L

Life update: grote veranderingen & weinig energie

Hi all, het is jullie misschien wel al opgevallen dat The Life Factory de laatste tijd niet heel regelmatig meer wordt geüpdatet. Tot mijn groot spijt, want ik mis het bloggen zeker wel! Alleen zijn er in mijn leven best wel wat dingen veranderd, die ervoor zorgen dat bloggen soms een onmogelijke klus is. In deze post licht ik alles graag even toe.

Grote veranderingen

Aan het einde van de zomervakantie vond er in ons leven een vrij grote verandering plaats: Arne stopte met werken. Hij heeft geen opleiding afgemaakt en deed daardoor een job die hem absoluut niet gelukkig maakte. Doordat hij realiseerde dit niet z’n hele leven te willen doen, besloot hij een opleiding te volgen binnen zijn grote passie: tekenen/illustreren (voor games). Helaas blijkt de richting waar hij naartoe wil in België niet heel toegankelijk. De opleiding DAE in Kortrijk is te technisch en de ideale opleiding, concept artist, kan je enkel in Hasselt volgen. Vijf uur reizen per dag is daarvoor toch net iets teveel.

Daarom hebben we besloten dat Arne nu heel erg gaat focussen op zelf dingen leren en volgt hij online cursussen om de nodige programma’s te leren beheersen. Het plan is om hard te werken aan een portfolio en hopelijk uiteindelijk daarmee ergens aan de slag te kunnen. Mocht iemand van jullie toevallig thuis zijn in of connecties hebben in de wereld van concept art, deel het dus gerust ;).

Dat Arne gestopt is met werken, betekent wel dat onze geldkraan momenteel is dichtgedraaid. Dat heeft onze wereld zeker even op z’n kop gezet. We hadden bepaalde plannen en dromen voor ogen die nu stuk voor stuk aan diggelen zijn gevallen, of in ieder geval voor geruime tijd uitgesteld. Een huis kopen, een hond, het gezinsleven… Ik ben altijd heel ‘doelgericht’ geweest & wilde vooruitgaan in het leven, dus het vroeg/vraagt best wel wat moeite om te aanvaarden dat we nu tijdelijk even stilstaan. Hopelijk om daarna dubbel zo hard weer voort te knallen. :-)

Het betekent ook dat ik nu niet alleen hard werk op m’n gewone job, maar ook van m’n bijberoep zoveel mogelijk probeer te maken. En als ik dan moet kiezen tussen werken voor centjes (bijberoep) of voor de ontspanning (blog), dan snappen jullie wellicht welke keuze ik moest maken!

Ziek

Daarbovenop komt dat ik me de afgelopen tijd echt ontzéttend moe voel/heb gevoeld. De hele dag geeuwen, meer dan 10 uur slapen en nog steeds moe zijn, minder concentratie en een slecht humeur: niet leuk. Ik besloot mijn bloed te laten checken & blijk klierkoorts gehad te hebben, samen met een ijzertekort. Dat eerste kan je enkel oplossen met veel rust, maar het ijzertekort kan gelukkig wel behandeld worden. Dus daar gaan we nu mee aan de slag, in de hoop dat ik me snel weer fit en energiek voel!

Verder wil ik me graag gaan focussen op meer energie krijgen door een aangepaste levensstijl: gezonder eten en meer bewegen. Het lijkt me leuk om – als m’n tijd en gezondheid het toelaten ;-) – daar meer over te delen hier op de website! Geen focus op afvallen of diëten, maar juist op power food en aanpassingen aan je levenswijze om fitter door de dag te gaan. Los van het ziek zijn, lijkt me dat sowieso iets waar ik bij mezelf aan wil werken. En misschien inspireert jullie dat ook!

Op vakantie?

Het lijkt nogal contradictorisch na het stuk over Arne z’n werkloosheid (en het feit dat we dus op elke cent moeten letten), maar het kriebelt enorm om er ergens deze maanden nog een keertje tussenuit te trekken. Het plan: naar de Canarische Eilanden (want: warm), een weekje all in ontspannen. Gewoon om even onze gedachten op een rij te zetten, na te denken over het nu & de toekomst, te leren aanvaarden hoe ons leven er momenteel uitziet en even flink uit te rusten. Een vakantie om te herbronnen, zeg maar. Persoonlijk denk ik dat het de investering waard zou zijn en we daarna met een frisse energie weer verder kunnen. We gaan het zien :). Mocht iemand nog leuke en betaalbare aanraders hebben, laat het dus ook weer zeker weten!

