De essentials voor jouw huidverzorgingsroutine

De essentials voor jouw huidverzorgingsroutine

Huidverzorging is ZO belangrijk en dankzij #beautytok blijf ik steeds op de hoogte van wat hot & happening is in skincare land. Maar hoe verleidelijk gua sha, led therapie maskers of aparte maskers ook zijn, een goede basis aan huidverzorging is key. Ik deel graag de essentials die volgens mij niet mogen ontbreken in jouw huidverzorgingsroutine!

Keep it clean

Ik start mijn routine altijd – ‘s ochtends en ‘s avonds – met een grondige reiniging. In de ochtend spoel je de vuiligheid van ‘s nachts weg, ‘s avonds kies ik voor een double cleanse want je huid krijgt heel wat te verduren. Make-up moet eraf, vuiligheid uit de lucht en de opgebouwde verzorgingsproducten die je hebt aangebracht: niks voelt beter aan dan een squeeky clean huidje. Ik heb zelf een eerder droge huid, dus gebruik milde crèmes en licht schuimende producten om te reinigen, maar je stemt je reiniging best af op jouw eigen huidtype.

Vergeet je serum niet

Een serum is de ideale voorbereiding voor je dag- of nachtcrème en zorgt ervoor dat je huid diep en intensief wordt gevoed of verzorgd. Ik breng ‘s ochtends en ‘s avonds serum aan op mijn net gereinigde huid – die vaak nog een beetje damp is – en dat haalt meteen het trekkerige of droge gevoel weg. Een verademing!

Moisture, baby

Vervolgens breng ik meteen mijn dag- of nachtcrème aan, wanneer mijn huid nog wat vochtig is van het serum. Besteed zeker voldoende onderzoek en tijd aan de zoektocht naar jouw perfecte match – deze crèmes maken of kraken je skincare routine en huid. ‘s Nachts kies ik meestal voor een net wat meer voedende crème, ‘s ochtends ga ik graag voor dagcrème spf 50 om goed beschermd te zijn tegen de schadelijke impact van de zon. Omdat ik een vochtarme huid heb, verkies ik een dagcrème met hyaluron erin, dat hydrateert en vult droogtelijntjes. Maar misschien past voor jou wel beter een zeer lichte crème die de huid niet vet maakt, of een collageen crème die verstevigend werkt en pigmentvlekjes laat vervagen. Zolang je maar zonbescherming gebruikt, want dat is de beste anti-aging!

Verwen jezelf met peelings & maskers

Naast je daily essentials, raad ik ook aan om regelmatig (wekelijks) een peeling te gebruiken die je huid een grondige opfrisser geeft. Peelings dringen door tot diep in de huid en hebben (naar mijn gevoel) veel meer impact dan scrubs, die eerder oppervlakkig schoonmaken en dode huidcellen weghalen. Omdat een peeling bij mij altijd wel heftig is, vervolledig ik m’n selfcare moment met een lekker hydraterend masker. Mijn huid straalt dan altijd voor dagen!

Be easy on yourself

Beschouw je huidverzorging als een momentje van me-time, een essentieel onderdeel in jouw dagelijks leven waar je jezelf echt een plezier mee doet. Wanneer je fijne producten hebt gevonden die aansluiten bij waar jouw huid naar vraagt, zal die routine ook echt als verwennerij aanvoelen, en zit je er zo in. Dan is de enige boodschap nog: volhouden maar & shine, baby!

Mis ik nog huidverzorging essentials? Wat vind jij de perfecte routine? Let me know! 

Bedankt aan L’Oréal Paris voor de aanvraag van deze blogpost! 

Geef een antwoord