1 kleedje, 2 stijlen

1 kleedje, 2 stijlen (en outfits!)

Een van dé must-haves in je garderobe, is wat mij betreft een basic jurkje. Een simpele little black dress of een mooi gebreid exemplaar in een pasvorm die jou helemaal top staat: doe je nooit iets mis mee! Zo heb ik al enkele jaren een eenvoudig, grijs, wat warmer A-lijn jurkje en dat kan je echt op duizend-en-één manieren aan.

In samenwerking met Omoda, toon ik vandaag alvast 2 manieren om het te stylen, uiteraard door de juiste schoenen te kiezen!

Optie 1: the preppy dress

Een simpel kleedje combineer ik vanaf de herfst steeds met panty’s en dikke sokken, dat staat vast. Maar door laagjes toe te voegen en de juiste schoenen uit te kiezen, creëer je meteen een heel andere stijl. Zo kan je met sneakers voor een sportieve look gaan, of koos ik er zelf voor een beetje ‘preppy’ te gaan, met deze witte baskets van Palladium (het zijn de W Tampa Hi Twills). Ze zijn gemaakt van stevige canvas maar hebben van die ‘bumpertjes’ vooraan (haha ik weet niet hoe ik het moet uitleggen, maar dat maakt ze in ieder geval wat steviger en minder zomers). De zwarte accenten vind ik ze net wat aparter maken.

Ik liet de witte stof van mijn schoenen vervolgens terugkomen in een witte (wat kortere) pull van H&M, echt één van mijn meest favoriete modelletjes die ik in verschillende kleuren heb. Daardoor wordt het jurkje eigenlijk wat meer een rokje, en krijg je een beetje die school-look waar ik wel fan van ben! Nog een rugzakje, cropped bomber jacket of een baret en het plaatje is compleet. 🤓

Optie 2: stevig & stoer

Ik ben erg grote fan van Dr. Martens en dat eigenlijk het hele jaar door. Ik had al de hoge Jadons en 101s (lijken op de Pascals maar zijn wat lager) maar de Sinclairs stonden al een poos op mijn verlanglijst. Het fijne aan die laarsjes is dat ze zo ontzettend stevig zijn en dus perfect aan kunnen op wandeltochten in de bossen, naar het strand of op een festival. En dat meerdere jaren aan een stuk! Ik vind ze hun wat hogere prijs dan ook waard en besloot in een derde paar te investeren.

Deze stoere boots geven meteen een heel andere draai aan het jurkje en dus besloot ik als laagje hier een soort ‘skatershemd’ aan toe te voegen, een geribd beige hemd dat ik in de winter zeker wekelijks aan heb. Met een muts en lange jas, zie je er meteen helemaal klaar voor het avontuur uit! Toch? 😉

Ik ben benieuwd naar welke look jij het leukste vindt! Stoer of preppy? Of iets helemaal anders? Let me know!

Geef een antwoord