Back to school DIY: 'to write' latje

Back to school DIY: ‘to write’ latje

Back to school DIY: 'to write' latje

Wanneer het weer tijd is om terug naar school te gaan, vliegen de Back To School DIY’s je om de ogen. Zelfgemaakte agenda’s, planners, leuke mappen, pennenzakjes, … noem het op en alles komt wel voorbij. Hoewel, iets waarvan wij nog nooit een DIY zagen – maar wat wel heel customizable is – is een latje! Wij maakten er eentje dat gewéldig leuk staat als decoratie op je bureau, maar nog steeds even bruikbaar is. Check hieronder hoe we dit deden!

Back to school DIY: 'to write' latje

Voor deze DIY heb je nodig:
– een simpel, houten latje (en echt, hoé moeilijk is het om dat te vinden! Wij zijn mínstens 5 verschillende winkels binnengegaan in de hoop er eentje te treffen, maar NOPE! Uiteindelijk vonden we dit houten exemplaar – met opdruk, dat wel – bij Flying Tiger)
– houten lettertjes, vind je bijvoorbeeld bij Action
– een kwast
– witte verf
– afplaktape
– een lijmpistool

Back to school DIY: 'to write' latje

Eerst en vooral hebben we het latje grotendeels wit geverfd. We plakten de cijfertjes en streepjes af en kleurden de rest van het latje met meerdere lagen verf.

Back to school DIY: 'to write' latje

Hierna bedenk je een woord dat je graag op je latje wil zetten. Je kan voor een vrolijke boodschap gaan, of voor je naam, of voor een leuk decoratief woord dat te maken heeft met je bureau (of waar je het latje bewaart)! Dat laatste hebben wij gedaan, we maakten een ‘to write’ latje. Omdat dat toch een essentieel iets is aan je bureau ;). De letters hang je in eerste instantie aan elkaar vast, dit doe je met een lijmpistool. Zorg dat de onderkanten wel mooi gelijk lopen door de letters rechtop te zetten tijdens het kleven.

Back-to-school-DIY--'to-write'-latje-(7-van-11)

Hierna bevestig je de woorden op je latje, opnieuw met behulp van je lijmpistool. Doe een klodder lijm onderaan elke letter en plak het woord daarna stevig vast op je latje. Easy as that!

Back to school DIY: 'to write' latje

En zo is je latje al klaar! Het fijne is dat het nu meerdere functies heeft gekregen: het is niet meer gewoon een office tool, maar ook gewoon een leuke vorm van decoratie. Door het latje op je bureau te leggen, word je namelijk steeds herinnerd aan de boodschap die erop staat! Daarnaast is het niet zo dat de rechtopstaande letters in de weg zitten tijdens het gebruiken, wel – integendeel! Aan de tekst kan je namelijk je latje heel gemakkelijk vasthouden. Win-win!

Back to school DIY: 'to write' latje

Ik plaats het latje, wanneer ik het niet gebruik, op een schilderijen/fotolijstjeshouder (IKEA Ribba) boven mijn bureau. Dat ziet er echt heel leuk uit, de letters lijken dan te zweven!

Back-to-school-DIY--'to-write'-latje-(8-van-11)

En zo zie je maar: zelfs van het eenvoudigste houten latje, kan je een leuke eyecatcher maken. Iets waar wij als DIY-bloggers natuurlijk heel erg blij van worden! Je latje is nu niet langer enkel een gebruiksvoorwerp (dat je met saaie school associeert), maar een reminder voor jezelf en een tof accessoire voor je bureau. Wij zijn heel benieuwd naar wat jij daarvan vindt! Bedankt voor het lezen, het is dankzij jullie dat wij gemotiveerd zijn om uit de kleinste dingen het mooiste te halen en dat te delen. You’re awesome! xo

8 Comments

Geef een antwoord