Wat met de blog?

Ik kan helaas geen beloftes maken over The Life Factory & de komende tijd. In mijn hoofd borrelen heel wat ideeën voor leuke posts en projecten maar qua tijd en budget lukt het niet altijd om die tot uitvoering te brengen. Misschien dat er de komende tijd weer wat regelmatiger updates komen, maar ik wil zeker niks vastleggen. Als jullie me volgen via social media, zien jullie het sowieso wel voorbij komen :).

Zo, heel wat woorden later is dit een behoorlijk open stuk geworden. Ik hoop dat jullie begrip kunnen opbrengen voor de situatie, bedankt als je dit stuk hebt uitgelezen! Deel ook gerust jullie eigen ervaringen met ons, wie weet kunnen we wijzer worden van elkaar. Hopelijk tot een volgende blogpost! xo

CategorieënPersonal + more
 1. Ine zegt:

  Zo goed van Arne dat hij zijn droom zal volgen. Hopelijk lukt het hem. Ik wens hem alvast veel succes! En jou wens ik veel beterschap! Het lijkt mij inderdaad een logisch gevolg dat je minder zal bloggen, hier heb ik alle begrip voor. Veel succes nog en tot jullie volgende blogpost ;)

 2. Manon zegt:

  Het zal pittig zijn de komende tijd maar je hart volgen is toch het beste dat je kunt doen. Heel veel succes allebei! Blijven ademhalen en geniet van die vakantie! Xxx

 3. Anneleen zegt:

  Heel knap dat Arne zijn dromen volgt en alles op alles zet om te doen wat hij graag gaat willen doen! Kan me ook wel voorstellen dat het voor jullie een beetje een klap is, omdat jullie natuurlijk ook al wat vaste kosten hebben i.v.m. het huis. En vaak word je je op zo’n momenten pas bewust hoe duur het leven eigenlijk is hé?! Ik heb een paar jaar geleden ook ontdekt dat ik een periode klierkoorts heb ‘gehad’. Eigenlijk wat hetzelfde verhaal, ik was ook heel veel moe en toen ik bloed liet trekken was dat de uitslag. Probeer toch voldoende je rust te nemen Frauke, want ik vind klierkoorts niet te onderschatten en vaak blijft deze vermoeidheid toch een erg lange tijd in je lichaam zitten. Ik stuur je heel veel liefs en er komt vast een betere tijd voor jullie aan ! <3

 4. Hanne zegt:

  Heel veel succes, jullie komen er wel!
  Grappig dat je het gevoel hebt ‘stil te staan’, ik heb net het gevoel dat jullie al zo ver staan in het leven.
  Ik ben zelf iets ouder (van ’94) maar doe een langere studie waardoor ik nog altijd aan het studeren ben.
  Als ik dan zie dat jullie al even samenwonen, poezen hebben, … ben ik alleen maar jaloers :).
  Gelukkig is het einde in zicht en kan mijn ‘leven eindelijk beginnen’ (want zo voelt het wel!)

  Hopelijk zien we af en toe nog eens een post verschijnen, al is het maar de zondagse fotopost (deze vond ik altijd heel leuk!)

  Is grafische vormgeving (voor het maken van logo’s en dergelijke) geen optie? Meer werkgelegenheid en op meerdere plekken een studie hiervoor, dan kan hij met de nodige ervaring hopelijk daarna zijn droom gaan doen!

 5. Iris zegt:

  Oh wat jammer :( maar je nieuwste blogs zien er gelukkig al gelukkiger uit :D En wat gek.. dit zijn zowat de onderwerpen die momenteel in m’n hoofd razen…
  Mijn beste vriend zit nu in zijn 2de jaar DAE in Kortrijk en het bevalt hem goed! Vooral het eerste jaar is enkel gericht op digitaal tekenen en pas in het tweede jaar krijgen ze een beetje development.
  De laatste tijd voel ik me ook even moe zoals je schreef. Ik slaap echt heel lang, maar heb toch vaak moeite om in slaap te vallen. Ik had ook ijzertekort, maar neem intussen al een maand de pilletjes en het is nog niet echt verbeterd :(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *