Mijn (niet-lees)boekenwishlist

10 boeken die ik heel graag wil lezen

Mijn (niet-lees)boekenwishlist

Ik ben dol op lezen, maar kom er veel te weinig aan toe. Wanneer ik aan een goed boek begin, ben ik er zo úren in kwijt en moet je me werkelijk uit de zetel of uit bed sleuren opdat ik nog wat anders zou doen. Op zich niet zo’n probleem (de perfecte ontspanning), ware het niet dat ik nog héél veel andere dingen te doen heb. En dus wordt het lijstje met boeken die ik echt nog een keer wil lezen steeds langer. Zo lang, dat ik zonder moeite 10 boeken die ik erg graag wil lezen met jullie deel!

1 – Wetboek voor bloggers door Charlotte Meindersma (hier te koop)

Charlotte – bekend van de superhandige blog Charlotte’s Law (een aanrader als je een juridische achtergrond bij bloggen zoekt!) gaf een tijd geleden haar eigen boek uit. Ik las erover bij Lonneke en werd toen toch wel érg benieuwd ernaar. Dit boek legt de (on)geschreven regels voor online schrijvers uit en geeft heel veel nuttige achtergrondinformatie voor bloggers. Je snapt dat dit boek héél hoog op mijn to-read lijstje staat, want er zijn nog best wel veel zaken waar ik onzeker en ontwetend over ben.

2 – Vive la vie door Ingrid van Willenswaard (hier te koop)

Ik ben dol op boeken rond interieur, DIY en lifestyle en al helemaal als die boordevol prachtige foto’s staan. Het boek staat vol leuke items om zelf te maken rond het thema ‘feest’. Aangezien ik altijd wel knutselinspiratie kan gebruiken, ben ik hier super benieuwd naar. De vormgeving ziet er ook erg mooi uit!

3 – How blogs work door Stephanie Duval (hier te koop)

Als blogger ben ik ervan overtuigd dat je nooit genoeg over bloggen kan lezen. Het is goed om een achtergrond te hebben en tips mee te krijgen van ervaren bloggers. Stephanie Duval is er zo één (bekend van de blog 70 percent pure), zij is al meer dan 10 jaar actief ‘in de business’. Na allerlei positieve recensies gelezen te hebben, wil ik dolgraag haar ervaringen en advies lezen!

4 – De laatste liefdesbrief door Jojo Moyes (hier te koop)

Dagmar maakt mij altijd onwijs benieuwd naar boeken dankzij haar sprekende reviews. Zo zou ik dit boek er op het eerste zicht misschien niet uit hebben gekozen, maar na haar artikel kon ik echt niet wachten om het boek te lezen. Nouja, dat heb ik nu intussen dus nog niet gedaan! Tijd om daar verandering in te brengen. Het verhaal gaat over een liefdesbrief uit 1960 die de jonge journaliste Ellie terugvindt en haar triggert om naar het verhaal erachter op zoek te gaan. Klinkt onwijs meeslepend!

5 – Happy handmade home door Elsie Larson & Emma Chapman (hier te koop)

Ahh, A Beautiful Mess. Een gewéldige blog boordevol al even geweldige posts en foto’s. Ik kan niet anders dan toegeven dat ik met veel liefde elke update van deze inspiratiebronnen lees en uiteraard ben ik dan ook erg benieuwd naar hun boek. Elsie en Emma slagen er als geen ander in om interieurs prachtig te stylen en gezelligheid te creëren, iets waar ik nog veel van kan en wil leren. Daarom dat het boek zeker niet mis zou staan op mijn boekenplank (en in mijn handen, of course!).

6 – Masterclass ondernemen door Annic van Wonderen (hier te koop)

Annic van Wonderen is de oprichtster van I Love Fashion News, een modesite die inmiddels meer dan 2,4 miljoen bezoekers per maand weet te trekken. Een ontzettend sterke prestatie! Het is dan ook logisch dat ik erg benieuwd ben naar haar boek, vol tips, kennis en adviezen. Annic geeft info over social media, pr en marketing, netwerken en nog veel meer. En omdat haar motto is keihard te werken om je doelen te bereiken, heeft ze nog een streepje voor. Daar ben ik het namelijk méér dan mee eens!

7 – On top door Anna Nooshin (hier te koop)

Dit is volgens mij het nieuwste boek uit dit lijstje, het boek dat blogster (again!) Anna Nooshin heeft uitgebracht! In ‘On top’ vertelt Anna over haar ervaringen bij het oprichten van de grote blog NSMBL en deelt ze haar verhaal. Daarnaast geeft ze ook tips en ideeën over hoe jij het beste uit jezelf kan halen, vergezeld van mooie foto’s. Ik moet bekennen dat het boek mij in eerste instantie niet zó aansprak (alweer een boek met ‘het verhaal van een blogger’) maar na de kritische review van Marlous, werd ik toch benieuwd. Zij is namelijk erg te spreken over hoe Anna haar verhaal uitgebreid vertelt, en dat maakt mij enthousiast. Ik wil het boek lezen!

