Blogger desk essentials

Blogger desk essentials (10 van 11)

Een blogger, die herken je van ver. Gewapend met een hippe smartphone, een schattig notitieboekje, drankje van een hippe bar en het liefst ook een camera, gaat ‘ie over straat. Maar ook thuis kan je bloggers van ver herkennen! Wij hebben dé typische blogger desk op de foto gezet en showen jullie vandaag dé essentials voor online woordkunstenaars!

Blogger desk essentials Blogger desk essentials

1 – fineliners

Gewone balpennen zijn nogal mainstream, en daarmee kan je niet zo mooi schrijven of tekenen. Dus: fineliners! Met deze kleurrijke stiftjes pen je al je ideetjes neer en maak je schetsen van toekomstplannen.

2 – notitieboekjes

Hoe kleurrijker en schattiger van print, hoe beter: notitieboekjes zijn niét weg te denken van de bureau van een blogger. Ze zijn overigens ook niet weg te denken uit handtassen, van nachtkastjes en op de meest random plekken in huis. De Gemiddelde Blogger heeft tien keer zoveel notitieboekjes als niet-bloggers (en gebruikt van elk boekje stiekem enkel de eerste pagina’s #guilty).

Blogger desk essentials

3 – memoblokjes

Memoblokjes, héél veel memoblokjes. En schattige post-its, tabblaadjes of washi tape. Ze zijn onmisbaar voor een blogger! Om belangrijke dingen aan te duiden in de agenda, de véle notitieboekjes in te delen en vooral: omdat ze zo kleurrijk en leuk staan. Wij bergen ze op in dit geweldige prikbord huisje, dat we zélf maakten!

Blogger desk essentials

4 – thee & snacks

Na jarenlang onderzoek (aka dagelijks véle blogs lezen) kan ik het concluderen: bloggers zijn theeleuten. De Gemiddelde Blogger drinkt mínstens 5 koppen thee per dag, vergezeld van een lekkere snack. En omdat wij niet zo van het #healthy #clean zijn: dit mini suikerwafeltje met chocolade is een aanrader. Al helemaal als je het eerst een half minuutje in de microgolf doet!

Blogger desk essentials

5 – smartphone

Een iPhone, of andere vlotte (in mijn geval: reuzachtige) smartphone kan natuurlijk niet ver weg liggen. Hey, hoe check je anders tussen het bloggen door je vele sociale mediakanalen?! Ik gebruik trouwens echt non-stop Wunderlist tegenwoordig, het is zo handig om overzicht te bewaren van wat nog moet gebeuren. En het geluidje is ontzéttend stimulerend!

6 – agenda

Hoogstwaarschijnlijk gebruikt de Gemiddelde Blogger wel Google Calender of een vergelijkbaar iets om overzicht te houden over plannen, maar een agenda is alsnog een must. Al is het maar om – there we go again – iets schattigs mee te kunnen slepen, en omdat het zo leuk op foto’s staat. Oh, en omdat het leuk is om zélf een agenda te maken!

Blogger desk essentials

7 – deskplanner of to-do list

Oké, er is al Wunderlist. En ja, er ligt een agenda. Dan hebben we het nog niet over de notitieboekjes … maar tóch is een deskplanner een handig iets. Ik hoef het in fact al niet meer te herhalen: omdat het zo leuk staat. Schattig is. En omdat het gevoel van dingen doorstrepen óók veel voldoening geeft.

8 – te testen producten

Goodies, goodies, goodies: het is een luxe dat bloggers zoveel opgestuurd krijgen. Ook wij klagen daar zéker niet over. Maar die items moeten natuurlijk ook getest worden, gefotografeerd worden en er moet over geblogd worden. En hoe kan je iets beter beschrijven, dan wanneer je het bij de hand hebt? Juist ja. Deze Cien lipglosses zijn trouwens verkrijgbaar bij Lidl sinds 12/2, samen met allerlei andere make-up. Zeker de moeite waard om eens te proberen!

