5x winterse shelf styling

5 keer winterse shelf styling

5x winterse shelf styling (6 van 8)

Boven ons bed hebben wij een soort smalle wandplank van de IKEA, bedoeld om schilderijen op te zetten. Nu niet dat we zó weg zijn van de lijstjes en kunst, ze zijn gewoon onwijs handig! Niet zo diep als een gewone wandplank (ik zou ‘s ochtends gelíjk m’n hoofd stoten!), maar met de voordelen dat je er toch wat op kwijt kan. Zoals nachtlampjes, die we eraan hebben geklemd! Deze shelf lag eigenlijk altijd vol met random zaken (écht random – muggentabletten?!) wat er nu niet bepaald bijzonder aantrekkelijk uitzag. Daar hebben we verandering in gebracht: we besloten er eens een écht mooi winters wandplankje van te maken. Op 5 verschillende manieren, die je hieronder ziet!

5x winterse shelf styling (1 van 8) 5x winterse shelf styling (2 van 8) 5x winterse shelf styling (3 van 8) 5x winterse shelf styling (4 van 8) 5x winterse shelf styling (5 van 8)

De truc is volgens ons om gebruik te maken van mooie bij elkaar passende kleuren en texturen. We hebben steeds kaarsen op de plank geplaatst, vaak ook lijstjes met leuke foto’s of quotes en daarnaast wat andere schattige props zoals een dienblaadje in de vorm van een ster of heerlijk winterse rendieren. Ook dennenappels zien er ontzéttend leuk uit! Naast de kaarsen, die al veel sfeer brengen, hebben we ook gekozen voor een slinger met LED-lichtjes (van de Action, súper cheap!) om het nóg gezelliger te maken.

5x winterse shelf styling (7 van 8)5x winterse shelf styling (8 van 8)

Hierboven zie je de spullen die we gebruikt hebben om het wandplankje op te fleuren! Allemaal heel betaalbare, gezellige items die instant sfeer geven. Wij hadden trouwens echt nog maar één kadertje met onszelf erin, dus superleuk om nog een keertje foto’s te selecteren en die in mooie kadertjes te stoppen :). Doet me er aan denken dat ik dringend eens een soort scrapbook moet maken, heerlijk zo’n herinneringen! Maar goed, ik wijk af. Naast foto’s van ons, hebben we ook wat leuke quotes gezocht en die vormgegeven in Photoshop. “Stars can’t shine without darkness” vinden wij bijvoorbeeld een hele leuke, en past ook bij de nacht/slapen natuurlijk ;)! Oh trouwens, de kaarsen kunnen we nóg niet van dichterbij laten zien … die komen héél binnenkort online! Stay tuned! Hoe kleed jij je wandplankjes het liefst aan? 

17 Comments

  1. Anne-Sophie

    Wauw hoe leuk zijn die rendieren?:D
    Jullie mogen wel veel aanpassingen doen op jullie appartement! Wij mogen enkel gaten boren in de muur als we ofwel de plank laten hangen voor de volgende eigenaar, ofwel de gaten dichten en de muur volledig terug schilderen… Dan zijn er helaas maar weinig mogelijkheden om iets leuk op te hangen!

    1. Frauke + Arne

      Da’s bij ons ook zo hoor, gewoon laten hangen dus ;) Deze planken kosten echt bijna niks en – al zeggen we het zelf haha – ze hangen op een perfecte plek dus denk dat de volgende buren er alleen maar blij mee zullen zijn! X

Geef een antwoord