Beauty a perfect base

Beauty: a perfect base

Beauty a perfect base

Als er iets cruciaal is voor een mooie look, dan is het een egale huid. Make-up komt nu eenmaal niet zo goed over op rode wangen die onder de puistjes zitten. No offence hoor, die heb ik ook namelijk! En dus heb ik geoefend om mijn huid op een zo natuurlijk mogelijk ogende manier egaal te maken. Vandaag laat ik jullie mijn techniek voor een perfecte basismake-up zien!

Beauty a perfect base

Zo ziet mijn gelaat eruit wanneer ik pas wakker ben. Niet al te rood – maar dat komt na een tijdje – met puistjes en schilfertjes. Meh!

Beauty a perfect base

Eerst en vooral breng ik dagcrème aan om ervoor te zorgen dat mijn huid wat minder schilferig en droog is. Dat bevordert namelijk niet echt het vlot aanbrengen van foundation of poeder!

Beauty a perfect base

Ik kocht onlangs deze L’Oréal Nude Magique eau de teint. Daar had ik erg positieve dingen over gehoord, en dus wou ik ‘m eens uitproberen. Ik kocht de lichtste kleur. Mijn ervaring is positief: de foundation is heel erg silicone-achtig waardoor hij je huid enorm egaal maakt. Ik merk wel dat ik wat meer puistjes heb sinds ik ‘m gebruik, dus ik moet nog even uitzoeken of dat daardoor zou kunnen zijn! Ik breng ‘m aan met mijn stipple brush van E.L.F. voor een matige dekking.

Beauty a perfect base

Concealer op puistjes is niet meer nodig dankzij de foundation, maar onder m’n ogen gebruik ik graag nog een licht product voor een wat frissere blik. Deze concealer is van E.L.F. en is paarsig/wit van kleur. Door ‘m te mengen met de foundation, geeft ‘ie een onwijs fris effect.

Beauty a perfect base

Afpoederen is bij mij echt een must, aangezien ik anders in no-time glans. Ik gebruik de Catrice Skin Finish poeder in de lichtste kleur en breng die aan met een E.L.F. poederkwast. Ik dep ‘m lichtjes, zodat het er niet té gepoederd uitziet.

Beauty a perfect base

Uiteraard kan blush niet ontbreken voor een gezonde look! Ik gebruik het liefst een blush die in de buurt van mijn eigen bloos-kleur kom, zoals deze van de Maybelline Fit Me collectie. Ik breng die zachtjes aan met een fluffy blush brush (onbekend merk).

Beauty a perfect base

Voor mij horen verzorgde wenkbrauwen bij een mooie basis, en dus kleur ik mijn wenkbrauwen nog even in met de Catrice Eyebrow Stylist in date with ash-ton.

Beauty a perfect baseBeauty a perfect base Beauty a perfect base

Tadaa! Dit is voor mij de ideale basismake-up. Subtiel, mooi egaal en met niet al te veel stappen of lagen. Bij mij moet het eenvoudig zijn! Hierbij doe ik meestal nog wat mascara, lipstick en eyeliner en als ik echt m’n best wil doen ook nog bronzer en highlighter. Maar dat is voor alle dagen wat te veel gedoe ;)! Waaruit bestaat jouw basismake-up? X

17 Comments

  1. Jorien

    Wat een mooie, natuurlijke look! Mijn basis bestaat vaak uit wat concealer, foundation, (minerale) poeder en blush. En ik verlaat de deur niet zonder mijn wenkbrauwen te hebben bijgewerkt, mascara en eyeliner ;) Soms zou ik willen dat ik wat minder make-up ‘nodig’ heb, maar ik ben zo gewend aan mijn huidige look, dat ik me met minder make-up kaal voel. Zo natural als deze look zal ik voorlopig nog niet de deur uit gaan ;)

Geef een antwoord