web analytics

Gezonde & knapperige crumble van Granny Smiths

Apple breakfast crumble

Een kommetje yoghurt met homemade granola en vers fruit: meer heb ik niet nodig om mijn dag goed te starten. Het is gezond, voedzaam en bovenaldien neemt het niet teveel tijd in beslag tijdens mijn al drukke ochtendspits. Op hele hectische ochtenden vervang ik mijn yoghurt door een snelle portie cornflakes met melk, in het weekend mag het allemaal juist wat uitgebreider. Enter deze gezonde en vooral knapperige crumble van Granny Smith appelen! 😋

Apple breakfast crumbleApple breakfast crumble

Granny Smith appels zijn een soort apart waar ik heel erg fan van ben. Zijn de normale appelen al snel wat te zoet of te papperig, blijft deze soort lang knapperig en ontzettend fris. Heerlijk in contrast met een wat zoetere crumble! Ook wanneer je Granny Smith appelen verwarmt, krijg je niet zo’n appelmoes-achtig resultaat, wat ik ’s ochtends wel kan smaken. De crumble is lekker gezond, lekker zoet en lekker knapperig. Samen met de warme maar nog steeds knapperige en frisse appels, vormt dit het ideale duo. Afwerken doe je eventueel met wat extra honing, een snuifje kaneel of zelfs wat stukjes chocolade. Door de warmte van je crumble smelten die een beetje: hemels genieten! Het leuke aan dit ontbijtje is dat het aanvoelt als cheaten of als een luxueus ontbijt dat niet voor elke dag goed zou zijn. Think again! In principe kan het je go-to ontbijtje worden, want het doet niet onder voor granola met yoghurt en vers fruit! Heb je er de tijd voor, zeker doen dan 🙌

Gezonde & knapperige crumble van Granny Smiths
Print
Voorbereiding:
Kooktijd:
Totale bereidingstijd:
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 2 Granny Smith appelen
  • ongeveer 6 el havermout
  • kokosvet
  • honing
  • kaneel en/of speculooskruiden
  • eventueel wat speculoos
De stappen
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Begin met het versnijden van de Granny Smith appelen. Schil ze en snijd in kleine blokjes. Hoe kleiner en fijner, hoe zachter ze zullen worden in de oven. Doe de appel alvast in hittebestendige crumble-schaaltjes.
  3. Neem een kom apart en schep daarin een twee- tot drietal eetlepels havermout per appel/portie. Doe er daarna een eetlepel kokosvet bij, ook weer per portie. Vervolgens voeg je een eetlepel honing per portie toe. Meng dit alles met je handen en bekijk de substantie van je crumble: de havermout zou nu in klompjes aan mekaar moeten blijven plakken. Is ‘ie te droog? Voeg dan nog wat kokosvet toe. Is ‘ie te nat? Extra havermout will fix it! Kneed goed met je handen en ‘knijp’ in het mengsel, zo creëer je vanzelf de brokjes (wat een vreselijk woord voor zo’n lekker receptje!).
  4. Voeg kaneel toe aan je crumble en/of wat speculooskruiden.
  5. Strooi de crumble over de appelen en druk even aan. De bovenkant zou volledig bedekt moeten zijn met het havermoutmengsel. Check? Dan kunnen je schaaltjes de oven in voor zo’n 20 minuutjes!
  6. Houd de oven goed in de gaten: de crumble mag uit de oven van zodra de havermout bovenaan een bruin kleurtje krijgt. Je appelen zijn dan warm maar nog ietwat stevig en de crumble is heerlijk krokant. Decoreer naar wens. Tip: speculoos verbrokkelen over de crumble zorgt voor een extra lekkere crunch!

 

Apple breakfast crumble

Heb jij al wel eens een crumble gemaakt met Granny Smiths? Als ontbijt? Vertel me er alles over! X

RELATED POSTS

3 Comments

  1. Beantwoorden

    Irene | tussenmarsenjupiter.be

    19 nov 2017

    Vroeger maakte ik dit regelmatig. Nu stop ik af en toe een gesneden appel in de microgolf. Zonder crumble dan. Haha. Maar je brengt me wel op ideeën. Ik ga het misschien binnenkort nog eens maken! Mijn mama kan trouwens een heerlijke (minder gezonde) versie maken. Geluk in een potje!

    • Beantwoorden

      Frauke

      20 nov 2017

      Da’s ook lekker! Wij doen dat wel eens met een beetje bruine suiker eroverheen, dat is zo lekker, hmmm! En ja, de originele apple crumble is ook wel érg lekker, maar iets minder gezond haha :D. X

  2. Beantwoorden

    Anneleen

    21 nov 2017

    Oh wat ziet dat er lekker uit!!!

LEAVE A COMMENT