web analytics

Kerst in huis met IKEA!

Kerst: het is normaal een periode waar ik al láng op voorhand naar uitkijk. Nog voor de Sint aankomt in het land, ben ik al aan het dromen over een kerstboom of welke decoratie ik graag wil gaan maken. Dit jaar was dat anders. Doordat we in november nog lekker naar de zon op reis zijn geweest, leek het wel alsof ik helemaal geen zin meer had in kerst. Fast forward naar de zomer, please! Gelukkig was daar IKEA & de vraag of ik ons huis kerstig wou maken met enkele leuke spulletjes. Let’s give that a try! Arne en ik gingen gezellig een namiddagje naar de kerstcollectie kijken en voegden een aantal items toe aan onze woning. We plaatsten zelfs meteen een kerstboom, maar wel een kleintje dit jaar! Vast de slimste keuze met onze twee gekkies van poezen. Verder besloten we één kleurthema aan te houden: wit met goud. Stijlvol én winters. Kijk snel mee!

Hierboven zie je hoe we onze zithoek een beetje winters hebben aangekleed. We haalden bij het tuincenter een mooie, stevige medium sized kerstboom die een plekje kreeg op onze televisiekast van ‘beton’. Daar hingen we warme lichtjes in, samen met goudkleurige kleine kerstballetjes (mat, met glitters en gewoon glanzend). Lekker vrolijk! Rondom de kerstboom stalde ik enkele geschenkjes uit, die had ik gemaakt voor een giftwrapping workshop (komt binnenkort nog meer over online!).

Op onze salontafel heb ik een geweldig groot, gouden dienblad geplaatst. De ideale plek om een heleboel kaarsjes neer te zetten! Ik haalde een set met 5 stompkaarsen in verschillende formaten en vulde die aan met de geweldige VINTER 2017 stompkaarsen die een beetje op edelstenen lijken! Ik drapeerde er wat groen tussen en versierde met kerstballen uit deze set met wit (en zilver). De salontafel is nu zo gezellig geworden! Echt heerlijk om alle kaarsjes ‘s avonds aan te steken en samen in de zetel te genieten. (Very #Hygge!).

Op onze witte kast wilde ik het graag wat rustig houden. Toch nog één hoekje in huis ;-). Daarom plaatsten we daarop enkel de VINTER 2017 witte kerstboom (met glitters!) waarin we gouden mini kerstballetjes ophingen. Verder nog wat takjes en that’s it!

Ons rekdat ik jullie nog maar nét voor het eerst liet zien – kreeg al een mini kerst-make-over! Bovenop plaatste ik een (nep) kerstboompje, een leuk kerstkaartje én deze geweldige gouden stolp. Erin en eromheen legde ik ook weer wat takjes/groen. Ik vulde de stolp verder op met wat kerstballen uit hetzelfde pak als die op de salontafel en de gouden balletjes vanuit de witte boom.

Verder voegde ik nog een klein beetje decoratie toe: wat extra kaarsen, een glitterend wit hertje, nog een nepkerstboom en kerstdecoratie uit deze set.

Als laatste maakte ik nog een groen stukje met onder meer dennentakken en eucalyptus. Ik plaatste verder twee van deze gewéldige PÄRLBAND kandelaars op de eettafel. De kaarsen steken we nu telkens tijdens het eten aan en dat geeft zo’n fijn gevoel! Eindelijk een beetje kerstkriebels…  🎄💖

Kwam jij gemakkelijk in de kerstsfeer dit jaar? Of moet het nog komen? Wat vind je van deze decoratie & waar haal jij jouw kerstspulletjes het liefste? Laat het gerust weten in de comments, vind ik gezellig! xo

RELATED POSTS

12 Comments

 1. Beantwoorden

  Eline

  9 dec 2017

  Ah wat ziet het er gezellig uit in huis! Ik heb zo veel zin in kerstmis!

 2. Beantwoorden

  Anneleen

  9 dec 2017

  Ziet er heel gezellig uit en mooi ingericht ! Jim en ik gaan dinsdag de kerstboom zetten en kerstinkopen doen, ik kijk er nu al naar uit! :)

  • Beantwoorden

   Frauke

   9 dec 2017

   Ahh zo gezellig! Geniet ervan! X

 3. Beantwoorden

  Manon

  10 dec 2017

  Wat een fijne foto’s. Ik krijg helemaal zin om zelf aan de slag te gaan met decoreren!

 4. Beantwoorden

  Inez

  10 dec 2017

  Ik vind echt dat jullie zo’n mooi huis hebben! Heel mooie foto’s ook!

 5. Beantwoorden

  Anneke

  11 dec 2017

  Echt mooi!!! Die kaarsen zijn echt heel tof met die speciale vormen :)

  • Beantwoorden

   Frauke

   11 dec 2017

   Ja, leuk hé! Vind ze ook heel tof en origineel.

 6. Beantwoorden

  Annouska

  11 dec 2017

  Oh ik zou dat kerst gevoel ook niet hebben als ik in November nog van de zon genoot. Toch hebben jullie er echt iets tofs van gemaakt.

 7. Beantwoorden

  Nienke

  13 dec 2017

  Wat een leuke sfeer heb je gecreeerd. Ik zit al helemaal in de kerststemming vooral ook dankzij de sneeuw.

 8. Beantwoorden

  Amelia

  15 dec 2017

  Leuke blogpost

  ik volg je nu al jaren, en ik moet zeggen het echt jammer te vinden dat je zo opvallend betalende reclame gebruikt.
  Helemaal niet over de post, maar wel over de nieuwe look van de pagina en de reclame er tussendoor.

  iedereen mag van mij verdienen met zijn hobyy, maar zo wordt het voor mij wat afschrikkend…

  wou ik even kwijt,

  van een teleurgestelde fan

  • Beantwoorden

   Frauke

   17 dec 2017

   Hi Amelia! Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog niet op had gelet, maar door de nieuwe layout is de reclame inderdaad opzichtiger. Laat ik vooropstellen dat ik daar niet meer mee verdien, ik kan nét mijn hosting betalen met wat ik uit de ads haal :-)! Maar ik ga je feedback zeker opnemen en eens kijken of ik de ads wat subtieler kan maken. Ik zie er op de homepagina ook vrij veel en dat is niet de bedoeling! Thanks voor je bericht! X

 9. Beantwoorden

  Eva

  21 dec 2017

  Echt heel gezellig ziet het er uit!

LEAVE A COMMENT