Beauty downsizing my stash

Beauty: downsizing my stash

Beauty downsizing my stash

De afgelopen maanden ben ik amper nog bezig geweest met make-up. Waar ik vroeger élke nieuwe collectie wou kopen en constant met nieuwe spulletjes thuiskwam, had ik nu vrijwel geen behoefte meer om make-up te kopen. Waarom? Omdat ik véél te veel had! Ik wist gewoon niet meer waar te beginnen en was ook totaal niet blij meer wanneer ik naar mijn grote make-upopberger vol overbodige spulletjes keek. Tijd om mijn stash eens flink te downsizen!

Before

Beauty downsizing my stash Beauty downsizing my stash

Over mijn make-upopberger schreef ik nog niet zo lang geleden een artikel. Hoewel ik het nog steeds een prachtig ding vind en ik hou van het doorzichtige, moest ik ‘m van mezelf wegdoen. Hij is veel te groot voor een normale make-upcollectie en ik merkte dat ik gewoon geen zin had om door al mijn spulletjes te zoeken naar een product. Opruimtijd!

Tijdens

De foto’s hieronder links zijn gemaakt toen ik de organiser pas ingericht had en rechts na een beetje opruimen. Hier was ik nog niet compleet klaar met alles uitzoeken en opruimen, maar had ik toch al een eerste selectie gemaakt.

Beauty downsizing my stash

De bovenste lade. Flink kuis gehouden in mijn Lip Lacquers van GOSH (hoewel ik ze zo schattig vind!) en mijn chubby sticks uitgedund. Deed wel even pijn hoor, want ik vind ze zo fijn! Maar ik had te veel kleuren dubbel of gebruikte ze uiteindelijk niet zo veel.

Beauty downsizing my stash

Lipstick! Dit was héél moeilijk. Ik hou namelijk bijzonder veel van lipstick en dan vooral van aparte kleurtjes. Voor mijn gevoel waren ook alle kleurtjes verschillend. Na een eerste selectie bleef er nog véél te veel over.

Beauty downsizing my stash

Daarom besloot ik alle kleurtjes op een blad papier te swatchen en met elkaar te vergelijken. Iedere keer wanneer ik twee (of meer) kleurtjes vond die te gelijkaardig waren, moest ik er van mezelf één uitkiezen en de rest wegdoen. Auw!

Beauty downsizing my stash

Maar het werkte! Ik heb nu nog steeds behoorlijk wat lipstick – draag het dan ook graag – maar 100% geen énkele kleur dubbel en enkel nog exemplaren die ik écht gebruik. Zelfde verhaal voor lipgloss (links) overigens, maar daar was het selecteren veel gemakkelijker omdat ik dat niet zo vaak draag!

Beauty downsizing my stash

De ‘ogen’-lade opruimen was een stuk minder moeilijk. Ik gebruik zooo weinig oogmake-up! Op een zwart, bruin en aqua oogpotlood na gooide ik daarvan al alle tinten weg. Gekleurde mascara en waterproof exemplaren deed ik ook weg en ik hield enkel mijn twee allerallerbeste liquid eyeliners. Qua oogschaduw maakte ik een selectie van neutrale kleurtjes die ik draag en hield ik mijn geliefde Sleek MakeUP palettes. Verder heb ik wel nog steeds heel veel cream oogschaduw, maar dat gebruik ik vaak en graag (blendt zo gemakkelijk met de vingers! lazyyy!).

Beauty downsizing my stash

De meest pijnlijke lade was toch die van blushes, bronzers en highlighters … ik HOU van die producten. Een eerste selectie leverde bovenstaand verschil op. Nog steeds behoorlijk veel, maar ik vind dit dan ook de fijnste producten.

Beauty downsizing my stash

Toch even checken of er geen blushes voldoende op elkaar leken om weg te doen. Een paar! Zoals die oude van Catrice helemaal onderin en mijn mooie NYC Colour Wheel.

Beauty downsizing my stash

Tadaa! Netjes. Al mijn favorieten bij elkaar.

Beauty downsizing my stash

Qua foundation gooide ik in ieder geval al alle verkeerde kleuren weg, ik behield enkel mijn twee allerfijnste poeders, de beste concealers en een primer + illuminating basis. Hier lagen er nog 4 foundations, die van M.A.C. en Essence heb ik uiteindelijk ook nog weggedaan.

Oh trouwens: ik spreek wel over wegdoen, maar voorlopig heb ik alle items die ik opgeruimd heb gewoon in een grote doos gedaan. Die doos heb ik ergens semi-verborgen weggestoken en wanneer ik in de komende 2 à 3 maand niet meer verlang naar die make-up of ze niet mis/nodig heb, mogen ze weg! Dan kan ik wel zonder ;)!

