P

Pasta met frisse rozemarijnkip

Pasta met frisse rozemarijnkip

Veel vlees eten, dat doen wij eigenlijk zelden. Een dik, sappig stuk biefstuk vind je maar zelden op onze borden en ook gehakt of varkensvlees maken we niet heel vaak klaar. We eten vaak vegetarisch en wisselen dat af met kip. Zo ook onlangs, toen we deze pasta afwerkten met heerlijke malse stukjes boordevol smaak. Hoe we die maakten? Dat leggen we je graag uit!

Pasta met frisse rozemarijnkip

Voor dit recept (2 personen) heb je nodig:

  • kipfilet die je in blokjes snijdt
  • natuuryoghurt of Griekse yoghurt
  • pasta
  • zeer veel rozemarijn
  • een citroen
  • twee sjalotten

Pasta met frisse rozemarijnkip

Doe de kip in een ovenschaal en snijd de sjalotten in stukjes. Niet te groot, niet te klein. Je mag ze nog proeven!

Pasta met frisse rozemarijnkip

Daarna meng je yoghurt bij de kip. Voeg steeds meer yoghurt toe en roer goed om, tot alle kip ermee bedekt is.

Pasta met frisse rozemarijnkip

Bestrooi met de sjalot.

Pasta met frisse rozemarijnkip

Kruid met flink wat peper en zout.

Pasta met frisse rozemarijnkip

Snijd vervolgens de citroen in schijfjes en leg die verspreid bovenop het mengsel.

Pasta met frisse rozemarijnkip

Als laatste doe je heel veel rozemarijn bovenop je kipstukjes. Druk even stevig aan.

Pasta met frisse rozemarijnkip

Zet de schotel in de oven op ongeveer 120°C en dat gedurende een uur. Proef daarna even of de kip mals is en de yoghurtsmaak erin is getrokken, dan is ‘ie helemaal perfect.

Pasta met frisse rozemarijnkip

Kook spaghetti en schep er de kip overheen. De citroenen eet je niet op, maar kan je nog wel even uitpersen voor extra smaak. Bestrooi met kruiden en overgiet eventueel met wat lichte room of olijfolie om het geheel wat sappiger/sausiger te maken.

Pasta met frisse rozemarijnkip

Et voilà! Je pasta is al klaar. De kip vraagt amper werk, maar je moet gewoon even de tijd nemen ‘m volledig mals te laten worden in een niet te warme oven. Dan is de smaak echt geweldig en zeker niet te vergelijken met gebakken kip! De rozemarijn smaakt lekker door (je kan voor nog meer smaak eventueel de takjes echt door het mengsel heen halen, maar dat vonden wij niet zo fotogeniek haha) en de citroen zorgt voor een lekker frisse, lichtzurige touch. Echt geweldig! Dit komt vaker op tafel. xo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *