3 ingrediënten, 3 minuten, 3€ wok

3 ingrediënten, 3 minuten, 3€ wok!

3 ingrediënten, 3 minuten, 3€ wok

Geen tijd of zin hebben om te koken staat bij de meeste mensen gelijk aan iets afhalen, een pizza bakken of frietjes gaan eten. Bij ons niet! Wij kennen namelijk een héle lekkere maaltijd die amper wat kost, amper werk vraagt en op 3 minuutjes klaar is: wok. Het gerecht dat we met jullie delen vandaag is bijna te simpel voor woorden, maar juist daarom zo’n aanrader. En: perfect voor wie alleen eet ook!

3 ingrediënten, 3 minuten, 3€ wok

Je hebt maar 3 ingrediënten nodig voor dit recept: noedels, zoete chilisaus en een roerbakmix. Deze Soubry noedels komen in drie ‘plakken’ per pak, waarvan één plak per persoon volstaat, en kosten €0,62. De chilisaus kost €1,25 en hebben we standaard in de kast staan. Met twee personen doe je er gemiddeld een 3 à 4 maaltijden mee. Als laatste heb je natuurlijk wokgroenten nodig! Albert Heijn koopt zakjes met allerlei soorten roerbakmix in verschillende formaten. Wij zijn fan van de Chinese en Thaise roerbakmix. Een zakje roerbakmix van 250g (goed voor één persoon) kost €1,49. Deze Chinese roerbakmix bevat 5 soorten groente namelijk witte kool, prei, rode paprika, sperziebonen en sojascheuten (taugé).

3 ingrediënten, 3 minuten, 3€ wok 3 ingrediënten, 3 minuten, 3€ wok

Breng tegelijkertijd water aan de kook in een kom en olijfolie in een wokpan. Eens heet doe je de noedels in het water en schep je de groenten goed om door de olijfolie. Blijf goed roeren of schud met de wokpan zodat alle groenten gaar worden.

3 ingrediënten, 3 minuten, 3€ wok

Na een paar minuten zijn je noedels al zacht en ook je groenten zijn in no time klaar. Voeg de twee samen in de wokpan, roer goed om en kruid naar smaak. Wij kiezen meestal voor peper, zout en een beetje chilipoeder.

3 ingrediënten, 3 minuten, 3€ wok

En zo snel staat je maaltijd op tafel! Giet er wat zoete chilisaus over en klaar ben je. Deze maaltijd maken kost ons minder tijd dan naar een frituur of winkel te gaan en daarnaast is ze ook gewoon gezonder. Vers is altijd beter! We hebben de ingrediënten standaard in huis omdat er altijd wel een moment komt waarop je even snel wat wil eten. Je kan de wok natuurlijk uitbreiden met stukjes kip die je eerst wokt, of (cashew)noten, nog meer groenten of je chilisaus zelf maken. Dan duurt het alleen wat langer!

3 ingrediënten, 3 minuten, 3€ wok 3 ingrediënten, 3 minuten, 3€ wok 3 ingrediënten, 3 minuten, 3€ wok

Dus, voordat je in het vervolg beslist om een (best dure!) ongezonde afhaalmaaltijd naar binnen te werken: denk even aan dit recept! Het kost je €3, 3 minuten en maar 3 ingrediënten. En daarnaast is het ook gewoon een ontzettend lekker gerecht: as we speak ga ik het vandaag nog eens eten. Love it! Maak jij graag wok? 

13 Comments

  1. Saar

    Dit soort dingen verzin ik ook graag. Alleen zal het bij mij wat langer duren, want ik moet persé groenten zelf kiezen en versnijden :P Maar op zo’n dag kan een zakje ook wel natuurlijk!

Geef een antwoord