De Groene Meisjes havermout ontbijt

De Groene Meisjes havermout ontbijt

De Groene Meisjes havermout ontbijt

Kennen jullie De Groene Meisjes? Onlangs kwamen wij met deze twee toffe chicks in contact en leerden we hun ontbijtboek kennen. Het idee hierachter is dat er altijd veel aandacht aan middag- of avondmaaltijden wordt besteed, maar het ontbijt vaak een beetje verwaarloosd wordt. Kunnen wij inkomen! En daar brachten Merel en Jamie verandering in, met een e-book vol inspirerende ontbijtjes. Wij ontdekten het boek en probeerden hun ‘good old havermout’ uit!

De Groene Meisjes havermout ontbijt

Het klaarmaken van de havermout is absoluut niet moeilijk en juist het toegankelijke interesseerde ons. Je brengt hiervoor een kommetje met 50 gram havervlokken, 250 ml amandelmelk en wat speculaaskruiden of kaneel (wij kozen voor dat laatste!) aan de kook. Wij hadden nog nooit gebruik gemaakt van amandelmelk, maar het beviel supergoed! Aangezien ik de laatste tijd heel slecht tegen normale melk met lactose kan, is het ook nog eens een fijne oplossing.

De Groene Meisjes havermout ontbijt

Na 5 à 8 minuutjes is je kommetje havermout klaar en kan je het gaan versieren met allerlei lekkers. De Groene Meisjes kozen voor appel, gojibessen, dadels, kokossuiker en amandelboter. Aangezien wij beide niet zo van de dadels zijn en ik geen kokos lust, hebben we de topping een beetje aangepast.

De Groene Meisjes havermout ontbijt

Eerst versierden we met schijfjes banaan.

De Groene Meisjes havermout ontbijt De Groene Meisjes havermout ontbijt

Daarna voegden we appel en gojibessen toe. In Arnes kommetje deden we nog hazelnoten en okkernoten en ik strooide bovenop het geheel wat verkruimelde speculaas.

De Groene Meisjes havermout ontbijt De Groene Meisjes havermout ontbijt

De havermout was nog lekker warm en samen met het frisse van de appel, het smeuïge van de banaan en het knapperige/crunchy van de noten en speculaas gaf dit de perfécte smaak. Zo’n kommetje was overigens echt wel véél te veel, we konden hier met twee van smullen haha.

De Groene Meisjes havermout ontbijt

Het ontbijtreceptenboek van De Groene Meisjes is trouwens een ontzettend leuk en inspirerend e-book. Je kan het lezen op je laptop en op je tablet, maar omdat het bestand behoorlijk groot is, is het niet geschikt voor je smartphone. Het e-book ziet er ten eerste al ontzéttend leuk vormgegeven uit, wat Arne en ik toch wel belangrijk vinden!

De Groene Meisjes havermout ontbijt

Daarnaast staat het ook boordevol met lekkere en verleidelijke ontbijtjes, opgedeeld in thema’s. Je hebt de überhealthy breakies (daarbij stond ook dit havermout recept), breakfast on the go receptjes (met gewéldige koekjes/bolletjes voor onderweg), anti-hangover recepten, smoothies en feestontbijtjes (niet op de foto).

De Groene Meisjes havermout ontbijt

Er waren echt heel veel gerechten waar we gelijk zin in kregen, mede dankzij de aantrekkelijke foto’s. Helaas hebben wij hier in Gent geen oven of slowjuicer én is onze blender recentelijk stukgegaan, waardoor er behoorlijk wat opties wegvielen. Jammer, maar dat maakt het geen minder e-book natuurlijk. We gaan er vanuit dat de meesten onder jullie in ieder geval dat eerst- en laatstvernoemde hebben ;). Het e-book kost trouwens €5,- en kan je hier downloaden.

De Groene Meisjes havermout ontbijt De Groene Meisjes havermout ontbijt

Nog even wat foto’s van mijn variant, zonder de noten. Het ziet er ook echt zo lekker en aantrekkelijk uit, geeft mij gelijk véél meer zin in een stevig ontbijt. En dat is het zeker! Hiermee zit je in ieder geval flink vol tot aan de middag. Naast dat het fijn was om eens iets nieuws uit te proberen (en amandelmelk te ontdekken – NOM!), hebben wij nu ook veel zin gekregen om vaker te variëren met ontbijtjes. Het bananenbrood staat in ieder geval bovenaan op onze ‘to bake’ lijst ;)! Kenden jullie dit ontbijtboek al?

19 Comments

  1. Saar

    Ik ken de website van De Groene Meisjes en ik gebruik hem vaak om inspiratie vanaf te halen voor mijn maaltijden en tussendoortjes. Het ontbijtboek heb ik zelf nog niet gedownload, maar ik ben er wel benieuwd naar! Misschien toch maar eens doen.
    Dat havermoutontbijt is hier wel een klassieker: probeer het eens met wat cacaopoeder erin! Voor chocoladefans, geweldig! Zelf maak ik het trouwens met cocosmelk van Alpro :)

  2. Anouk

    Ah heerlijk! Het is net een mooi taartje. Ik vind ontbijten zo lekker, zou het niet kunnen missen. Het is zo ongeveer de reden dat ik vol enthousiasme mijn bed uitspring als de wekker gaat haha.

Geef een antwoord