8 – Happy huis door Charlotte Hedeman Gueniau (hier te koop)

Dit boek, Happy Huis, ontdekte ik toen ik in Antwerpen rondwandelde in de geweldige winkel Moose in the city. Ik wandelde door deze inspirerende winkel (vol prachtige interieuritems, leuke kleding, toffe hebbedingen én fijne leesboeken) en werd gelijk aangetrokken door de vrolijke cover van het boek. Het boek bevat allerlei vrolijke interieurideeën en praktische tips met foto’s voor alle vertrekken van het huis. Happy huis lijkt me ontzettend inspirerend en mooie foto’s zijn altijd een pluspunt.

9 – Thuis je eigen stijl door Selina Lake (hier te koop)

Toen ik het boek Happy Huis opzocht via Bol, kwam ik terecht bij het boek Thuis je eigen stijl. Het gaat net als bovenstaand boek over het inrichten van je huis op een sfeervolle en knusse manier. In dit boek staan echter wat meer DIY projecten en tips om een eigen twist te geven aan meubels. Zoals ik al zei ben ik dol op mooie foto’s en inspirerende boeken, dus het spreekt voor zich dat ik dit exemplaar wil doornemen!

10 – Schrijven kreng door Lisette Jonkman (hier te koop)

Ook dit boek ontdekte ik via de blog van Dagmar, al is het deze keer niet echt een roman. Schrijven kreng is een boek vol tips en trucks van de grappigste schrijfster van Nederland. Het boek probeert mensen met het idee om iets te schrijven aan te sporen dat ook écht te doen. Zoals Lisette het zelf zegt: ‘voor iedereen die bruist van de ideeën, maar bang is voor de knipperende cursor’. Ik heb zelf de ambitie om ooit een boek te schrijven, maar wil me nu vooral focussen op het bloggen. Desalniettemin denk ik dat dit boek héél nuttig kan zijn om te lezen. En is het niet nuttig, dan is het vooral léuk. De schrijfstijl van Lisette Jonkman spreekt me namelijk zeker aan.

Pfoe, een hele lijst vol boeken die ik nog wil lezen! Ik ben me ervan bewust dat ik nog flink wat uurtjes in de zetel zal mogen doorbrengen eer ik mijn wishlist volledig heb afgestreept. En er komen alsmaar méér leuke boeken bij! Tijd om eraan te beginnen, want deze boeken maken mij stuk voor stuk onwijs benieuwd. Nu rest mij alleen nog de vraag: waarmee begin ik? Welke boeken staan er op jouw wishlist? Ken je deze exemplaren al?

 

 

23 Comments

 1. Jinnie93

  Ik wil eerst even kwijt dat ik elke keer super blij word als ik jullie blog bezoek!
  En wat een leuke lijst, ik zie er ook veel interessants tussen zitten. Ik heb idd hetzelfde probleem, dat ik te weinig aan lezen toe kom, dus sla ‘m ff op voor later !;D

 2. fieke

  De boeken van Jojo Moyes zijn zooooo mooi! Ik las onlangs ‘De Laatste Liefdesbrief’ en het is écht een mooi boek. Ik heb ook heel erg genoten van ‘Me Before You’ (of: Voor jou).

 3. Esther

  Ik was ook door dagmar in het boek van Jojo Moyer, de laatste liefdesbrief begonnen, maar kwam er maar moeilijk doorheen. Ik vond het boek van Jojo Moyes, voor jou wel echt prachtig! Zeker een aanrader. On top van Anna staat ook hoog op mijn wishlist!! Liefs

 4. Nicky

  Ik ben inmiddels begonnen in het blogboek van Kelly waar je laatst over schreef (ofja, ik heb hem al bijna uit haha!) Boek 3 van hierboven heb ik toevallig afgelopen week meegenomen uit de bieb, die is hierna aan de beurt. Leuk om te zien waar jullie je inspiratie vandaan halen :) Liefs

 5. Angela

  Er zijn zo veel boeken die ik nog moet lezen! Maar ik heb gewoon geen tijd, mijn wens is om een ereader te hebben, die boeken zijn namelijk goedkoper en makkelijker mee te nemen!

 6. Linda

  Ohh wat leuk zo’n overzicht! Een aantal van deze boeken staan ook nog op mijn lijstje, vooral Happy Handmade Home en Schrijven Kreng wil ik graag nog aan m’n collectie toevoegen :-)

 7. Eline

  Leuke tips! Ik wil ook nog zoveel leven. Ik heb On Top nog ingepakt (ik laat boeken voor mezelf ook altijd inpakken in cadeaupapier) op mijn boekenblank staan. Je review van het blogboek lijkt me ook nog eens interessant, poeh ik denk dat er een strandvakantie nodig is zodat er gelezen kan worden ;)

Geef een antwoord