Bourjois Color Boost en Colorbrand sticks

Bourjois Color boost & Colorband sticks

Bourjois Color Boost en Colorbrand sticks

Bourjois bracht voor begin 2015 een aantal prachtige nieuwe producten uit. Ik ben grote fan van dit drogisterijmerk en vind de producten over het algemeen heel erg de moeite, dus ik was natuurlijk weer héél erg benieuwd naar hoe de items me zouden bevallen. Naast nagellakjes koos Bourjois ervoor om allerlei sticks uit te brengen, met name Color Boost lipsticks en Colorband oogschaduwsticks (die je ook als liner kan gebruiken). Ik ben DOL op items in stickvorm (lekker snel en praktisch) dus je kan begrijpen dat ik alles even heel flink heb uitgetest. Vandaag deel ik mijn bevindingen!

Colorband oogschaduw/linersticks

Bourjois Color Boost en Colorbrand sticks Bourjois Color Boost en Colorbrand sticks

Bourjois bracht 6 tinten van de Colorband oogschaduw/liner sticks uit, gaande van heel licht tot pikzwart. Meer concreet zijn de tinten – van boven naar onder – 01 noir abstrait, 02 brun dadaïste, 03 beige minimaliste, 04 rose fauviste, 05 mauve baroque en 06 gris graffiti. Fijn dat ze namen hebben! Ik was voornamelijk héél benieuwd naar de lichte tinten, omdat ik ervan hou om bij m’n dagelijkse likje mascara een klein vleugje creamy oogschaduw op m’n ooglid aan te brengen. De sticks kosten trouwens €9,99 per stuk, wat ze best wel betaalbaar maakt! Je doet er namelijk erg lang mee.

Bourjois Color Boost en Colorbrand sticks Bourjois Color Boost en Colorbrand sticks Bourjois Color Boost en Colorbrand sticks

De sticks geven een prachtige, intensieve kleur af met een mooie (beetje frosty) finish. Ze smeren héél gemakkelijk uit en glijden lekker over de huid. Na een paar seconden op de huid wordt de textuur een beetje sticky, je voelt dat de oogschaduw zich hecht en opdroogt. Eens droog zitten de Colorband sticks HEEL erg vast, hierboven zie je het resultaat na boenen met flink wat make-upremover (midden) en na een tweede keer boenen met make-upremover (voor waterproof make-up)! Wauw, best wel sterk voor creamy oogschaduw! Meestal hoopt die namelijk bijzonder snel op en trekt die in de lijntjes door de vettigheid. Deze sticks voelen echter als een poeder op het oog.

Bourjois Color Boost en Colorbrand sticks

Bovenstaande look maakte ik met de sticks, en met m’n vingers. Ik vind het superfijn dat je creamy oogschaduw lekker kan blenden met de hand, kwasten vind ik altijd zoveel gedoe voor elke dag. Ik heb de roze kleur (nr. 4) tot onder het wenkbrauwbot aangebracht, de práchtige gouden kleur (nr. 3) eroverheen in m’n binnenste ooghoek en onder m’n oog, het prachtige mauve kleurtje (nr. 5) in het midden van m’n oog en om te eindigen bracht ik nog wat van de bruine tint (nr. 2) langs de buitenkant van m’n oog en deels in de crease aan. De oogschaduw liet zich gemakkelijk aanbrengen en was goed te blenden, maar een beetje snelheid is wel nodig. Eens vast, zit de oogschaduw ook wel echt vast!

Ik ben zeer tevreden met deze Colorband sticks en vind het effect ook erg mooi. Afhankelijk van de kleuren die je kiest en de mate waarin je ze opbouwt (ik ging voor één laagje van alles, lekker subtiel – hou ik van!) kan je er heel veel verschillende richtingen mee uit. Als eyeliner zijn de sticks niet heel fijn (nogal een brede punt) maar ze blijven wel prima zitten en hopen niét op doorheen de dag. Straf! Deze komen in m’n (nog maar net opgeruimde) make-upstash! De look zie je hieronder trouwens nog in actie :).

Color boost lipsticks

Bourjois Color Boost en Colorbrand sticks Bourjois Color Boost en Colorbrand sticks

Naast 6 prachtige oogschaduwtinten, bracht Bourjois ook drie nieuwe tinten van de Color Boost chubby lipsticks uit. Ik testte eerder al een paar kleuren van deze sticks uit, en moet zeggen dat ik er behoorlijk verslingerd aan was! Ik hou van de fijne, creamy textuur die werkelijk over de lippen glijdt en een práchtige glans tevoorschijn tovert. De nieuwe kleuren zijn 07 proudly naked, 08 sweet macchiato en 09 pinking of it. Again, leuk die namen! De sticks kosten net als de oogschaduw Colorband sticks €9,99 en die prijs zou ik zéker over hebben voor zulke schattige chubby sticks.

