web analytics

Review: het Blog Boek

Review: het Blog Boek

Review: het Blog Boek

We beloofden het jullie al toen we onze enquête online plaatsten, en hier is ‘ie dan: de review van het Blog Boek door Vlaamse blogster Kelly Deriemaeker. We hebben dit boek intussen alweer bijna een half jaar in huis en kunnen dus wel zeggen dat ‘t intussen vanbinnen en vanbuiten gekend is! Omdat het boek echt de moeite waard is, laten we het graag van dichterbij zien.

Review: het Blog Boek Review: het Blog Boek

Het Blog Boek is er eentje boordevol kleine en praktische tips, voor zowel beginnende als ervaren bloggers. Het boek werd geschreven door Kelly Deriemaeker maar aangevuld met tips van allerlei bekende bloggers, wat zeker een meerwaarde geeft: hoe meer ervaringen, hoe beter! Het boek is te koop op de website van Kelly voor €24,95.

Review: het Blog Boek Review: het Blog Boek Review: het Blog Boek

Het Blog Boek bevat heel veel verschillende hoofdstukken met allerlei uiteenlopende punten die behandeld worden. Zo is er een hoofdstuk om echt de basis van je blog op te zetten (dus meer ‘het idee erachter’), maar zijn er ook verdiepende hoofdstukken met info over hoe je lezers aan kan trekken of tips om geld te verdienen met het bloggen.

Review: het Blog Boek

Eerst en vooral props voor de vormgeving van het boek, want die is geweldig. En daar zijn Arne en ik zeker gevoelig voor! Het boek staat vol schattige lettertype, fleurige prints en toffe kleurtjes. Kijk, zó maak je iemand enthousiast!

Review: het Blog Boek

Het boek behandelt heel veel verschillende onderwerpen, maar pakt ze ook vrij licht en luchtig (en met humor!) aan. Verwacht geen in-depth beschrijving van hoe je een goede SEO-strategie opzet, maar wél algemene info en tips voor je blog. Wij hebben op zich technisch gezien niet zoveel uit het boek geleerd, maar het gaf ons wel bijzonder veel inspiratie en een andere kijk op het bloggen. Het is dus zeker wel zo dat we werden aangezet tot kritisch naar onze blog kijken en eventueel dingen aanpassen, maar de praktische uitwerking daarvan is wel echt aan jou.

 

Review: het Blog Boek

Het boek heeft ook een duidelijke indeling: een hoofdstukje over een bepaald onderwerp wordt telkens aangevuld met een lijstje met mogelijke blog-onderwerpen, de ervaring van de experts en wat leuke foto’s van Kelly zelf. In totaal krijg je dankzij de lijstjes meer dan 100 nieuwe blogpost-ideetjes, wat heel leuk en handig meegenomen is!

Review: het Blog Boek

Als lijstjesliefhebber was ik heel blij met de vele opsommingen in het boek, al helemaal omdat ze zo tof waren opgemaakt. Doordat alles zo leuk en vrolijk wordt behandeld, krijg je ook zin om ermee aan de slag te gaan. Dit is geen boek dat je in één keer uitleest en dan aan de kant legt, zie het eerder als een gids die je openslaat wanneer je inspiratie wil opdoen. Je kan zelf bepalen hoeveel je eruit leert: het boek geeft telkens de aanzet om iets te doen aan je blog (bijvoorbeeld: werken aan je titels van blogposts) maar daarna is het aan jezelf om dat ook werkelijk uit te werken. Als je dat niet doet, is het boek absoluut niet zo’n grote meerwaarde, maar als je het wel doet, des te meer!

Zouden we het boek opnieuw kopen? Ja! Alleen al omwille van de schattige opmaak en de inspiratie die we erdoor kregen. Als je op zoek bent naar een superdiepgaand boek over bloggen zal je hier misschien niet zó veel aan hebben, maar als je zoekt naar reflectie en verbeterpunten, is het een aanrader! Las jij dit Blog Boek al?

RELATED POSTS

27 Comments

  1. Beantwoorden

    chucky1012

    8 apr 2015

    Klinkt goed!
    Nu ik hier meer over weet zal ik het toch gaan kopen want het is zo handig!

  2. Beantwoorden

    Danielle

    8 apr 2015

    Ik twijfel al een tijdje of ik hem nou echt wil. Ik weet niet zo goed of ik er veel voor mezelf uit zou kunnen halen. Goede review en mooie foto’s!

  3. Beantwoorden

    Anne

    8 apr 2015

    Dit boek staat al een tijdje op mijn verlanglijstje <3

  4. Beantwoorden

    ilham

    8 apr 2015

    Ik blog vooral omdat ik graag schrijf/foto’s trek en omdat ik het leuk vind dat mensen mijn tekstjes lezen. Over de technische kant weet Ik bitter weinig en op dit moment boeit dat me ook niet zo :)

  5. Beantwoorden

    Marloes

    8 apr 2015

    Wat een leuk en handig boek! En onwijs mooie foto’s heb je gemaakt zeg!

