3 krachtige & natuurlijke skincare ingrediënten

3 krachtige & natuurlijke ingrediënten voor jouw skincare routine

3 krachtige & natuurlijke skincare ingrediënten

Al jaren zoek ik naar de perfecte mix van crèmes, serums, toners, oliën en andere soorten skincare om mijn huid zo gezond & zuiver als mogelijk te houden. Mijn grootste les? Going back to basics. Kiezen voor natuurlijke producten met ingrediëntenlijsten die je wél binnen de 10 seconden hebt gescand, is mijn persoonlijke skincare saviour. En in samenwerking met Holland & Barrett deel ik vandaag 3 van mijn favoriete krachtige ingrediënten en dito producten.

3 krachtige & natuurlijke skincare ingrediënten

Natuurlijke verkoeling met aloë vera

Wat & waarom?

Mijn ouders gaan zowat elk jaar op vakantie naar de Canarische Eilanden en in de tijd dat ik nog lekker luxueus met ze mee kon profiteren, ontdekte ik er de voordelen van aloë vera. Ze zijn daar namelijk grote fan van de impact die deze plant heeft op je huid & lichaam. Breek een aloë vera blad af, snijd het open en verbaas jezelf over de hoeveelheid krachtige gel die zich erin bevindt. Aloë vera zit boordevol vitamines & mineralen die je kan opdrinken (onder de vorm van sap), maar mijn favoriete gebruik is als verkoelende gel die je op je hele lichaam kan gebruiken. Ik heb altijd een tube aloë vera gel klaarstaan om mijn huid te fixen bij zonnebrand, daar kan geen andere aftersun aan tippen.

Producten die ik aanraad

Ik zou je aanbevelen vooral te kiezen voor producten die zo puur mogelijk zijn, want aan de aloë vera gel hoef je niet veel zaken toe te voegen. Mijn twee aanraders zijn dan ook zo’n gel, mijn zonnebrand holy grail, en een hydraterend oogserum. In dat laatste serum, van De Tuinen, zit 70% aloë vera en dat volstaat om mijn oogcontouren te verzachten en vooral te hydrateren – ideaal op die supergevoelige huid dus! Wanneer mijn ogen weer eens wat puffy ogen (ha, pun not intended), smeer ik het serum er voorzichtig op uit en binnen het half uur ben ik gered. Yasss!

3 krachtige & natuurlijke skincare ingrediënten

Calendula voor droge plekjes en wondjes

Wat & waarom?

Calendula, of om de mooie Nederlandse naam te gebruiken: goudsbloem, is een ingrediënt dat niet alleen erg lekker ruikt maar ook een krachtige werking kent. De goudsbloem heeft huidherstellende eigenschappen en is ideaal om je huid te beschermen & verzorgen – met name op wat ruwere of rodere plekjes, en zelfs bij brandwondjes. Ook voor kloofjes en korstjes is het een beetje magie in een tube.

Producten die ik aanraad

Een tube calendula-balsem of -zalf is wat mij betreft een absolute must in je apothekerskastje. Zie het als een allround crème die je kan gebruiken op droge ellebogen, kleine littekentjes of korstjes die je wil verzachten, bij irritatie van je huid enzovoort. Wanneer mijn handen heel droog aanvoelen, houd ik deze balsem trouwens ook in de aanslag (opgelet: de geur is verslavend). Je kan goudsbloem ook in gedroogde vorm aanschaffen, als kruiden om thee mee te zetten. Ik heb zo’n zakje in m’n kast staan (van Jacob Hooy) en trek er soms een lekkere thee van, met name op dagen dat ik veel in de zon zit om mijn huid van binnenuit te voeden.

3 krachtige & natuurlijke skincare ingrediënten

Ontsmettende tea tree (olie)

Wat & waarom?

Tea tree olie, wanneer je al ‘ns research deed naar effectieve anti-puistjes-behandelingen, ben je misschien al op de naam gestoten. Deze olie, afkomstig van de theeboom (Melaleuca alternifolia), wordt al eeuwenlang gebruikt en wordt net als o.a. aloë vera gezien als een multifunctioneel & krachtig wondermiddeltje. Tea tree (zo genoemd omdat er met de bladeren van de theeboom thee werd gezet) werkt bacteriedodend en is in feite een natuurlijke desinfecteergel. Je kan de olie gebruiken om puistjes of mee-eters mee aan te stippen, het in een bad verwerken om schimmels of ontstekingen te bestrijden, inzetten als middel tegen spierpijn of zelfs in je haarroutine verwerken om komaf te maken met een schilferige hoofdhuid.

Producten die ik aanraad

Je hebt tea tree oil onder de vorm van gels of crèmes, verwerkt in shampoos of face washes, zelfs als ingrediënt van mondspoeling maar zelf gebruik ik het liefst 100% pure tea tree oil . Ik druppel ‘s ochtends en ‘s avonds wat van de olie op een wattenstaafje, stip er mijn onzuiverheden mee aan en zie ze wegsmelten (oké, uitdrogen) als sneeuw voor de zon. Ik ben nog geen SOS-stick tegengekomen die even krachtig werkt! Het enige minpunt is de behoorlijk sterke en aanwezige geur, maar ik kan me inbeelden dat anderen hier dan weer fan van zijn.

Naast deze drie toppers, bestaan er uiteraard nog heel wat pure ingrediënten recht uit de natuur, die wonderen doen voor je huid. Denk maar aan kamille of lavendel! Mochten jullie dus graag een follow-up post zien, dan hoor ik het graag. Elk excuus om nieuwe verzorgingsproducten te kopen, is goed. 😉

Geef een antwoord