Bourjois Color Boost en Colorbrand sticks

Swatches! Bovenaan 07, dan 08 en vervolgens 09. Alle kleuren zijn heel romig en geven een lichte hoeveelheid kleur af die je gemakkelijk kan opbouwen. Het voordeel aan zulke sticks, is dat je ze zowel kan dragen als een intensieve lipstick met véél kleur, als als een soort van getinte lippenbalsem die je slechts een waas van kleur geeft! Ik hou er zelf wel van om royaal te smeren met zulke sticks, het voelt ook zo lekker en aangenaam aan op de lippen!

Bourjois Color Boost en Colorbrand sticks Bourjois Color Boost en Colorbrand sticks Bourjois Color Boost en Colorbrand sticks

07 proudly naked is een zachte lichtroze tint, die gelukkig wel genoeg kleur afgeeft om mijn gepigmenteerde lippen te bedekken. Ik vind de tint bijzonder mooi voor elke dag, best wel subtiel en geschikt voor zowat elke gelegenheid lijkt me! De glans vind ik geweldig en het is zo handig dat deze sticks mijn velletjes niét onder de aandacht brengen. Ik heb trouwens bij elke tint een lachfoto toegevoegd, zo zie je gelijk of m’n tanden geler worden door de tint. Deze kleur laat ze niet lichter lijken, maar ook niet echt donkerder gelukkig!

Bourjois Color Boost en Colorbrand sticks Bourjois Color Boost en Colorbrand sticks Bourjois Color Boost en Colorbrand sticks

08 sweet macchiato is de tint die me van alledrie de kleuren het minste aansprak na het swatchen op de hand, maar die ZO mooi uitviel op m’n lippen! De tint gaat me – al zeg ik het zelf haha – enorm goed af, ik vind dat mijn ogen/huid/haar er goed door tot hun recht komen en heb het gevoel dat de tint perfect past bij mij gele/warme huidtoon. De tint is een soort van warm donkerrood, maar maakt mijn tanden niet opvallend geler, iets wat wel een risico is bij bruinachtige tinten. Zou er een blauwige ondertoon in verschuild gaan? Ik vind dit echt een héle mooie kleur in ieder geval, en draag ‘m bijzonder graag!

Bourjois Color Boost en Colorbrand sticks Bourjois Color Boost en Colorbrand sticks Bourjois Color Boost en Colorbrand sticks

Als laatste 09 pinking of it, een knallende donkerroze tint – ben ik altijd wel fan van! Het kleurtje is zomers en speels, maar toch nog heel draagbaar! Ook hier weer is de textuur heerlijk en verdwijnen de velletjes op m’n lippen als sneeuw voor de zon. Ook deze tint maakt mijn tanden niet geler, waar ik erg blij mee ben.

Je merkt het: alledrie de kleurtjes spreken mij enorm aan – al zijn 08 en 09 wel mijn grootste favorieten! Ik ben met name grote fan van de creamy textuur die de Color Boost sticks hebben en vind het goed dat ze mijn tanden niet geler maken. Daarnaast blijven de sticks ook echt super zitten! Het zijn geen stains, maar je kan ze wel vergelijken met ‘gewone’ lipsticks: iets drinken overleven ze bijvoorbeeld zonder probleem. De glans verdwijnt trouwens wel na een tijdje, en dan blijft de matte kleur nog behoorlijk lang zitten. Die trekt dus een beetje in de lippen! Ik was in ieder geval aangenaam verrast. Maar bijstiften doe ik met deze schatjes sowieso met veel plezier ;)!

Zowel de Colorband oogschaduwsticks als de Color Boost lipsticks hebben mij overtuigd en krijgen een plaatsje in mijn make-upstash. Ze zijn handig in gebruik, snel voor elke dag, zien er goed uit én de kwaliteit is top. Bourjois stelt me nooit teleur! De items komen trouwens terecht in de vaste collectie, dus je kan er gelukkig nog lang van genieten. Yes! Probeerde jij deze nieuwe Bourjois producten al een keertje uit?

15 Comments

  1. Linda

    Ik ben net als jij erg verrast door het prachtige pigment van de potloden, de look die je ermee gemaakt hebt vind ik ook prachtig en zeker goed draagbaar voor alle dagen. De kleuren doen mij aan de lente denken, zo mooi en fris. Op je lippen doen ze het ook goed, vooral de laatste springt eruit voor mij!

    Mooie blog heb je trouwens, snap niet dat ik je nu pas ontdekt heb :)

Geef een antwoord