  6. Beantwoorden

    Dionne

    8 apr 2015

    Zelf heb ik ook dit boek, maar heb er nog niet veel tijd voor gehad om ervoor te gaan zitten. Jammer, want het lijkt mij een heel boek!

  7. Beantwoorden

    Anneleen

    8 apr 2015

    Lijkt me een interessant boek! :)

  8. Beantwoorden

    Linda

    8 apr 2015

    Leuke review! Ik was er al benieuwd naar, maar nu nog meer!

  9. Beantwoorden

    annouska

    8 apr 2015

    Ik ben erg benieuwd naar dit boek, jammer dat één of andere geldwolf €54,99 op bol.com durft te vragen voor het boek (tweedehands) terwijl hij nieuw €24,95 is!

  10. Beantwoorden

    Sophie

    8 apr 2015

    Het ziet er echt super leuk uit! Ik heb even die bladzijde over viraal gaan gelezen, best slim :-) Maar ik ben er niet van overtuigd dat mijn blogposts daar goed genoeg voor zijn :’)

  11. Beantwoorden

    Anna

    8 apr 2015

    Goede review! Ik ben altijd een beetje aan het twijfelen of ik een blogboek aan zou schaffen, omdat heel veel informatie ook gewoon op het internet te vinden is. Dit boek lijkt me echter heel interessant en ziet er mooi uit. Leuk dat er ook humor in verwerkt zit, dat leest altijd gemakkelijker weg!

  12. Beantwoorden

    Marlous

    8 apr 2015

    Oeh deze kende ik nog niet, maar ziet er veelbelovend uit! Gaat op m’n lijstje!

  13. Beantwoorden

    Shifra

    8 apr 2015

    Nu ik het boek zie, bedenk ik mij dat ik het wel eens ergens heb zien liggen of op de foto gezien. Maar niet bewust. Dus ik vind het heel leuk dat je het boek even aanhaalt! Het ziet er heel mooi vormgegeven uit. Heel flow-achtig!

  14. Beantwoorden

    Maureen

    8 apr 2015

    Ik heb het boek ook en vind hem ontzettend fijn. Ik vind persoonlijk wel dat het een blogboek is dat je gewoon moet hebben.. Er staan zoveel fijne tips in, leuke lijstjes en je krijgt er inderdaad enorm veel inspiratie van!

  15. Beantwoorden

    Renate

    8 apr 2015

    Lijkt me heel handig boek om eens inspiratie op te doen. Ziet er in ieder geval heel mooi uit. Daar heb ik ook altijd een zwak voor.

  16. Beantwoorden

    Angela

    8 apr 2015

    Het ziet er alleen al prachtig uit! Ik heb al weinig tijd om te bloggen dus ik zal ik voorlopig even niet aan toe komen…

  17. Beantwoorden

    Evera

    8 apr 2015

    Lijkt me erg leuk! Ik ga hem eens opzoeken in een webshop!

  18. Beantwoorden

    Monique van den Hoogen

    8 apr 2015

    Het is zeker een heel leuk en makkelijk leesbaar boek. Het heeft mij overgehaald om een blog te starten en daar ben ik heel blij mee. Ik heb het bij Itunes gekocht voor € 9,95

    • Beantwoorden

      Monique van den Hoogen

      8 apr 2015

      Via Tales from the Crib op FB kom ik weer op dit blog. Erg leuk, het staat al tussen mijn favorieten :-)

  19. Beantwoorden

    Odin

    9 apr 2015

    Ik heb het blogboek al enkele maanden, maar nog niet volledig uitgelezen. Moet ik dringend nog eens wat tijd voor vrij maken! ;-)

  20. Beantwoorden

    Farah

    9 apr 2015

    Ziet er heel leuk uit!
    Heel leuk vormgegeven ook, dus fijn om te lezen. Helaas even geen budget om dit boek te kopen, maar ik zet hem op m’n lijstje.

  21. Beantwoorden

    Kiss & Make-up

    9 apr 2015

    Ik denk dat ik niet veel uit dit boek zou halen. Maar als ik ‘t ergens zag liggen zou ik er wel eens in bladeren :-)

  22. Beantwoorden

    Hanneke

    9 apr 2015

    Niet echt een boek voor mij, lees liever romans. Je hebt wel een mooie paarse trui aan trouwens. Staat je goed! :)

  23. Beantwoorden

    Renate

    9 apr 2015

    Ik vind de foto’s echt pretty! ik twijfel al een tijdje welk blog boek ik wil kopen (er zijn er inmiddels al meerdere en ik kan niet meer kiezen) en dit boek klinkt heel erg goed! maar ik ben altijd bang dat ik er niks aan zal hebben, omdat ik toch al heel wat jaartjes blog en volgens mij toch al redelijk veel er vanaf weet! Ieder geval toch een heel fijne review!

  24. Beantwoorden

    Florentine

    10 apr 2015

    Klinkt goed! En wat een mooie foto’s ook erbij :D

  25. Beantwoorden

    Elsbet | La Vie Pure

    10 apr 2015

    Lijkt me best een leuk boek!

LEAVE A COMMENT