Recept: zoete frappuccino à la Starbucks

Recept: zoete frappuccino à la Starbucks

Recept: zoete frappuccino à la Starbucks

‘s Zomers is er, naast de ijsthee die we onlangs deelden, een drankje waar wij ontzettend verslaafd aan zijn: ijskoffie! En dan meer bepaald een zoete en extreem ongezonde frappuccino! Arne en ik zijn allebei geen koffiedrinkers, maar in ijskoude vorm en met veel zoetigheid erbij, is het zó verslavend. Vooral tijdens de examens, wanneer een mega energieboost wel welkom is, smaakt zo’n fris en zoet drankje enorm.

Ik ontdekte zo’n frappuccino toen Starbucks in de winkels kwam met de Starbucks Discoveries drankjes: héérlijk, maar een tikkeltje duur. En wat doe je in zo’n geval? Het recept na proberen bootsen, natuurlijk! Na vele keren proberen, vond ik toen eindelijk een recept dat héél erg in de buurt kwam. En dat delen we graag met jullie!

Recept: zoete frappuccino à la Starbucks

Voor zo’n zoete, ijskoude frappuccino heb je de volgende zaken nodig:
– koffie (normale koffie, wij gebruiken regular pads van Senseo)
– kristalsuiker
– vanillesuiker
– cacaopoeder (Nesquik is lekker zoet)
– slagroom
– melk

Recept: zoete frappuccino à la Starbucks

Eerst en vooral giet je een grote kop koffie op. Dat doe je zoals je je koffie gewoonlijk zou maken, wij gebruikten de Senseo en maakten een dubbele portie.

Recept: zoete frappuccino à la Starbucks

Dan voeg je melk toe naar smaak. Je maakt de koffie op de manier waarop je ‘m normaal zou drinken, in ons geval is dat met best wel wat melk.

Recept: zoete frappuccino à la Starbucks

Zo! Een kleine centimeter melk toegevoegd.

Recept: zoete frappuccino à la Starbucks

Dan giet je een half zakje vanillesuiker bij het warme geheel.

Recept: zoete frappuccino à la Starbucks

En vervolgens ook een flinke theelepel kristalsuiker.

Recept: zoete frappuccino à la Starbucks

Daarna doe je een schep cacaopoeder bij het mengsel. Je doet dit best naar smaak, maar in ons geval is dat ongeveer een kleine eetlepel.

Recept: zoete frappuccino à la Starbucks

Roer alles even flink door mekaar en laat afkoelen. Eerst aan de open lucht (warme dingen in de koelkast zetten is niet zo goed) en daarna plaats je ‘t in de koelkast om flink ijskoud te worden.

Recept: zoete frappuccino à la Starbucks

Eens afgekoeld werk je af met een flinke hoeveelheid slagroom en eventueel wat topping. Zo doe ik er graag wat kaneel overheen, lekker zoet en warm van smaak. Je kan ook ijsklontjes toevoegen voor extra frisheid (al maakt dit de koffie wat waterig).

Recept: zoete frappuccino à la Starbucks Recept: zoete frappuccino à la Starbucks

Klaar is je zoete en heerlijk frisse frappuccino! Het is niet gewoon een ijskoffie maar een machtig en zoet drankje dat wel de koffiesmaak draagt, maar tegelijkertijd ook een gevoel van chocolademelk geeft. Het cacaopoeder is een ontzettend lekkere toevoeging, zeker voor wie anders misschien niet zo’n koffiefan is. Mjam!

Recept: zoete frappuccino à la Starbucks

Deze frappuccino serveer je uiteraard ijskoud en voor ons is het motto: hoe meer slagroom, hoe beter! Maakt het geheel ook lekker creamy. Voor zo’n ijskoffie ben je véél minder geld kwijt dan wanneer je een mini beker Starbucks Discoveries koopt, en je hebt ook dubbel zoveel. Energie- en suikerkick zijn trouwens ook inbegrepen ;). Niet voor elke dag misschien, deze frappuccino, maar wel een heerlijke treat ‘s zomers! Heb jij wel eens zelf (zoete) ijskoffie gemaakt? 

14 Comments

Geef een antwoord