Beauty summer essentials

Beauty summer musthaves

Beauty summer essentials

Tijdens de examens kwamen er regelmatig pakketjes binnen en het was een enorme kwelling om die toen niet gelijk open te scheuren en uit te proberen. Ik had mezelf voorgenomen me er niet door te laten verleiden, dus na die vreselijke periode (die gelukkig wel goed afliep ;)!) was het heerlijk om lekker rond te neuzen tussen alle mooie producten en de items uitgebreid te testen. Op basis van die ervaringen deel ik vandaag graag een aantal echte beauty summer musthaves met jullie!

Braun Silk-épil 9 epilator (vanaf €129,99)

Beauty summer essentials Beauty summer essentials

Ik was al hooked aan de Braun Silk-épil 7 epilator, en nu komt het merk met een nóg beter exemplaar! De kop van het toestel is 40% groter geworden dan de andere Braun epilators, waardoor je veel meer haartjes in één keer uit kan trekken (aww!) en dus minder keer over en weer moet gaan (win!).

Epileren is iets waar je moet aan wennen (ja, eerst doet het pijn … maar na een paar keer is het meer een soort tintelend gevoel dan dat je het uit wil gillen, hold on!) maar de Braun epilators maken mij wel heel blij. Ze hebben namelijk een massagekop-opzetstukje waardoor het gevoel van het epileren verzacht wordt (en je een soort massage-gevoel krijgt).

De nieuwe Silk-épil 9 heeft ook pincetten die groter, langer en dieper zijn om nog beter grip te hebben op de haartjes. Merk ik een verschil? Ja! Het epileren gaat inderdaad net wat sneller en ik moet minder vaak over eenzelfde stukje heengaan om alles weg te krijgen. Het speciale smartlight dat alle haartjes zichtbaar maakt en de mogelijkheid om de epilator onder water te gebruiken waren er al bij de Silk-épil 7, maar ik vind ze nog steeds even nuttig. Dat deze epilator ook nog eens wit met roze is, maakt het voor mij tot een échte essential.

Kruidvat Spa Secrets producten (tussen €2,99 en €4,99)

Beauty summer essentials

Het is jullie vast niet ontgaan dat Kruidvat met een geweldige nieuwe lijn aan lichaamsverzorging komt! Indien wel, knoop het goed in je oren: Kruidvat heeft de Spa Secrets collectie gelanceerd en die is gewéldig. Ze bestaat uit 3 onderdelen: ‘miracles of Bali‘, de gele producten, ‘treasures of Morocco‘, de rode producten en ‘traditions of Japan‘, de groene items.

Zowel de verpakking als de geur van de producten zijn gewéldig! Mooi vormgegeven, best wel chique en luxueus en ik ben dol op de kleurencombinatie. Daarnaast ruiken de 3 verschillende lijnen stuk voor stuk superlekker. Ik toon enkele items van dichterbij.

Beauty summer essentials Beauty summer essentials Beauty summer essentials

Van de ‘miracles of Bali’ lijn heb ik een heerlijke body cream. Deze lijn is geïnspireerd op de geheimen van de kuuroorden in Bali en de Lulur-schoonheidsrituelen. De geur vind ik persoonlijk de lekkerste van de drie: een beetje zoet maar niet overdreven, heel warm en vanille-achtig maar ook een beetje bloemig. De crème is stevig maar smeert lekker uit en de geur blijf je gedurende de hele dag nog zachtjes ruiken. Hmm!

Beauty summer essentials Beauty summer essentials

Van de ‘traditions of Japan’ collectie heb ik de geweldige jelly body scrub in m’n bezit. De geur is heel fris en ook best wel opwekkend, echt een geur om op te staan vind ik zelf. Het is een beetje een minty, waterachtige geur. De body scrub is inderdaad lekker jelly en bevat behoorlijk stevige scrubdeeltjes. Ik vind ‘m niet héél mild, dus vooral geschikt voor bijvoorbeeld de benen. Je wordt er lekker wakker van!

Beauty summer essentials Beauty summer essentials Beauty summer essentials

Uit de ‘treasures of Morocco’ collectie heb ik de shower foam, de body oil en de sugar body scrub. Deze geur is van de drie het meest aanwezig, maar ook het meest spa-achtig. Ik zou ‘m beschrijven als heel bloemig, je ruikt duidelijk roos, een tikkeltje fris en licht zoetig. Het is een geur die ik gelijk zou associëren met vakantie in warmere oorden!

De body oil kan je gebruiken om echt droge huid even flink te voeden – vooral na het scheren of epileren kan dit nuttig zijn! Alleen ben ik niet zo’n fan van olies met warm weer: ondanks dat deze body oil niet echt plakt, laat ‘ie toch een olie-achtig gevoel achter. Meer iets voor in de winter! Hij voedt wel heel erg goed.

