Zomerse fruitige dekseltjes

7 DIY’s voor een luie zondag

Aaah, zondag. Lekker uitslapen en uitgebreid ontbijten. Genieten van een ontbijtkoek en vers kopje thee, wie weet zelfs onder de eerste zonnestralen van de dag. Zondag is een dag van rusten, ontspannen, samenzijn met geliefden en … tijd om te knutselen! Sundays are for DIY. Nog op zoek naar inspiratie? Met deze 7 do it yourselfs kan je je vandaag príma bezighouden. Have fun!

diy-vrolijke-schoolagenda-20-van-24

Sommigen onder jullie zullen misschien alweer gestart zijn op school, voor anderen nadert het begin met rasse schreden. Hoe dan ook is het nog niet te laat om lekker te fröbelen en een eigen agenda te maken. Met wat fotopapier, washitape, stempeltjes en een leuk schrift kom je al een heel eind!

Pompon magneten

Als je een béétje into knutselen en DIY bent, heb je vast wel wat wol liggen. En wie weet ook wel wat basic, saaie magneten die een make-over kunnen gebruiken. Met de techniek die we uitleggen in deze post, maak je van die saaie magneten geweldige pompons. Vrolijker kan je je magneetbord niet maken!

Macramé plantenhanger

Wij zijn gróte fans van plantenhangers. Planten niet alleen neerzetten, maar ook in de lucht hangen: dat verdubbelt de groene fun! Met allerlei soorten touw en een paar knoopjes maak je al een hippe hanger. Een ideale extra voor een zondagje indoor tuinieren, dus!

Razendsnel voedende getinte lippenbalsem maken

Grote kans dat je de ingrediënten voor deze beauty DIY al in huis hebt. Met een lipstick die je te fel van kleur of te onaangenaam van textuur vindt, kan je perfect een fijne getinte lipbalm maken. Zachter, subtieler, voedender én mooier! Je voelt je spontaan een scheikundig expert wanneer je er ook nog eens in slaagt twee kleuren te mixen tot een uniek geheel.

Moodboard DIY

Zondag is vaak de perfecte dag om weg te dromen of toekomstplannen te maken. Relaxed nadenken over hoe je je toekomstige huis gaat inrichten, hoe je jouw komend jaar wil organiseren of welke doelen je nog wil behalen: soms kom je er niet onderuit. Niet erg, want het is leuk! Al helemaal als je jouw brainstormsessie aanvult met een inspirerend zelfgemaakt moodboard.

Zomerse fruitige dekseltjes

Met het goede weer dat er deze week zit aan te komen, kan je alvast jouw barbecue of avondje borrelen inplannen. En dan is deze DIY écht perfect. Wie weet vind je nog wel wat strijkkralen uit die goeie oude tijd – meer heb je niet nodig. Leef je uit met toffe vormpjes, zet het strijkijzer erbovenop et voila: je kan lekker opscheppen met je unieke dekseltjes / onderzettertjes ;-)!

DIY gevlochten mandje van papier

Last but not least is dit een perfecte do it yourself voor wie nog een familiebezoekje op de planning staan heeft. De klassieke pralines in een doos of bloemen in een vaas vervang je nu door een zelfgemaakt gevlochten mandje vol leuke spulletjes. Met stevig papier heb je al alle benodigdheden in huis, dus niks kan je nog tegenhouden!

Zondag is een fijne dag. Met deze DIY’s wordt ie nét nog fijner! Geniet ervan! Have a lovely day! xo

4 Comments

Geef een antwoord