Bewaar je favoriete oorringen stijlvol

Bewaar je favoriete oorringen stijlvol

Bewaar je favoriete oorringen stijlvol

Ik heb ZO veel oorringen, niet normaal. Ik kan gemakkelijk een hele schuif vollen met de mooiste stekertjes, hangers en andere leuke exemplaren. Best ironisch dan ook dat ik er onlangs voor koos om één paar oorringen forever (ok — ik overdrijf, maar je snapt wat ik bedoel) te dragen. Ik investeerde in een mooi gouden gecoat exemplaar van Anna + Nina, dat ik combineer met een ringetje en een andere oorring met maantje voor in mijn andere gaatjes. Daardoor ga ik nu de rest van mijn oorringencollectie uitdunnen en wil ik alleen nog maar een paar favoriete oorringen houden — je weet nooit dat ik deze beu word. Het leuke is: die paar oorringen kan ik dan heel leuk uitstallen! Een opbergoplossing voor vele oorringen is meestal praktisch en minder mooi, maar voor een paar oorringen kan je echt een hele mooie houder maken. Zoals het exemplaar dat je in deze post ziet!

Bewaar je favoriete oorringen stijlvol

Ik durf deze post maar half-half een DIY te noemen, omdat ‘ie zo lekker simpel is. Het belangrijkste dat je nodig hebt voor zo’n oorringenhouder, is een borduurring. Die van mij haalde ik bij Flying Tiger in een leuk setje, maar je vindt ze ook in naaiwinkeltjes en knutselwinkels. Daarnaast heb je een schaar nodig en een lap stof. De stof moet grof geweven zijn, met dus wat afstand tussen de garen — die mogen niet tegen elkaar komen. En uiteraard mag je ook je favoriete oorringenselectie niet vergeten ;-)

Bewaar je favoriete oorringen stijlvol

Het eerste wat je doet, is je borduurring uit elkaar schroeven. Easy peasy.

Bewaar je favoriete oorringen stijlvol

En het wordt niet meteen moeilijker: daarna knip je de stof uit, net wat groter dan je borduurring.

Bewaar je favoriete oorringen stijlvol Bewaar je favoriete oorringen stijlvol

Hierna zijn we alweer bij de laatste stap aanbeland: span de buitenste ring om de binnenste ring en zorg ervoor dat je stof mooi strak zit. Desnoods vraag je even aan iemand om mee te trekken, zodat het zeker niet los hangt. Daarna knip je, langs de achterkant van de ring, de stof af zodat die niet meer uitsteekt.

Bewaar je favoriete oorringen stijlvol Bewaar je favoriete oorringen stijlvol

Schik vervolgens je favoriete oorringen op een manier die jij mooi vindt. Je kan het houdertje lekker vol hangen, of juist maar enkele paren ophangen. Ook leuk: enkel een bijzonder paar oorringen (erfenis, de exemplaren die je droeg bij je huwelijk, een andere speciale betekenis) in het midden hangen. Net een schilderijtje! Vervolgens prik je de oorringen door (de gaatjes in de) stof. Dat gaat gemakkelijk als je de juiste stof hebt uitgekozen (die van mij was lekker hard, ik haalde ‘m gewoon bij Action). Met stekertjes kan je nog de slotjes achteraan dichtschuiven. Gemakkelijk!

Bewaar je favoriete oorringen stijlvol Bewaar je favoriete oorringen stijlvol

Je oorringenhouder is nu klaar! Het is een subtiele, fijne houder en je kan er gemakkelijk mee afwisselen. Niet alleen de hoeveelheid oorringen kan je aanpassen, ook de kleur van de stof of van je houten borduurring. Wat jij leuk vindt ;-). Misschien vind je het wel tof om nog iets kleins rondom de oorringen te borduren? Alles kan en alles mag! In ieder geval is dit een hele stijlvolle manier om jouw favoriete oorringen uit te stallen. De borduurring kan je ergens opzetten, in de kast leggen of zelfs aan de muur hangen! Gewoon over een nageltje heen, it’s that easy! Veel plezier met dit projectje! xo

5 Comments

  1. Irene | Tussenmarsenjupiter

    Mijn god ik heb ook echt een berg oorringen. Ik weet er gewoon geen blijf meer mee :p haha. Ze liggen ook allemaal door elkaar heen waardoor ik eigenlijk altijd dezelfde draag. Dit is wel een supermooie oplossing! Ik ga eerst de mijne maar eens opruimen en zien welke ik wil houden.

Geef een antwoord