De gezondste ongezonde snack ooit!

De gezondste ongezonde snack ooit!

De gezondste ongezonde snack ooit!

‘s Avonds voor de televisie of bij het schrijven van een artikeltje, tijdens het lezen van een boek of al bladerend door mijn favoriete tijdschrift: het liefste voorzie ik bij alles wat ik doe een lekkere snack. I know, dat is geen heel juiste relatie met eten en daarvan ben ik me bewust. Het lukt me dan ook steeds beter om lekkernijen te laten staan (of in te ruilen voor een stuk fruit) maar tóch heb ik regelmatig nog véél zin in een flink ongezonde snack. En met een rijstwafel ben ik dan niet tevreden. Enter mijn lifesaving oplossing: de gezóndste ongezonde snack ooit – popcorn zonder vet of olie.

De gezondste ongezonde snack ooit!

Popcorn is wat mij betreft echt een heerlijke snack om tussendoor naar binnen te werken. En, het is nog best gezond! Een blik in het menu van mijn geliefde MyFitnessPal verduidelijkt dat één goed handvol popcornmaïs à 30 gram (en daar krijg je een flínke kom mee gevuld) 100 kcal oplevert. Kijk, dat is nu eens leuk om te lezen! Helemaal niet slecht dus.

Maar: hoe bereid je die popcornmaïs? Juist ja, met vettige olijfolie of – iets beter – kokosvet. Lekker is het zeker, maar reken maar op een dubbel aantal calorieën. Dus: je kan de snack aan de kant laten staan, of slaat de olie gewoon over. Doe dat niét in een gewone pan (ik spreek uit ervaring, #RIP lieve kleine pan) maar gebruik een popcornmachine die op hetelucht functioneert. Ik bestelde dit exemplaar van Bestron via Bol.com.

De gezondste ongezonde snack ooit! De gezondste ongezonde snack ooit!

Het apparaat is heel licht en simpel in gebruik. Je steekt de stekker in het stopcontact en haalt het doorzichtige deksel af het toestel. Met het kleine schepje dat daarin zit kan je een hoeveelheid popcornmaïs in het apparaat gieten. Je mag niet meer gebruiken dan één zo’n volledig bakje, maar daar vul je wel een flinke kom mee. Doe het deksel terug op het toestel en schakel het in. Eventueel kan je wat boter in het bakje bovenop doen, want door de warmte gaat wat daarin zit smelten.

De gezondste ongezonde snack ooit!

De gezondste ongezonde snack ooit!

Het apparaat wordt nu heel warm en na ongeveer 1,5 minuut hoor je de eerste maïs poppen. Die floept dan heel grappig naar boven en belandt als het goed is recht in je kom. Maar dat is niet altijd even succesvol, zoals je merkt ;-). Ik neem daarom liever de kom in m’n handen en maak er een spelletje van: #catchthepopcorn!

De gezondste ongezonde snack ooit!

Na een tweetal minuten is alle popcornmaïs ontploft en kan je het apparaat uitschakelen en laten afkoelen. Je hebt nu een grote kom vol warme, verse en héérlijk geurende popcorn! Maar voor mij dé reden voor de aanschaf van dit product en ook het succes van deze snack, is dat de popcorn volledig vetvrij is bereid. Dat smaakt éxtra lekker :-). Je kan nog suiker of zout toevoegen, maar vergeet niet dat de popcorn niet plakt bij gebrek aan vet, dus dan moet je er alsnog iets van siroop / honing / suikerwater / boter aan toevoegen. Al maak ik mijn vingers gewoon wat nat en laat ik het zout er zo aan plakken!

De gezondste ongezonde snack ooit!

Eet smakelijk! Let jij dus op je lijn, snack je graag niet te ongezond of kan je het ook niet laten om iets te knabbelen tijdens het kijken van bijvoorbeeld een film? Dan moet je zo’n popcornmaker echt eens een kans geven. Dit toestel heeft me zo’n €23,- gekost en dat haal je er zó uit, want er zit 5 jaar garantie op. Dat betekent: héél veel bakken popcorn maken! X

8 Comments

  1. Elodie_O

    Amai, das een tof machine. Ik ben zot van popcorn gemengd met paprikapoeder, currypoeder, lookpoeder en een beetje cayenne en zout. ZO LEKKER! Of parmezaan en rozemarijn, dat is ook wel een hit.

  2. Frédérique

    Leuk ding, als ik geld had zou ik hem aanschaffen! Trouwens, dagelijks een koekje in de midddag en in de avond is heel normaal en zeker niet slecht! ;) in de prullenbak met die schuldgevoelens hahah

Geef een antwoord