De DIY tag

De DIY Tag!

De DIY tag

Afgelopen week kregen we een superlief berichtje van Annemarij van Hemelsblauw, dat ze de DIY tag had ingevuld en of wij dat ook wilden doen. Ehm, hell yes! Gezien het hoofdonderwerp van onze website ‘all things handmade’ is, hebben we genoeg over do-it-yourself te vertellen. So let’s get started …

1 – Wat zijn jouw favoriete soort DIY’s?

Ha, dat wordt wel een beetje duidelijk als je op de DIY-pagina doorklikt naar subcategorieën: decoratie! Kleine, snel te maken prulletjes die je huis gelijk een andere uitstraling geven: liefde. Dat we om de paar weken een andere woonkamer hebben door die spullen, nemen me er maar wat graag bij.

2 – Met welk materiaal werk je het liefste?

Hmm, da’s een moeilijke. Textiel is altijd wel leuk, net als naald en draad. Of papier! Lekker zelf kaartjes, notitieboekjes of andere dingen maken. Ook hout is heel leuk om mee te werken, zeker voor grotere projecten. Lekker timmeren of zagen! Dus: kiezen is onmogelijk.

3 – Wat zijn jouw favoriete DIY winkels/webshops?

Eigenlijk vinden we het leuk om spulletjes met elkaar te combineren of totaal geen bedoeld-voor-DIY-materiaal te gebruiken. Maar meestal vinden we spullen bij HEMA, Ava, Pipoos, de doe-het-zelver, Action, Flying Tiger, IKEA, Zeeman of Wibra. Veel keuze!

4 – Wat is je grootste DIY fail?

Het hoort erbij als je per se zelf dingen wil maken: soms loopt het mis. Zo stak ik mijn lampenkap bijna in brand (ik overdrijf, maar ze smolt wel) toen ik ze een botanische print wilde geven. Ze staat wel nog steeds op m’n bureau, dus stiekem vind ik het niet eens zó’n fail. En verder: handen verbranden met het lijmpistool (te vaak!), stof verkeerd knippen, prints omgekeerd drukken en ga zo maar door ;-).

De DIY tag

4 – Op welke DIY ben je trots?

Gelukkig zijn dat er best veel! *Scrollt even door het DIY-overzicht op de website.* De placemats met jute vind ik nog steeds prachtig en gebruiken we elke dag en deze sjaal droeg ik de héle winter. Ook deze banner, onze houten kerstboom, deze schaaltjes van klei en de recente cactussen in DIY dipped potjes vind ik heel geslaagd. Niet te vergeten: ons eigen boek – ook een DIY!

5 – Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Overal en nergens. Soms lopen we tegen iets aan in huis en denken we: dat kan anders. Een andere keer kopen we gewoon leuk ogend materiaal en bedenken we daarna pas wat we ermee gaan doen. Ook Pinterest is een bron van inspiratie, net als tijdschriften en Instagram. Maar nog vaker vinden we ideetjes in de winkel of onderweg.

6 – Met wie wil je nog eens een DIY maken?

Dan kies ik toch voor Elsie & Emma van A Beautiful Mess. Zij zijn echt de Queens of DIY, met hun geweldige huizen en leuke projecten. Plus dat we dan wellicht naar Amerika moeten afzakken, not a problem at all ;-). Martha Stewart collectie, we komen je leegroven!

5 Comments

Geef een antwoord