Blogger desk essentials

9 – decoratie

Een bloemetje, vaasje, kaarsje of leuke foto: elk klein detail dat je bureau opfleurt, is welkom. Want een gezellige bureau werkt stimulerend en nodigt uit om heerlijk te bloggen.

10 – handcrème

… En nagelriemolie. Lush Lemony Flutter is wat dat betreft een cultproduct. En ik ben dól op de L’Occitane handcrèmes, die heerlijk ruiken en ook nog eens snel intrekken. Al dat bloggen is natuurlijk vermoeiend voor de handjes, dus ze mogen gesoigneerd worden.

11 – computer

Bloggen zonder computer, het is een opgave. Vroeger zou ik daarbij nog ‘onmogelijk’ gezegd hebben, maar tegenwoordig zijn er ook iPad- of zelfs smartphonebloggers. Ik verkies in ieder geval een computer, en de Gemiddelde Blogger maakt daar een iMac of MacBook van. Want Apple items zijn écht beter ;).

Blogger desk essentials

Dus, verdenk je ooit iemand van stiekem bloggen? Ga snel zijn of haar bureau bestuderen. Tref je drie of meer van bovenstaande items aan, dan kan je best even een serieus gesprek aanknopen … ;). Natuurlijk moet je deze post met een korreltje zout nemen, maar we denken dat de bloggers over here er behoorlijk wat van zullen herkennen. Gemiddelde Blogger, wat denk jij? Wat ligt er op jouw bureau? Aarzel niet om het ons te laten weten!

27 Comments

 1. Jana

  Veel dingen zijn erg herkenbaar en met name toch de notitieboekjes. Ik koop ze zoveel en gebruik dat het eerste blaadje ervan haha! Thee drink ik helaas niet graag :(

 2. Shifra

  Heeel veel checks! Maar als blogger zijnde werk je (ik wel) op zoveel verschillende plaatsen, dat ik eigenlijk overal die ‘troep’ aantref, zowel in mijn tas, als op de woonkamer tafel, als in mijn werkkamer, als op het keukeneiland, een leuk restaurantje tot zelfs de eettafel van mijn ouders. Haha! Overal sjouw ik het mee naar toe. :)

 3. Ilham

  Ik ben pas beginnen bloggen en dit is zooooo herkenbaar :) Ik vind het trouwens leuk dat jullie samen bloggen, dan kan er altijd content verschijnen ook al heeft een van jullie het druk

 4. Naomi

  Yup. Dit is echt mijn bureau. Verder liggen er ook nog 2/3 boeken en/of magazines op (die me inspiratie geven), mijn Nikon camera, mijn Instax Mini camera en nog wat extra schrijfgerief!

 5. Suzanne

  Super leuk om te lezen. Ik merk wel meteen dat ik de meeste dingen ook altijd bij me moet hebben tijdens het bloggen, als ik dat niet heb dan loop ik nog een keer de trap op om die spulletjes te pakken. Ik kan niet zonder!

 6. Ismay

  Super leuk artikel! De meeste dingen komen ook op mijn bureau voor. Al blog ik over het algemeen toch ergens anders, niet aan mijn bureau, maar op de bank, in bed of in de tuin als het mooi weer is. Haha! Liefs

 7. Nicky van Pol

  Leuk artikel! En zeker heel herkenbaar! Ik ben altijd al van de memoblokjes en notitieboekjes geweest en aan 1 agenda per schooljaar had ik echt niet genoeg. Sinds een aantal weken ben ik nu ook aan het bloggen geslagen en ik vind het heeeerlijk! Ik blog voornamelijk over voeding en af en toe wat lifestyle aangezien ik diëtist ben. Ik volg jullie blog al maanden en ik vind het geweldig, keep up the good work!! xx

 8. Nadia

  Ik herken veel dingen, behalve het enkel de eerste pagina gebruiken in notitieblokjes. Die laat ik zelfs altijd leeg hahaha. Maar ik heb er veel denk ik een stuk of 10 waarvan ik er ook echt 5 vaak gebruik =)

Geef een antwoord