5 x tijdschriften opbergen

5x tijdschriften opbergen

5 x tijdschriften opbergen

Ik vind het over het algemeen niet moeilijk om spullen weg te gooien eens ik ze niet meer gebruik, maar bij tijdschriften is dat anders. Ik vind ze zo mooi vormgegeven en leuk om te lezen, ook achteraf. En dus heb ik altijd een gigantische stapel magazines liggen die ik een keer in de zoveel tijd doorblader. Enige probleem: hoe bewaar je die dingen? Wij tonen je vandaag 5 leuke manieren om tijdschriften te bewaren!

5 x tijdschriften opbergen

Nummer één: in een tijdschriftenkrat. Dit krat hebben we gemaakt van een bierkrat en het resultaat blijft leuk. In een krat of kistje kan je gemakkelijk een heleboel tijdschriften kwijt en het ziet er nog leuk uit ook. Handig voor naast de zetel of salontafel, zo heb je altijd een boekje bij de hand!

5 x tijdschriften opbergen

Voor een grote stapel tijdschriften die qua formaat gelijk zijn, is dit een hele leuke tip: doe er een riem omheen! Stapel de magazines (liever dan bovenstaande soort van die meer hoekige) op elkaar en bind er een grote riem om. Staat heel erg chique in een licht interieur en is ook een echte eyecatcher. Hier zie je bijvoorbeeld hoe prachtig het kan staan!

5 x tijdschriften opbergen

Ook héél handig: een lectuurbak! Ideaal als je je tijdschriften toch een beetje ordelijk (en misschien ook gesorteerd) wil bewaren, zonder dat ze heel erg ‘open en bloot’ liggen. Deze knalroze exemplaren komen van IKEA en heten Tjena, ze worden per twee verkocht. Er kunnen nog best wel veel tijdschriften in één exemplaar, ik gok een klein tiental (afhankelijk van de dikte uiteraard). Als je er echt heel veel hebt, is het ook leuk om ze in witte of houten lectuurbakken te doen en er heel veel op een rij te zetten. Staat chique in een boekenkast of op een wandplank!

5 x tijdschriften opbergen

Deze kennen jullie al: een plakboek! Wij maakten met de recepten uit alle tijdschriften een eigen receptenboek, maar dit kan je uiteraard met allerlei artikels doen. Waarvoor houd je de tijdschriften, zijn er bepaalde rubrieken die je enkel nog leest? Ik denk dan aan sporttips, recepten of fashionshoots … Knip of scheur je favoriete artikelen uit en doe ze in een schrift of map, die je opfleurt naar wens. Zo hoef je geen overbodige content te houden én ben je creatief bezig. Win-win!

5 x tijdschriften opbergen

Netjes en eenvoudig: doe ze in een opbergdoos. Er komt geen stof of licht bij en de tijdschriften liggen uit het zicht. Altijd netjes! Indien nodig kan je de tijdschriften sorteren per thema of van oud naar nieuw, zodat er toch wat structuur in je doos zit. Ook deze opberger is een IKEA Tjena en hij is perféct qua formaat voor tijdschriften. Ook in een Expedit lade (check hier onze tips om ze in te delen!) kan je een tijdschrift perfect kwijt.

5 x tijdschriften opbergen

Als laatste is er nog deze hele fancy manier om tijdschriften op te bergen: hang ze over een kapstok! Of aan een kapstok, als je zo’n exemplaar met knijpers (voor rokjes) hebt! Niet ideaal als je echt héél veel tijdschriften wil opbergen, maar wel een leuk idee voor je favoriete exemplaren. Hang de kapstok aan een wandrek of spijkertje in de muur en je hele ruimte is zo opgefleurd. Je kan altijd afwisselen met kleuren en thema! Ook tof is om meerdere kapstokken al dan niet geordend op te hangen aan één lege muur. Lekkere eyecatcher!

Er zijn heel veel verschillende manieren om je tijdschriften te bewaren, het is maar net wet jij mooi vindt! Momenteel liggen onze tijdschriften op 3 plaatsen: de meest recente op de salontafel, de nog steeds recente in ons tijdschriftenkrat eronder en alle andere in een grote opbergdoos boven. Gaat prima zo, al willen we toch eens een andere manier uitproberen ook. Werk aan de winkel! Hoe berg jij je tijdschriften op? Bedankt voor het lezen!

21 Comments

 1. Dagmar

  Jaaaa ik zat met hetzelfde probleem, hoe bewaar je al die tijdschriften? Nu heel veel fijne inspiratie, wat fijn dankjewel! Ik ga gelijk kijken naar een mooie riem of krat!

 2. Anna

  Super leuke ideeën! Vooral dat met de riem is origineel! Mijn tijdschriften berg ik op in dozen, net zoals bij het vierde idee van deze blogpost dus. Het bewaar ‘probleem’ heb ik trouwens ook, zo zonde om de mooie boekjes simpelweg in de prullenbak te gooien.

 3. Anouk

  Ohh ik vind tijdschriften ook altijd zo moeilijk. Weggooien is zonde maar eigenlijk doe ik er niet zoveel mee nadat ik ze heb gelezen. Hier staan leuke ideetjes tussen

 4. Shifra

  Ooh, ik heb zo’n eeuwige strijd met tijdschriften. Ik heb er zoveel dat ik ze niet allemaal kan bewaren, weggooien is zonde, en tegelijkertijd kijk ik er ook niet vaak meer in. Ik heb mij er sinds kort overheen gezet (dat probeer ik dan althans) dat ik niet alles kan bewaren. Dus ook tijdschriften niet. Sommige woonmagazines bewaar ik, maar eigenlijk gaat het meeste naar familie of vrienden of een ander leuk plekje. Ik vind een stapel tijdschriften ergens op een bankje, of op de grond, of zoals hierboven met een riem (heel leuk!), wel leuk om ergens te hebben. Maar als je eenmaal meerdere grote stapels hebt… Dus ik houd het nu bij een stapeltje die ik regelmatig weer uit zoek. :)

 5. Marlous

  Wat een prachtige foto’s en leuke ideetjes! Ik bewaar tijdschriften in een draadmand. Voornamelijk de Flow en mooie woonmagazines, want to be honest: ik kijk ze vaak niet nog eens in.. haha. Maar het staat wel leuk ;-)

 6. Ruben

  Leuke ideeën hier. Zelf ben ik een gigantische autoliefhebber en ik hou dus veel tijdschriften en brochures bij. Nu gooi ik er ook wel weg, maar ik heb er nog een hoop over uiteraard die ik liever nog even bijhoud. Nu heb ik al een idee om ze wat plaatsbesparend en stijlvol op te bergen. Leuk. :)

  1. Frauke

   Ahh superfijn voor je! Blij dat je nieuwe inspiratie hebt opgedaan! En stiekem vind ik het altijd heel moeilijk om tijdschriften weg te doen, tenslotte stonden er wel interessante dingen in :-)

Geef een antwoord