer heen, steeds weer naar hetzelfde plekje & zelfde luxe all-in resort. Toen ik 15 was en me wel stoer en volwassen genoeg voelde om thuis te blijven, vond ik daar maar niks aan. De hele dag niets doen, da’s voor oude mensen!

Ha, de leeftijd is snel gekomen. Arne en ik hadden er zó’n behoefte aan om gewoon lekker te rusten, chillen, zonnen en (te) veel cocktails te drinken. Daarom boekten we een weekje all-in bij Occidental Jandia Mar, in het zuiden van het eiland. Fuerteventura is ook rond deze tijd van het jaar nog een prima bestemming: temperaturen tussen de 25 en 27 graden lieten ons toe om buiten (zij het wel tot maar ongeveer 15h30) in bikini te liggen, of dwongen ons zelf tot een verfrissende duik in het zwembad. Za-lig!

Een korte blik op een dag tijdens onze vakantie: opstaan, (te veel) ontbijten, chillen bij het zwembad (bruinen, muziek luisteren, boeken lezen en af en toe even het water in), (te veel) lunchen, chillen bij het zwembad, nog wat meer chillen binnen in de bar, (te veel) dineren, cocktails drinken, chillen. Korte samenvatting: we hebben een weekje hélemaal niks gedaan. En ik kan het iedereen aanbevelen! Niks beter voor leuke gesprekken en om eindelijk eens die stapel boeken weg te werken.

Which I did, by the way! Ik heb zeker 4 boekrecensies op de planning staan. Waar heb jij interesse in? ‘Fuck the quarterlife crisis’, ‘Zeik niet zo’, ‘Nooit meer te druk’ en ‘Insta interieur’ kon ik alvast van mijn lijstje met to-reads schrappen.

Eerlijk: thuiskomen na dit paradijsje was wel even wennen! Ik geraak dan ook nog niet 100% in de Kerst- en eindejaarsstemming, terwijl ik wel een giftwrapping workshop op de planning heb staan morgen en zeer binnenkort winterse decoratie ga scoren bij IKEA. Komt dus vast wel snel! En de post-holiday-dip probeer ik intussen te verwerken door me op aanstaande zomer te verheugen. Want dan gaan we weer!

Ben jij al eens in Fuerteventura geweest?

RELATED POSTS

5 Comments

 1. Beantwoorden

  Anneleen

  22 nov 2017

  Wat een prachtige foto’s! Ziet er een heerlijke vakantie uit! Zalig, zo’n weekje niks – doen! Ik ben vooral benieuwd naar fuck the quarterlife crisis, deze wil ik binnenkort gaan kopen dus dan is een goede recensie altijd fijn om eerst te lezen :)

 2. Beantwoorden

  Madrid

  23 nov 2017

  Heerlijk zo’n weekje zon tijdens de koude wintermaanden. Eenmaal terug in België is de fun direct over, op het gebied van weer dan toch!

 3. Beantwoorden

  Marijke

  23 nov 2017

  Wat een mooie foto’s! Ik ben wel benieuwd naar de boek review van
  Nooit meer te druk.

 4. Beantwoorden

  Emilie

  24 nov 2017

  Wat ziet die vakantie er ontspannend uit! Hopelijk bekom je goed van die klierkoorts! Rust goed uit.

 5. Beantwoorden

  chucky1012

  29 nov 2017

  Het ziet er prachtig uit!

LEAVE A COMMENT