Na

Beauty downsizing my stash (14 van 23)

De make-up die overbleef, deed ik in het prachtige zwart-witkastje dat we onlangs maakten. Ik ben er zo dol op! Ik zette er verder wat cactusjes bij, alsook een mooie katoenplant en natuurlijk al mijn kwasten. (Die ik trouwens ook eens ga uitzoeken – wat zijn het er eigenlijk veel!)

Beauty downsizing my stash

Lekker georganiseerd <3

Beauty downsizing my stash

Linksonder zitten nu mijn blushes, bronzers én highlighters. Netjes gesorteerd in één kleine lade! Het past net, dus als ik er iets nieuws in wil doen, moet er een ander exemplaar uit (de ideale no-buy techniek dus haha).

Beauty downsizing my stash

Linksboven al mijn lipsticks, lip lacquers, een Carmex lippenbalsem (the best) en lippalette. Ook een volle lade, maar wel vol prachtige lipsticks!

Beauty downsizing my stash

Rechtsboven alles voor de ogen, behalve de grote palettes. Cream oogschaduws, eyeliner, wimperkruller, …

Beauty downsizing my stash

En rechtsonder mijn gezichtsproducten. Twee hele mooie grote bronzers (een matte en een shimmery!), poeders, foundation, basis, concealer en mijn lip butters van Labello + Sleek Pout Polish.

Beauty downsizing my stash

Naast het kastje vind je mijn 3 Sleek MakeUP oogschaduwpalettes en het Catrice Absolute Nude palette dat lekker neutrale kleurtjes bevat.

Beauty downsizing my stash

De lipglosses en lipsticks in één lade doen, werd nogal een rommelige boel, dus die eerste bewaar ik nu – samen met mijn chubby sticks – in een schattig wit IKEA potje naast mijn stash. Staat wel zo vrolijk!

Beauty downsizing my stash

Het is superleuk om een kleine (nu ja – zooo klein vind ik dit eigenlijk ook niet!), georganiseerde (dat vooral!) stash te hebben. Ik kan nu enkel nog kiezen tussen de allerfijnste producten waarvan ik weet dat ze heel goed zijn. Ik heb geen dubbele kleuren meer en geen producten die liggen te verstoffen. Super grappig: de afgelopen tijd heb ik al meer in mijn make-upkastje gerommeld dan alle maanden voordien tezamen! Het is gewoon veel aangenamer om een kleine keuze te hebben, teveel is nooit goed. Ik ben dan ook superblij dat ik mijn beauty stash gedownsized heb en lekker alles opgeruimd en uitgezocht heb! Ik weet ook zeker dat ik er nu meer van zal genieten. Een aanrader dus! Heb jij wel eens je stash opgeruimd?

12 Comments

 1. LNNK

  Het werkt veel fijner ook zo. Minder keuzestress. Ik heb ook echt teveel make-up liggen dus ik gooi ook af en toe wat weg.. maar het belangrijkste.. ik mag niets meer kopen!

 2. Shifra

  Aaah, leuk weer een beauty-artikel! Ik vind je beauty artikelen erg leuk :) Lekker als alles weer is opgeruimd hè? Waarschijnlijk ben je ook veel meer geïnspireerd om nieuwe looks te proberen! Mijn make-up wordt altijd zo’n troep. Vaak gaan producten toch lekken, of een dekseltje gaat eraf, waardoor alles plotseling onder het poeder zit. Ik maak regelmatig daarom mijn spulletjes schoon (ik heb niet zoveel make-up, dat scheelt) en ik zoek het dan meteen uit. Ik vind het trouwens nog wel meevallen voor een oud beautyblogger hoeveel make-up je hebt! :) Grappig!

 3. kelly

  Heerlijk is dat inderdaad! Ik doe dit regelmatig i.v.m. mijn visagie opdrachten, anders word ik helemaal gek! Mooie foto die laatste!! Heel leuk dat ikea lade kastje!! En moest zo lachen om dat je alles nog wel even bewaar..in case off…hahahah :) herkenbaar!

 4. Nadia

  Ja ik heb dat toen ook gefilmd, en ik vond het echt heel fijn om alles flink uit te dunnen. En ik heb nog steeds veel vergeleken anderen, maar het is lekker om even alles wat je toch niet of nauwelijks gebruikt weg te doen. Tip: doneer goede producten aan een stichting voor vrouwen oid. Ik heb mijn producten toen naar de Voedselbank gebracht waar ze echt ontzettend blij waren.

Geef een antwoord