Bananensnack met chocolade en pindas

Bananensnack met chocolade en pindas

Bananensnack met chocolade en pindas

De snack die we vandaag met jullie delen, is er eentje met een verhaal erachter. Toen ik (Frauke) op de lagere school zat, gingen we een keertje naar de ‘Superwereldmol’ (laat een reactie achter als je dit kent!) waar we kennis maakten met verschillende culturen en landen waaronder Guatemala. Het hele land was nagebouwd, we droegen de typische klederdracht én gingen eten van daar maken. Deze snack zou ‘typisch van daar zijn’. Achteraf gezien denk ik niet dat dat het geval is, maar het blijft wel een ontzettend lekker dessert. En daarom laten we jullie graag zien hoe je deze bananensnack met chocolade en pindas kan maken :).

Bananensnack met chocolade en pindas

Je hebt nodig:
– een plak melkchocolade van 100 gram (ongeveer!)
– een plak donkere chocolade van 100 gram
– een tweetal bananen, precies rijp
– ongezouten pindas
– zout

Bananensnack met chocolade en pindas

Je breekt de chocolade in stukjes en laat deze smelten, au bain marie of – lekker gemakkelijk – in de microgolfoven. Houd er rekening mee dat je in de microgolfoven snel té ver zit (de chocolade verhit nog even door nadat ‘ie uit de microgolfoven is) dus roer regelmatig even om. In de tussentijd snijd je de bananen in twee stukken en breek je de pindas in stukjes. Een tip is om ze in een handdoek te doen en daar even op te kloppen (met bijvoorbeeld een hamer). Daarna voeg je een kléin beetje zout toe.

Bananensnack met chocolade en pindas

Je steekt een satéprikker, vork of stokje door de halve banaan heen en haalt deze vervolgens door de gesmolten chocolade. Dit is een beetje een kliederwerkje, omdat de chocolade niet altijd zo goed pakt op de banaan. Het beste kan je héél royaal zijn en de banaan echt onderdompelen, veel chocolade drupt er uiteindelijk toch vanaf. Hierna plaats je je banaan op een schaaltje en strooi je er de pindas flink overheen.

Bananensnack met chocolade en pindas

Plaats dit in de koelkast of zelfs vriezer tot de chocolade volledig is uitgehard. Je heerlijke snack is nu af!

Bananensnack met chocolade en pindas Bananensnack met chocolade en pindas

Deze bananensnack heeft qua uiterlijk iets weg van een ijsje, maar is een stuk machtiger en vullender dan dat. Geloof ons, met een halve banaan zit je al snel vol. Een perfect vieruurtje! De combinatie van de banaan met chocolade is al goddelijk (een andere tip: chocoladerepen met bananenvulling binnenin – SUPER lekker!) maar de licht gezouten pinda’s maken het helemaal af. Ze zorgen voor een lekkere crunch en smaken geweldig lekker bij de chocolade. Een simpele combinatie en een snel te maken snack (ideaal voor een feestje!) maar oh zo de moeite waard. Eet smakelijk! Bedankt voor het lezen! 

13 Comments

  1. Frauke + Arne

   Oh ja, de combinatie is héérlijk. Je zou het misschien inderdaad niet denken, maar eens je het geproefd heb wil je niet meer terug haha! X

 1. Tessa

  Wat ziet dat er heerlijk uit! Toevallig zag ik op het foodtruckfestival Amsterdam Kookt dit weekend ook een foodtruck die frozen bananas op een stokje aanbood met allerlei toppings. Deze zou daar zeker niet bij misstaan :D.

 2. Hanne

  Oh my god! Ik zoek al kei lang naar de naam van die plek! Vond het een heerlijke dag haha, wij deden ook het ‘Guatemalathema’! Wij maakten maistortilla’s, maar die bananensnack ga ik eens proberen!

 3. Astrid

  Haha zo grappig om daar nu aan terug te denken, ik kan me die bananen wel niet meer herinneren, maar mss waren wij toen in 2 groepen gesplitst? Ik weet dat ik tortilla’s gemaakt heb toen :p

 4. Sofie

  Heel erg leuk idee ! Ik doe door het jaar vaak een soort van chocoladefondue als vieruurtje, dus gewoon chocolade smelten in de microgolf en da

 5. Sofie

  Heel erg leuk idee ! Ik doe door het jaar vaak een soort van chocoladefondue als vieruurtje, dus gewoon chocolade smelten in de microgolf en dan je banaan erin dopen, echt heerlijk ! Dit vind ik wel een superleuk alternatief voor als het zo warm is als nu ! :D Combinatie chocolade-banaan is zooo lekker !

Geef een antwoord