Belegd broodje met kip, abrikoos en dressing

Belegd broodje met kip, abrikoos en dressing

Belegd broodje met kip, abrikoos en dressing

Voor de meeste mensen is het intussen alweer even tijd om terug aan de slag te gaan en (dagelijks) richting school of werk te trekken. Niets zo leuk als vakantie, maar ook werken of studeren kan leuk zijn. Zeker als je jezelf voorziet van een lekkere lunch om naar uit te kijken! Wij zijn dol op vers gemaakt eten en houden dan ook niet zo van kantine/studentenrestaurantmaaltijden. Maar om dan elke dag een boterhammetje met kaas, salami of choco mee te nemen is ook wel héél saai! Daarom zijn we gaan experimenteren met onze lunches, zodat ook dié maaltijd (en niet alleen het avondeten) de moeite waard wordt. Vandaag delen we één van onze favoriete manieren om boterhammen te beleggen: met kip, abrikoos en lekkere dressing!

Belegd broodje met kip, abrikoos en dressing

Je hebt nodig:
– brood naar keuze (liefst brood dat je zelf nog in heerlijke, dikke plakken kan snijden)
– een handvol (boter)sla
– 2 schijfjes kipfilet
– ongezouten cashewnoten (een klein handjevol)
– enkele gewelde abrikozen

Voor de dressing heb je nodig:
– Griekse yoghurt
– bieslook
– mosterd
– peper, zout

Het fijne is dat je de ingrediënten van dit belegde broodje nog vaak kan gebruiken, of dat ze juist heel lang houdbaar zijn. Dat is vaak het probleem met ‘chiquere’ of meer uitgebreide lunches: dat je zoveel eten verspilt. Sla gaat in principe altijd wel op, bieslook kan overal bij, Griekse yoghurt kan je zelfs als dessert naar binnen werken en de noten en abrikozen blijven heel erg lang goed. Vinden wij als studenten wel zo fijn!

Belegd broodje met kip, abrikoos en dressing

Begin met het maken van de dressing. Neem hiervoor twee flinke eetlepels Griekse yoghurt en voeg daar een goede theelepel mosterd aan toe. Versnijd een klein handjevol bieslook, voeg dit hieraan toe en meng alles door. Breng op smaak met peper en zout (en naar wens zelfs met een kléin beetje citroen of limoen).

Belegd broodje met kip, abrikoos en dressing

Beleg een snee brood met wat sla en breng daar de dressing royaal over aan. Ze is helemaal niet ongezond, dus daar hoef je je al geen zorgen over te maken!

Belegd broodje met kip, abrikoos en dressing

Leg daar de kipfilet overheen …

Belegd broodje met kip, abrikoos en dressing

… en bestrooi die met verhakte cashewnoten en abrikoos die je in stukjes hebt gesneden. Je kan nog een beetje dressing bovenop de kip aanbrengen opdat het beter zou plakken. Eventueel kan je nog wat bieslook of kruiden toevoegen aan je boterham, en dan is ‘ie klaar! Bovenkantje erop, in een schattige brooddoos en je hebt een super lunch!

Belegd broodje met kip, abrikoos en dressing Belegd broodje met kip, abrikoos en dressing

Het is heel leuk om te kijken hoe je brood, wat vaak toch een beetje saai is als lunch, zo kan beleggen dat het een luxemaaltijd wordt. De smaak van de frisse kipfilet met de scherpe mosterd, het knapperige van de noten en de zoete abrikoos: alles past bij elkaar en vult elkaar aan. Een heerlijk receptje dat je absoluut zal motiveren om aan je school- of werkdag te beginnen! Eet smakelijk! xo

5 Comments

Geef een antwoord