How to: bed in hotelstijl opmaken

How to: bed in hotelstijl

How to: bed in hotelstijl opmaken

Arne en ik zijn allebei dol op bedden in hotelkamers, en dan met name omdat ze zo geweldig zijn opgemaakt. Vele kussens, dekentjes en noem maar op. In Amerika is het ook de gewoonte om het bed lekker groots op te maken en naar dat voorbeeld besloten we ons bed te transformeren van saai en plat naar gezellig, hotelachtig en lekker big en comfy! Kijk hieronder naar de voor/na!

Voor

How to: bed in hotelstijl opmaken How to: bed in hotelstijl opmaken

Ons bed (Brimnes, Ikea) ligt er normaal gezien zo bij. Netjes opgemaakt en met twee kussens. Wij hebben trouwens geen nachtkastjes, zoals je wel kan zien! Lijkt me heel leuk om die ook helemaal aan te kleden, maar omdat we onder het dak slapen missen we daarvoor een beetje ruimte. Hoewel … iets om in de toekomst te bekijken! Anyways, ons bed was dus nogal gewoontjes en saai … op naar de hotelbedstijl!

Na

How to: bed in hotelstijl opmaken How to: bed in hotelstijl opmaken

Tadaaa! We hebben bij Ikea een aantal kussens + slopen gekocht en er ook een paar zelf gemaakt (vrijdag laten we zien hoe!). De langwerpige ‘rollen’ legden we achterin, omdat we geen hoofdeinde aan ons bed hebben en dit zorgt voor een soort van rand tussen de kussens en de muur. Deze komen van de Ikea vandaan, maar ik vind ze nu niet meteen terug op de site! We hadden ze al een tijdje in huis. Vervolgens haalden we 2 kussens van 65x65cm (hier) en twee witte kussenslopen (klik), twee kleine kussentjes van maar €1 per stuk (hier) en een gezellige sprei (klik). Een goedkoop projectje, met een groots effect!

How to: bed in hotelstijl opmaken How to: bed in hotelstijl opmaken

Ons bed heeft werkelijk een upgrade gekregen door deze kleinigheden toe te voegen, en onze slaapkamer ziet er als een hotelkamertje uit! Heel erg leuk, je krijgt gelijk zin om in bed te kruipen zo. Het is een kleine moeite om de kussens en sprei elke dag te schikken, maar het loont zo hard de moeite! Ik vind het resultaat onwijs gezellig en vind het ook heerlijk om me bovenop al die kussens te gooien met de laptop op schoot, het is zo knus! Hoe maak jij je bed op? 

14 Comments

    1. Frauke + Arne

      Wij dachten eerst ook ‘zoveel gedoe’ maar eigenlijk gooien we ‘s avonds gewoon de grote kussens en de kleinste even opzij en ‘s ochtends er weer op. De rest doen we sowieso al :D! X

Geef een antwoord