5 keer gezonde, caloriearme snack aanraders

5 keer gezonde, low-cal snack aanraders

5 keer gezonde, caloriearme snack aanraders

Een dag niet gesnackt, is een dag niet geleefd! Tenminste, zo voelt het vaak wel. Ik slaag er meestal wel in gezonde keuzes te make qua lunch of diner (sinds kort ben ik weer aan het intermittent fasten – aka niet ontbijten en niet meer eten na 20 uur), maar het schoentje wringt meestal bij de tijd daar tussenin. Meermaals heb ik geprobeerd om voor stevige maaltijden te gaan en tussendoor niet te snacken, maar dat liep meestal niet zo best af. Het is veel fijner om tijdens het werken af en toe iets naar binnen te kunnen werken! Dus heb ik maar vrede genomen met mijn #snackittude en ben ik op zoek gegaan naar lekkere én toch gezonde snacks. Zie hier mijn 5 low-cal aanraders!

5 keer gezonde, caloriearme snack aanraders

Snackgroenten met hummus

Oké, een inkoppertje dit, maar de veiligste snackkeuze is wat mij betreft nog altijd een schaaltje met snackgroenten en hummus. Mini worteltjes, cherrytomaatjes, komkommer, paprika of selder doen het allemaal erg goed als gezond tussendoortje. Ik koop bij Albert Heijn altijd ‘hummus klassiek‘ (dus niet de naturel versie, die bevat veel meer kcal) en dip daar m’n groenten in. Mega lekker en mega gezond!

Low-cal, proteïnerijk ijs

Zomerse temperaturen betekenen ook dito snacks! Ik ben dol op ijs en zou de hele dag vanille-, citroen- of bananenijs naar binnen kunnen lepelen. Gelukkig mag dat ook gewoon, want er bestaan tal van merken die ijs aanbieden met weinig calorieën en veel proteïnen. Je hebt low cal ijs van Oppo, Haagen Dasz, Alpro maar mijn twee favorieten zijn zonder twijfel Halo Top en Ben & Jerry’s. De grote potten Halo Top zijn helaas bijna allemaal uit mijn supermarkt verdwenen, maar gelukkig is er nog de romige Red Velvet met chocoladestukjes. Jum! Ben & Jerry’s behoeft denk ik geen toelichting, hun aanbod ‘Moo-phoria’ (aka ijs met 50% minder vet) is onovertreffelijk. Cookie dough, caramel brownie of zelfs popcorn: genieten van originele smaken zonder schuldgevoel it is!

Zelfgemaakte nachos van groentetortilla’s

Ik ben fervent gebruiker van de No Fairytales groentetortilla’s, die je in verschillende smaken hebt waaronder wortel of paprika & chili. Ze bevatten een 45% groenten en veel minder kcal dan gewone wraps en kan je gebruiken om tal van lekkers mee te maken. Zo doen ze het goed als pizzabodem of om quesadilla’s mee te maken, maar ik versnijd ze ook weleens tot nacho’s! Hoe? Zeer gemakkelijk! Gebruik een pizzasnijder om de tortilla’s in reepjes en vervolgens in driehoekjes te snijden en doe die in de Airfryer of spreid ze op het rooster van een voorverwarmde heteluchtoven. Een 5-tal minuutjes op 160°C (houd ze goed in de gaten) en je hebt krokante nacho’s! Ik strooi er wat zout over en serveer ze met een gezonde dip, zoals harissahummus. Jummie!

5 keer gezonde, caloriearme snack aanraders

(Griekse) yoghurt met rood fruit

Standaard ligt er een doosje rood (zomer)fruit in m’n diepvriezer en dat is de perfecte topping bij een potje yoghurt. Ik vind zelf Griekse yoghurt heel lekker als tussendoortje, maar ook Optimel yoghurt of kwark vind ik aanraders. Die heb je ook nog eens in vele smaakjes, zoals citroen, koffie of appel-kaneel. Lekker en low cal! Ik warm zelf altijd een eetlepeltje rood fruit op in de microgolf en gooi er daarna meteen de yoghurt overheen. Even roeren, en je krijgt een smaakvol en zoet tussendoortje zonder toegevoegde suikers.

5 keer gezonde, caloriearme snack aanraders

Gekruide rijst- of maÏswafels

Misschien wel mijn favoriete snelle snack die ook het meest als ‘cheaten’ aanvoelt: gekruide rijst- of maïswafels! Ik heb standaard dikke, meergranen rijstwafels in de kast liggen die ik besmeer met wat Hero Minder Zoet confituur (ook weer veel minder suiker), pindakaas of hummus. Sinds kort ben ik ook een nieuwe ontdekking gaan hamsteren: dunne maïswafels van AH eigen merk. Je hebt ze in naturel smaak, maar ook die van paprika, kaas, sour cream & onion en pikante biet. Ik vind ze echt superlekker! Ze zijn per 3 verpakt (dus je overdrijft niet meteen haha) en doen me denken aan Snack-A-Jacks of Bosto chips, maar ik vind ze lekkerder én ze zijn goedkoper. Aanrader!

Ben jij ook zo verslaafd aan snacken? Wat zijn jouw gezonde aanraders?

8 Comments

  1. Irene

    Crackers met pikante hummus durf ik al eens naar binnen spelen. Of inderdaad Griekse yoghurt of platte kaas met fruit maar ik moet ook zeggen dat ik het meestal wel lastig heb om echt gezonde keuzes te maken :p

  2. Axl

    Goed hoor, je moet jezelf ook af en toe belonen natuurlijk. Intermittent fasten gaat me tot nu toe goed af, maar zal teruggaan naar je artikel als dat anders wordt ;)

Geef een antwoord