Beauty fall essentials

Beauty fall essentials

Aahhh, herfst. Blaadjes die van de bomen vallen, de kleuren van het straatbeeld die alle tinten bruin aannemen, warme dekentjes, kopjes thee en veel gezelligheid. Elk seizoen heeft wel haar eigen prachtige eigenschappen, en zo valt elk seizoen wel te appreciëren. Ik moet altijd even wennen aan het verdwijnen van de warmte buiten (en de regenbuien … meh!) maar verder vind ik de herfst eigenlijk heel erg fijn! Ook leuk: de producten die ik ‘s zomers gebruikte voor mijn haar, lichaam en gelaat worden nu omgeruild voor meer voedende, herfst-proof items. En die laat ik jullie vandaag zien!

Beauty fall essentials

Voor onder de douche of in bad: NIVEA creme care is ontzettend basic, maar werkt super. Mijn huid voelt er erg gevoed door aan en ik vind het zo fijn om ‘klassiekers’ te gebruiken!

Beauty fall essentials Beauty fall essentials Beauty fall essentials

Ik moet het jullie niet uitleggen: de verandering van warm en zacht naar koud en guur buiten doet niet veel goeds voor je huid. Mijn lichaam voelt na het douchen telkens ontzettend trekkerig aan en daar heb ik twee geweldige oplossingen voor: de Sence Body Butter met shea butter van Action als het snel moet, en de Cattier Paris shea butter voor als ik even tijd heb om in te laten trekken. Die laatstgenoemde heeft zó’n lekker boterige structuur, heerlijk om te gebruiken. Instant fall feelings! Daarnaast lijden ook mijn nagels en nagelriemen enorm onder het weer. Lush Lemony Flutter is mijn geheim voor zachte, gevoede nagelriemen.

Beauty fall essentials

Ik weet dat ik hierin niet de enige ben en dat verzacht de pijn, maar het is zó ontzettend irritant dat mijn haren na de zomer massaal uit beginnen te vallen. Een keer goed kammen en ik heb zo een hoop plukken in m’n hand, en door de dag hangt mijn shirt/pull constant vol. Pantene heeft nu een Anti-Haaruitval lijn met hele fijne haarproducten die daar iets aan moeten doen. Of er écht minder haren uitvallen durf ik niet te zeggen, maar mijn lokken voelen in ieder geval wél gevoed aan en deze producten voelen heel fijn aan (en ruiken lekker!).

Beauty fall essentials

Na het wassen breng ik een royale hoeveelheid olie aan om mijn haren te voeden en te doen glanzen. Hierdoor zijn ze ook gemakkelijker door te kammen. Ik zweer bij de L’Oréal Professionel Mythic Oil producten, die doen het al jaren super voor mij. Naast olie gebruik ik ook een heat protective product dat het föhnen wat minder heftig voor je haren maakt, en af en toe doe ik een masker in. Redken heeft een heerlijk Diamond Oil exemplaar dat erg aangenaam ruikt én werkt. 

Beauty fall essentials

Qua make-up hou ik het graag héél simpel. Mijn huid is wat te droog/schilferig voor de foundations die ik momenteel staan heb én mijn kleurtje lijkt elke dag lichter te worden waardoor ik nog niet gelijk een nieuwe tube durf te kopen. Als iemand tips heeft voor waterachtige, niet-vette maar ook niet-matte foundations in een breed kleurenscala: SHOUT! Wat ik wél draag, is poeder (Catrice Skin Finish aangebracht met een E.L.F. stipple brush) en uiteraard blush. Mijn favorieten at the moment: Gosh in Watermelon, NYC Color Wheel, Essence Silky Touch in Babydoll.

Beauty fall essentials

Mijn vermoeide ogen licht ik graag wat op met deze Gosh Forever Eye shadow sticks. Heel simpel in gebruik maar met een groots effect! Verder probeer ik m’n lippen voldoende te voeden met oldskool Vaseline of deze hele leuke Sleek MakeUP Pout Polishes. Verder is deze paarse Catrice lipstick in Berry Bradshaw ook érg passend voor de tijd van het jaar.

Beauty fall essentials

Om te eindigen twee ultieme geurtjes voor de herfst: Lancôme La Vie Est Belle als het wat zoeter mag en de heerlijke, zwoele en bijzondere L’Oréal Professionel Mythic Oil haarparfum, die ik stiekem gewoon over m’n hele lichaam verstuif.

Wat zijn jouw fall essentials op het vlak van beauty? Bedankt voor het lezen! 

15 Comments

 1. Jessica

  Ik gebruik momenteel een foundation van Avène. Kost wel wat meer, maar is wel ideaal voor mijn gevoelige huid. Die bestaat er ook in een vijftal kleuren en zelf heb ik nu de 2e lichtste kleur. Als deze op is, ga ik denk ik voor de Catrice All about matt foundation in de lichtste kleur (010), die heb ik al eens uitgeprobeerd en ziet er erg naturel uit op de huid. En mat kan ik die niet noemen. Misschien iets voor jou?

  1. Frauke + Arne

   Thanks voor de tips! Ik ga er eens naar kijken. Heb intussen al de Nude Magique van L’Oréal gekocht maar ben er nog niet over uit of ik die nu wel fijn vind :( Ik was bang dat die te mat was, maar als dat niet zo is wil ik er zeker eens naar kijken! :) X

  2. Frauke + Arne

   Oh wacht, bedoel je dan de Catrice All Matt Plus foundation? Want de All About Matt is van Essence, die heb ik maar vind ik helaas niet zo fijn!

 2. Nancy

  Ik ben vooral erg dol op body butters, mijn lievelingsbutter is de Olijven bodybutter van The Body Shop. Die ruikt lekker en hij smeert zo heerlijk. Kan ik goed gebruiken op mijn droge schenen in de herfst en vooral in de winter.

Geef een antwoord