Beauty summer essentials

Beauty summer essentials

Beauty summer essentials

In de zomer heeft ons lichaam altijd net wat meer zorg nodig dan ‘s winters. De korte broekjes of rokjes worden bovengehaald, onze witte armen en benen zien terug het zonlicht en onze haren lijken plots ook een pak meer zorg nodig te hebben. ‘s Winters is er voor de meeste problemen die ik tegenkom één oplossing: moisturizen! Veel bodybutter en haarverzorging doet dan wat nodig is. In de zomer ligt dat net wat anders: zon, zee en strand zorgen voor een ware aanslag op je coupe en toestand van je huid. Ik toon jullie mijn beauty summer essentials, de onmisbare make-up/lichaams-/gezichtsverzorging voor de komende tijd :)!

Beauty summer essentials

Wat vinden jullie trouwens van de fancy koffer hierboven? Deze schattige Samsonite is perfect geschikt als handbagage en daarom wat mij betreft een must-have. Het kleurtje maakt mij méér dan gewoon vrolijk <3.

Beauty summer essentials

First off: voor die semi-harige, witte benen getoond kunnen worden, mogen ze wel eerst wat verzorgd worden. Een peeling kan wel van pas komen, en epileren is een must wat mij betreft. Hierboven zie je de Braun Silk-épil 7 en het daarbij horende opzetstuk om je lichaam te exfoliëren. Spa at home! Er zit trouwens ook een facebrush bij (rechts) om je gezicht goed te reinigen. Na het epileren kan een eerste bruine tint (nooo, geen zonnebank!) ook wel van pas komen. Ik vind het altijd een beetje gênant om, bijna lichtgevend, tussen die reeds mooi gebruinde lichamen op het strand te lopen. Deze Bourjois fabulous bronzing mousse is afwasbaar én laat zich gemakkelijk aanbrengen – ideaal voor een klungel like me. Een beetje voeding komt natuurlijk ook van pas, en daarvoor gebruik ik deze bodycrème met vijg van Kneipp. Bijzondere geur, maar erg aangenaam ‘s zomers.

Beauty summer essentials

Ik heb sinds kort de Braun Silk-épil 7 leren kennen, een onwijs fijne epilator die op 1 2 3 mijn benen compleet haarloos maakt – en dat voor een lange tijd! Wauw. Ik was altijd onwijs bang van epileren, maar dit ding kan ik nu al niet meer missen. En de pijn … die valt súpergoed mee! Dankzij het massage-systeem lijkt het eerder tintelen dan echt pijn doen. Dat ik dit niet eerder uitprobeerde! Ik tik dit nu terwijl ik al 4 dagen geniet van haarloze benen … en nog geen haartjes in zicht :)!

Beauty summer essentials

De zon + een mooie, gezonde & glanzende coupe? Vaak gaat dit niet samen. Zeker wanneer je haren geblondeerd of geverfd zijn, of je ze vaak droogt/stijlt/krult, kan de zon nefast zijn voor een mooi kapsel. Ik zweer eigenlijk al jaren bij de kwalitatieve producten van Redken en Kérastase om tegen de schadelijke zon in te gaan. De Redken color extend sun lijn is echt perféct voor wanneer je haren hebben afgezien en deze Kérastase CC crème helpt je haar te conditioneren en te verzorgen. Helloo, glanzende lokken! Ik gebruik ook graag Kérastase serum om mijn lokken in het zwembad te beschermen tegen de zon, dit staat nu niet op de foto wegens opgebruikt! Snel weer halen dus ;).

Beauty summer essentials

Voor het gezicht hou ik het graag erg eenvoudig. Foundation vind ik echt een no-go wanneer het warm is, die blijft helemaal niet mooi zitten (en al helemaal niet met een laagje zonnecrème eronder)! Ik kies het liefst voor een licht dekkend poeder om mijn gezicht, dat glanst van de zonnecrème, wat matter te maken. Deze BB poeder van Gosh dekt matig en werkt super. Bronzer is in de zomer ook zeker een essential – ik vind het prachtig om zo’n lekker zwoele look te creëren. De maxi delight bronzer van Bourjois en de NYC big bold bronzer zijn mijn favorieten! Labello heeft de Nivea lippenbalsems in schattige ronde doosjes overgenomen, en ik ben er gróte fan van. Original, raspberry rosé en vanilla & macademia zijn de geuren/smaken en ik vind vooral die laatste de-li-ci-ous. Aanrader om je lippen gehydrateerd te houden! Trouwens, parfum gebruik ik niet zo vaak ‘s zomers, maar bodysplashes des te meer. Victoria Secret = heaven.

Beauty summer essentials

Voor de lippen ben ik ook enorme fan van chubby sticks (het hele jaar door, in fact). Ik vind die van NYC (en dan vooral de knallende kleurtjes zoals bovenstaande oranje tint!) en Bourjois het allerfijnst. Verder hou ik ook van een beetje shimmery blush/highlighter om mijn gelaat extra te doen stralen (deze prachtige is van E.L.F.) en uiteraard van waterproof mascara, de NYC Show Time mascara vind ik super. Om mijn gezicht tussendoor op te frissen, gebruik ik graag deze balancing spray van Rituals, genaamd Yin. Instant relaxation!

Voilà, dit waren dus mijn ultieme summer essentials op vlak van beauty. Mijn favoriete gedachte ‘s zomers is vooral ‘less is more’, want ik hou het graag heel naturel. Niet te veel crèmes, niet te veel producten, zeker niet te veel make-up. Mijn huid ziet er een pak mooier uit na een sessie in het zonnetje, dus die laat ik maar al te graag zo zien. Oh enne, één mega essential heb ik niet laten zien: zonnecrème! Vergeet je natuurlijk nóóit in te smeren als je de zon in trekt, super belangrijk. Ik ben nu natuurlijk wel benieuwd: wat zijn jouw beauty summer essentials? Laat het gerust weten hieronder in de comments! Bedankt voor het lezen :)!

21 Comments

 1. Lisa

  Ik vertrek over een weekje op reis dus dit is wel handig! :) Ik vind het echt super dat je Makecupcake hebt durven ‘opgeven’ en gewoon een nieuw project hebt gestart. Leuk dat je het nu samen met Arne doet! Jullie lay-out en foto’s zijn echt geweldig. (en stiekem ben ik daar ietsiepietsie jaloers op, haha :-)) Ik wens jullie veel succes!

 2. K

  Superleuk artikel!
  Ben je nog steeds tevreden van de Silk-épil? :) Ben ook al een tijdje aan het kijken om een aan te schaffen maar weet niet zo goed dewelke!

  1. Frauke + Arne

   Héél erg! Het is echt een topding :). Ik hoef nu niet vaak meer om te kijken naar mijn benen en ik durf te zeggen dat ik tijdens het epileren ook amper nog wat voel! Gebruik ‘m wel alleen op m’n benen!

    1. Frauke + Arne

     Ik heb dat ook nog proberen gebruiken, zo’n wasstrips. Overal restjes en plakkerij, pijnlijke rode benen en de helft van de haartjes niet eens weg… nooit meer haha!

Geef een antwoord