‘s Avonds op de bank moét ik echt iets hebben om te snacken. Niet de meest gezonde gewoonte, maar het maakt chillen en tv-kijken zoveel leuker. Meestal eten we dan wat chips of popcorn (en per uitzondering iets gezonds zoals een stuk fruit, oeps) maar een heel lekker alternatief is bovenstaand receptje: nacho’s met heerlijke, zelfgemaakte guacamole. Guacamole zelf maken is niet moeilijk, maar een goede en stevige smaak krijgen wat meer. Wij delen ons favoriete recept!
Voor een flinke hoeveelheid zelfgemaakte guacamole (kan je met twee personen zeker 2 keer van eten), heb je het volgende nodig:
– twee avocado’s
– een halve tomaat
– een halve rode ui
– een teentje knoflook
– een halve limoen (of hele, naar smaak)
– peper, zout en chilipoeder
Eerst en vooral snijd je de avocado’s open en ontpit je ze.
Schep ze uit met een lepel en doe dit in een kom. Prak de avocado en roer goed om.
Versnijd de halve ui en halve tomaat in kleine blokjes, pers de knoflook of maak er héle kleine blokjes van (dit gaat puur in je guacamole namelijk). Doe dit bij de avocado, voeg peper en zout toe en wat chilipoeder. Bouw dit voorzichtig op, zodat je guacamole niet té gepeperd wordt.
Schep goed om.
Snijd je limoen in twee en voeg een halve limoen toe voor wat frisheid. Je kan eventueel naar smaak nog wat meer toevoegen. Zelf houd ik bijvoorbeeld wel van een wat frissere en zuurdere guacamole, maar Arne is daar juist geen van. Smaken verschillen!
Serveer met maïsnacho’s, bugles of cheesy nacho’s. Je kan de guacamole natuurlijk ook verwerken in gerechten of gebruiken op broodjes. Vanalles is mogelijk! Ik hou zelf het meeste van neutrale nacho’s, omdat de guacamole an sich al zoveel smaak geeft.
Guacamole zelf maken kost helemaal niet zoveel tijd en moeite, en is hélemaal niet vergelijkbaar met guacamole uit een pot. De verse avocado, kruiden en andere ingrediënten geven een lekkere knapperigheid die niet te overtreffen valt. Hou je van meer pit, dan kan je trouwens ook nog mini stukjes peper toevoegen. Eet smakelijk!
Oh, wat een leuk en lekker recept! Ga ik zeker eens uitproberen… Liefs, Jis
Het maakt het inderdaad gezelliger om op de bank te zitten met een snack. Ik probeer er een beetje vanaf te komen, maar dat is toch maar lastig! Wat een goed recept is dit zeg, lekker gemakkelijk ook. Ga ik eens proberen! :)
Het ziet er zo lekker uit!
Mmm, ik houd van guacamole. <3
Zo lekker is dit! Het lijkt erg op mijn eigen recept ook alleen gebruik ik knoflook poeder (ik ben raar maar dat vind ik lekker haha) en ook nog een thee lepel gedroogde chili vlokken! Het is ook erg lekker bij een “broodje kipburger”
Ziet er echt superlekker uit! Ik ga het dit weekend eens uitproberen denk ik!
Nog nooit gehad! Zeker eens proberen.
Ohjaaa, ik ben zo dol op guacamole!
Wil dit zeker eens gaan proberen. Leuk voor op een feestje!
Liefs Iep
Ik was van plan om voor vanavond tortillachips mee te nemen, dus dit recept komt goed van pas. Ik ga het vanavond meteen uitproberen:-) Mooie foto’s trouwens!
en koriander!!!
Lijkt me heerlijk om een keer te maken! Hier is het standaard elke vrijdagavond taconight, dus ik ga dit zeker een keer proberen :)
Ik ben GEK op guacamole! Ik heb het alleen nog nooit zelf gemaakt. Ik ga het receptje even opslaan, bedankt!
Liefs,
Pauline
Ik hou niet van avocado, tenzij de smaak echt heel goed vermomd is :-) Dit zou ik dus misschien nog wel lusten.
Ik ben hier erg benieuwd naar! Heb dit nog nooit zelf gemaakt. Ziet er wel erg lekker uit! :)
Yumm! Heerlijk ziet deze eruit! En wat een toffe foto’s erbij
Heerlijk, precies zoals ik ‘m ook altijd maak! Meestal gebruik ik een verse rode peper in plaats van chilipoeder, maar met chilipoeder kun je de scherpte iets meer doseren, denk ik! Wij eten deze guacamole ook graag met wraps, de wrap eerst lekker dik insmeren met guacamole, daarna een prutje van geroerbakte kip, paprika, ui en salsasaus er overheen, dan nog wat sla, tomaat en komkommer…. en genieten maar!!