Brunch lovers hotspot: Foom Mechelen

Brunch is always a good idea

Food is life. En brunch al helemaal. Niks waar je mij zo blij mee kan maken als met een rustige zaterdag of zondag die start met een uitgebreide brunch. Eitje, croissantje, pancake: met zo’n verwennerij in het weekend is mijn week meteen gemaakt! Een van de adresjes die ik daarvoor graag uitkies, is Foom in Mechelen. Ik rijd er met plezier anderhalf uur voor! ♡

In de schaduw van de Sint-Romboutskathedraal, op de hoek van de Sint-Katelijnestraat, vind je een knus twee verdiepingen tellend eetzaakje genaamd Foom. Place to be voor wie fan is van lekkere koffie, zoete zondes, gezellig bijkletsen met vriendinnen of high teas. 🥐🍓🥞☕

Ontdekt op een gezellig middagje Mechelen met vriendinnen, is dit intussen uitgegroeid tot één van mijn favoriete brunchplekjes. Het zaakje is compact maar leuk ingericht, met industriële stoelen, Monstera planten en lekker veel licht.

What’s cooking?

Op het menu staan vers gebak zoals scones en bananenbrood, koffies & specials en diverse ontbijt- en lunchmogelijkheden. Ontbijt kan je tussen 9 en 11u45 verkrijgen, voor lunch schuif je aan tussen 12 en 14u30. De lunch heb ik zelf nog niet uitgeprobeerd maar gaat van belegd hoevebrood tot soep, wraps of een quinoa bowl. Ontbijtopties zijn onder meer een smoothie bowl, havermoutpannenkoekjes, spiegeleieren én American pancakes. 🤤

Op zondag is er een speciale brunchformule & op reservatie kan je lekker high tea’en met een étagère vol hartige en zoete hapjes (scones, taart, wraps, sandwiches, …) en lekkere dranken (wijn & prosecco zijn mogelijk).

Bezoek de website voor de volledige kaart. 

Mijn favorieten

Hoewel ik volgens mij alles op de kaart met plezier naar binnen werk, zijn dit mijn meest gekozen opties:

chaiccino, een cappuccino met chai melk – heerlijk herfstig!
🥞 havermoutpancakes met Griekse yoghurt, rood fruit, frambozencoulis, maple syrup en spek of de variant met Griekse yoghurt, banaan, zoute caramel en een speculooscrunch (seriously, dit typen alleen al maakt me hongerig! 🤤)
🍒 yoghurtparfait met granola, rood fruit en frambozencoulis
🍳 spiegelei met spek & soldaatjes

Een rendez-vous ontbijt (vanaf 2 personen, €14 à €17 p/p) geeft je de keuze uit de combinatie spiegeleieren met spek & soldaatjes, yoghurtparfait, croissant & een drank naar keuze OF American/havermoutpancakes, yoghurtparfait, croissant & een drank naar keuze. Wat mij betreft de gouden keuze om maximaal te genieten. 💫

Dus, of het duidelijk is dat ik fan ben? Guess so. Ben jij al eens bij Foom langsgeweest? Is het een zaakje dat je zou aanspreken? Let me know wat jij zou bestellen en wat jouw favo brunch hotspot is!

📍 Foom
Sint-Katelijnestraat 2
2800 Mechelen

📅 Openingsuren
Maandag (8u30 - 15u)
Woensdag-vrijdag (8u30 - 17u)
Zaterdag (9u - 17u)
Zondag (9u - 16u30)


2 Comments

  1. Kaylin

    Jammer dat Mechelen zo ver ligt voor mij maar ik heb het adresje toch opgeslagen. Je weet maar nooit dat ik er eens kom… Ik heb eens gaan brunchen in Gent bij Pain Perdu en kan die zeker ook aanraden!

Geef een antwoord