Snelle spaghetti met pittige tomatensaus

Snelle spaghetti met pittige tomatensaus

Snelle spaghetti met pittige tomatensaus

Ik (Frauke) ben lichtelijk verslaafd aan spaghetti. Op een saaie middag hadden we werkelijk níks meer in huis om te lunchen, en besloot ik snelsnel spaghetti in elkaar te flansen. Ik gooide enkele ingrediënten bij elkaar en in no time stond er een héérlijk gerecht op tafel, dat ik sindsdien nog vaak heb gemaakt. Waar haast al niet goed voor kan zijn! Vandaag delen we graag deze heerlijke snelle spaghetti met pittige tomatensaus!

Snelle spaghetti met pittige tomatensaus

Je hebt absoluut niet veel nodig, maar kan uiteraard zelf nog variëren met meer/andere ingrediënten. Deze combinatie is het allersnelst! Wat je kan gebruiken is het volgende:
– een handvol spaghetti (2 personen)
– gezeefde tomaten óf  groententomatenconcentraat (van Elvea)
– olijfolie
– flink wat bieslook
– een schep pijnboompitten
– eventueel wat tomatenketchup

Snelle spaghetti met pittige tomatensaus

Laat water koken en doe de spaghetti er net zolang in tot ‘ie al dente (beetgaar) is. Wanneer de spaghetti ongeveer klaar is, maak je de saus (die heeft heel kort nodig). Doe een klontje boter in een klein steelpannetje en laat die smelten. Daarna gooi je er flink wat pijnboompitten in en die roer je continu om. Eens ze bruin zijn voeg je het tomatenconcentraat toe, één potje ‘pomo e legumi’ (100g) van Elvea of zo’n 100 à 150g gezeefde tomaten. Roer zeer goed door. Intussen versnijd je bieslook in kleine stukjes en die doe je erbij, samen met véél Italiaanse kruidenmix (zeker basilicum, oregano), peper, zout en een snufje chilipoeder. Meng nog even flink. Giet de spaghetti vervolgens af, doe er een scheut olijfolie doorheen en meng er de saus onder. Serveer met wat bieslook en geraspte kaas.

Snelle spaghetti met pittige tomatensaus Snelle spaghetti met pittige tomatensaus

Heb jij ook eens haast en geen tijd voor een full on heerlijke spaghetti bolognese? Dan is dit het perfecte alternatief. Snel klaar, smaakt heerlijk en wat pittig door het chilipoeder. Daarnaast is het ook een gezonder alternatief voor een stevige saus met gehakt, maar mis je geen knapperigheid dankzij de pijnboompitten. Absoluut een aanrader en een gerechtje dat hier vast nog vaak op tafel zal komen! Eet smakelijk! Bedankt voor het lezen :).

2 Comments

Geef een antwoord