FAQ

Kan je me helpen met het maken van een website/lay-out?

Ik kan geen website/lay-out voor je maken aangezien dat heel veel tijd kost, maar je wel wat tips geven. The Life Factory wordt gehost bij Antagonist (super service en lekker betaalbaar!) en onderhouden via het blogplatform WordPress. Hierover is heel veel online te vinden, doe dus lekker even wat research. Qua lay-outs kan je heel veel gratis ‘wordpress themes’ downloaden, of er kopen voor een aanvaardbare prijs.

Welke apparatuur/software gebruiken jullie voor The Life Factory?

Ik blog via mijn laptop (check mijn coole HP!) of MacBook en ik gebruik mijn smartphone (iPhone 6S) om sociale media kanalen te onderhouden. Om foto’s te maken gebruik ik een Nikon D5200 met 50mm of 35mm lens. Sinds kort werk ik met een systeemcamera van Sony. Foto’s bewerk ik in Adobe Photoshop of het standaard Apple fotobewerkingsprogramma. De foto’s op Instagram bewerk ik meestal met VSCO cam of de standaard Instagram filters.

Waarom zijn jullie begonnen met bloggen?

Ik (Frauke) blogde al ruim 6 jaar op Makecupcake, een beautyblog die ik aanmaakte om mijn eerste ervaringen met make-up te delen. Doorheen de jaren zijn mijn interesses verschoven en voelde ik dat ‘Makecupcake’ als naam de inhoud ook niet meer dekte. Vandaar dat ik, na veel & lang nadenken, besloot om met een nieuw project te starten. Arne zag het helemaal zitten om hieraan mee te werken et voilà, zo geschiedde The Life Factory. Na verloop van tijd kreeg Arne het te druk, maar bij mij bleef de blogkriebel hangen.

Mag ik je foto’s/artikelen op mijn website plaatsen?

Foto’s mag je, mits bronvermelding (naam + linkje!) overnemen en op je website plaatsen – al vind ik het leuk als je hier eerst even toestemming voor vraagt. Dan kunnen we gelijk je post even bekijken, alleen maar tof! Teksten overnemen vind ik echter not done en zie ik als plagiaat. Mits bronvermelding + toestemming kunnen we echter wel tot een overeenkomst komen :). Vraag het gewoon even, we bijten niet!