Back to school: locker decoratie DIY's!

Back to school: locker decoratie DIY’s!

Back to school: locker decoratie DIY's!

Voor sommigen onder ons is het héél binnenkort alweer tijd om naar school te gaan. Wij hebben nog wel even vakantie te gaan, maar hadden wel al zin om jullie te inspireren met leuke back to school DIY’s! Iets wat wij áltijd met school associëren, zijn lockers. Het grappige is dat we er zelf nóóit gehad hebben (toch zeker niet zo’n eigen exemplaar als je in Amerikaanse films altijd ziet – zó jaloersmakend), maar het ziet er altijd zo leuk en back-to-schoolachtig uit! En omdat ik toevallig (waarschijnlijk gewoon ter compensatie van mijn gemis aan lockers op de middelbare school) een lockerkast op mijn kamer heb staan, konden we er alsnog mee aan de slag. We bedachten allerlei leuke DIY’s en manieren om zo’n locker aan te kleden, die we jullie vandaag graag laten zien.

Back to school: locker decoratie DIY's!

Dit zijn de items die we voorzagen om in de locker op te hangen! Uiteraard kan je de tips die we geven en styling die we laten zien ook toepassen op een magneetbord of in een andere metalen kast. Even tussendoor: de lockerkast die ik heb, komt uit een vroegere IKEA PS collectie en was maar heel kort verkrijgbaar. Die is er nu dus niet meer, sorry voor de liefhebbers! Anyways, op naar de DIY’s!

Pennenbakje

Back to school: locker decoratie DIY's!

Je hebt nodig:
– een wc-rolletje
– plakfolie
– papier
– een balpen
– een schaar
– een magneetje

Back to school: locker decoratie DIY's!

Teken de vorm van de onderkant van je wc-rolletje over op een blad papier. Dit wordt de onderkant van je pennenbakje. Kleef het cirkeltje op een klein stuk plakfolie en bevestig dit op je wc-rolletje. Knip de plakfolie telkens in van de zijkant tot tegen het wc-rolletje, zodat je de onderkant mooi dicht kan kleven. Wikkel daarna plakfolie rond de zijkant van je rolletje en vouw dit ook weer al insnijdend naar binnen toe. Met een laatste beetje plakfolie kan je je pennenbakje van een magneet voorzien en ophangen!

Krijt/memobordje

Back to school: locker decoratie DIY's!

Je hebt nodig:
– een stuk (stevig) karton
– washi tape
– krijtbord tape
– een krijtje of stiften voor krijtbord
– schattige decoratie, zoals deze geschenksterretjes
– 4 magneetjes
– schaar
– balpen (om je vorm te tekenen)
– dubbelzijdige plakband

Back to school: locker decoratie DIY's!

Knip een rechthoekig stuk karton uit. Bevestig hierop de krijtbord tape. Versier het stuk karton daarna met washi tape en gebruik dit bijvoorbeeld om vakjes te creëren. Als afwerking kan je geschenksterren aanbrengen met dubbelzijdige plakband. Hierna bevestig je in elk hoekje langs de achterkant een magneetje (met dubbelzijdige plakband).

Back to school: locker decoratie DIY's!

Met handige stift voor op krijtbord schrijf je nu gemakkelijk allerlei boodschappen op je krijt/memory board. Fun!

Schattige knijpers

Back to school: locker decoratie DIY's!

Je hebt nodig:
– mini wasknijpertjes
– lijmpistool
– kleine magneetjes
– bloemetjes

Back to school: locker decoratie DIY's!

Simpeler kan bijna niet! Verhit je lijmpistool en breng daarmee de decoratiebloemetjes aan op je mini wasknijper. Langs de achterkant bevestig je (in het midden) een magneetje met het lijmpistool. Deze knijpers zijn ideaal om kleine notities, accessoires en dergelijke op te hangen!

Spiegeltje, spiegeltje

Back to school: locker decoratie DIY's!

Een schattig openklapbaar spiegeltje is niet te missen in je locker. Handig om onderweg mee te nemen en daarna te bevestigen in je locker om tussen door te checken of je er nog prima uitziet! Deze DIY is eigenlijk bijna te gemakkelijk om uit te leggen: bevestig de magneetjes met een lijmpistool op je spiegeltje. Ta-daah!

Andere leuke dingen

Back to school: locker decoratie DIY's!

Bij Flying Tiger kan je leuke magnetische accessoires scoren voor aan een magneetbord of in een locker. Zo hebben wij dit bakje dat ideaal is voor allerlei kleine dingetjes, zoals je dagelijkse make-up! Gemakkelijk om even snel bij te werken. Ook zijn DIY pompon magneten leuke accessoires voor je locker, en kan je natuurlijk ook allerlei foto’s ophangen (eventueel met simpele kleine magneetjes).

Label it

Back to school: locker decoratie DIY's!

Met washi tape maak je schattige én duidelijke onderverdelingen in je kast. Je schrijft wat er te vinden valt op een stukje washitape, het liefst met een dikke zwarte stift. Hoe vrolijk staat dit! En je legt nooit meer wat verkeerd.

Back to school: locker decoratie DIY's!

Op de buitenkant van mijn lockerkast zit ook al leuke gepersonaliseerde decoratie trouwens, dit is de DIY kalender met Polaroid fotootjes (incl. freebie!) die we begin dit jaar maakten!

Het resultaat

Back to school: locker decoratie DIY's! Back to school: locker decoratie DIY's!

Hoe vrolijk oogt deze locker?! Ik word er spontaan héél erg happy van. Ook al is het geen locker op school, ik denk dat ik mijn kast voorlopig maar zo aangekleed hou! Volgens mij krijg ik dan nog zin in het nieuwe schooljaar ;). Niet alleen ben ik blij met de gelabelde schappen (zo netjes!), ik vind vooral de decoratie binnenin ontzettend cute. Het DIY pennenbakje hebben we gevuld met stiften/balpennen, het andere bakje met mijn dagelijkse make-up. We hebben nog een superschattig notes boekje onderin de gleuf geschoven (en een notitie in de vorm van een HAMSTER! bevestigd aan de locker) en met wat kleine notitieblaadjes de boel opgefleurd.

Back to school: locker decoratie DIY's! Back to school: locker decoratie DIY's! Back to school: locker decoratie DIY's!

Bij het maken van deze locker decoratie en DIY’s voelden we ons stiekem weer enkele jaren jonger. En hoopten we dat we ooit ook op zo’n hippe Amerikaanse school hadden gezeten! Maar gelukkig hebben we nu de schade van vroeger kunnen inhalen en alsnog lekker kunnen freubelen voor onze lockerkast. Wij zijn alvast superhappy met het resultaat! Wat vind jij van deze decoratie DIY’s voor een lockerkast? Bedankt voor het lezen en voor wie het schooljaar héél dichtbij is: succes, vlieg erin! xo 

10 Comments

  1. Marieke

    Ik had vroeger maar een hele kleine locker dus daar waren zulke DIY’s niet handig voor geweest. Tegenwoordig hebben veel meer winkels leuke spullen om lockers te pimpen zo heeft de hema ook een hele lijn voor kluisjes.

  2. Linda

    Super leuk gedaan! Ik krijg bijna (BIJNA niet helemaal) heimwee naar de tijd dat je elke dag van half 9 tot 3 op school zat en je boeken hier wel in moest stoppen, omdat je tas anders echt te zwaar was ;-). Al hadden we op mijn school wel maar kleine lockers, ik denk zo’n 1/3 van deze. Lockerkasten zijn wel heeel gaaf trouwens, dit kleurtje knalt ook lekker!

Geef een antwoord