De shower foam is geweldig. Deze schuimt ontzettend lekker en met één klein scheutje heb je al genoeg voor een douchebeurt vol schuim. Zo’n schuimen zijn vaak niet goed voor de huid (heel erg uitdrogend) maar bij dit exemplaar valt me dat goed mee. Ik heb geen extra droog of trekkerig gevoel! De geur is ook ontzettend lekker.

Als laatste hebben we de sugar body scrub, een body scrub gebaseerd op (duh) suiker. Als ik zelf scrub maak, is het ook meestal met suiker, dus ik ben sowieso fan van het idee. Dit is een mildere scrub dan de jelly van hierboven (en hij lijkt ook minder chemisch) en hij geeft mij echt een wellness-gevoel. Zennn!

Nivea pocket deodorant (€1,99 voor 100ml) & Kneipp Morning Kiss douche foam (€6,99)

Beauty summer essentials Beauty summer essentials

Met dit warme, tropische weer is een deodorant onmisbaar. Nivea is één van mijn favoriete merken deodorant, vooral hun pocket deo’s vind ik erg fijn. Ze bevatten slechts 100ml, waardoor je ze ook mee mag nemen in je handbagage, en passen in de meeste handtassen. Door de draaiknop gaat ‘ie ook niet per ongeluk lekken. Momenteel gebruik ik de Fresh Natural versie, deze bevat geen aluminiumzouten maar wel oceaan extracten voor een intens fris gevoel. De geur is echt verfrissend en helemaal niet zoet, wat perfect past bij dit weer. Hij beschermt goed: na een dag werken ruik ik nog steeds fris!

Een andere douche foam waar ik fan van ben, is de Kneipp Morning Kiss. Dit doucheschuim ruikt 100% naar Schweppes Agrumes (citrusvruchten dus). Mijn lievelingsdrankje, dus je begrijpt dat ik het schuim graag gebruik! Het is iets uitdrogender dan het Kruidvat exemplaar van hierboven, maar ik neem dat voor lief. Deze Kneipp Morning Kiss schuimt lekker en royaal en geeft mij ‘s ochtends een vrolijk en positief gevoel.

Gosh 9 shades palette (€12,99)

Beauty summer essentials Beauty summer essentials Beauty summer essentials Beauty summer essentials Beauty summer essentials Beauty summer essentials

Dit Gosh 9 shades palette heeft de naam ‘03 To play with in Vegas‘ en die naam is niet fout gekozen. Het is een mooi, strak, matzwart palette dat stevig aanvoelt. Binnenin zit een grote spiegel en een heleboel knallende kleurtjes. Geen zachte en saaie bruintinten maar vrolijke en opvallende exemplaren. Er zitten blauwtinten, oranjetinten en rozetinten in de collectie.

Je kan ze naar wens combineren (of één kleur toevoegen aan een meer basic ooglook voor een pop of color). De pigmentatie zit in ieder geval goed: de oogschaduws zijn niet te korrelig maar ook niet te zacht en laten zich gemakkelijk aanbrengen. Daarnaast zijn de kleuren ook gewoon met één veeg duidelijk aanwezig! Een erg leuk en zomers palette om lekker mee te experimenteren.

UNE bronzer & blush (€10,99 en €13,49)

Beauty summer essentials Beauty summer essentials Beauty summer essentials

Met UNE producten heb ik een haat-liefde verhouding. Sommige items vind ik ronduit slecht, andere bevallen heel goed. Deze Sun Radiance mineral bronzer in R07 en Breezy Cheecks blush in B13 behoren tot die laatste categorie! Zowel de bronzer als de blush hebben een warme, zomerse tint die helemaal past bij de tijd van het jaar.

De bronzer is zacht (maar niet té) en heeft een bruine iétwat oranje kleur. Niet om te shapen, wel voor wat extra kleur in het gezicht dus! Je moet een beetje voorzichtig zijn met aanbrengen (zodat je geen harde strepen krijgt) maar eens geblend is het resultaat heel mooi en natuurlijk.

De blush is creamy en breng je dus best aan met de vingers of eventueel met een stipple brush. Ik vind ‘m heerlijk om te blenden en de kleur komt in de buurt van mijn natuurlijke blos. Dat maakt ‘m heel bruikbaar voor elke dag. Even afpoederen om vlekken te voorkomen en je hebt een stralend blosje gedurende de hele dag!

En dat waren ze! De beauty summer essentials van 2015. Stuk voor stuk geweldige producten voor het lichaam en gelaat die mij elke keer ik ze gebruik blij maken! En zo hoort het ook. Wat zijn jouw favoriete zomerse items? Bedankt voor het lezen :)!

12 Comments

  1. Jana

    Ik ben zó benieuwd naar die epilator! Nu heb ik ook nog de Silk-épil 7. Ik liep deze ochtend nog in het Kruidvat maar ik ben compleet vergeten om een kijkje te nemen bij die nieuwe bodyproducten!

Geef een antwoord