De lekkerste zomerse salade OOIT!

De lekkerste zomerse salade OOIT!

De lekkerste zomerse salade OOIT!

Het is bijna écht zomer. Dat betekent: warme temperaturen, korte shortjes, uitstapjes naar de zee of het park, lekkere cocktails, lange avonden, tropische muziek, teenslippers en … salades. Arne en ik zijn beiden geen gigantische liefhebbers van koude gerechten, maar dit slaatje is zó perfect voor de zomer dat we het wel moesten delen. Zo kunnen jullie binnenkort ook smullen onder een blauwe hemel en met een zonnebril op jullie toet! Thank us later ;-).

De lekkerste zomerse salade OOIT!

Voor deze salade heb je nodig:

 • een smaakvolle salademix naar keuze
 • perziken (wij kochten er op siroop bij gebrek aan verse exemplaren, maar uiteraard kies je beter voor die optie!)
 • blauwe bessen
 • geitenkaas
 • pecannoten

Voor de dressing gebruik je best balsamico, olijfolie en honing.

De lekkerste zomerse salade OOIT!

Eerst en vooral halveer je de perziken en ontdoe je ze van hun pit. Verwarm een grillpan of grilltoestel en leg de perziken er daarna op. Druk aan en wissel van kant wanneer er zwarte grillstrepen verschijnen.

De lekkerste zomerse salade OOIT!

Tijd om je salade op te bouwen! Begin met een flinke hoeveelheid slamix. Daaraan voeg je een flink handjevol blauwe bessen, naargelang hoe fris en zuur je je salade wil. Snijd de perziken in dunne partjes en voeg die vervolgens toe aan de salade. Neem een handvol pecannoten en verbrokkel die over de salade. Als laatste gooi je nog wat blokjes geitenkaas over de salade. Roer door en kruid met peper en zout.

De lekkerste zomerse salade OOIT!

Je salade is nu klaar (en ontzettend lekker)! Je kan nog een vinaigrette maken om er doorheen te mengen, al kan ik me inbeelden dat je de smaak zo eigenlijk ook al prima vindt. De zoete perziken, de knapperige pecannoten, de smeuïge geitenkaas, de frisse bessen: je hebt al vele smaken bij elkaar. Maar goed, voor wie fan is van een extraatje: neem een eetlepel balsamico en voeg daaraan een eetlepel olijfolie toe. Roer goed door en vermeng met een theelepel honing. Naar smaak kan je nu variëren met die drie ingrediënten, tot de vinaigrette net zo zoet of scherp is als je zelf wil.

De lekkerste zomerse salade OOIT!

Deze salade is prima als volwaardige maaltijd. Er zitten groenten, fruit, kaas, en noten in dus het vult best goed. Je zou ze eventueel kunnen serveren met wat brood of als salade bij een barbecue. Het is maar wat je wil. Laat het in ieder geval smaken, da’s wat telt! Eet smakelijk!

9 Comments

 1. Marlous

  Jaa yum, ik ben dol op salades met mooi weer. Vooral omdat het zo makkelijk is: alle ingrediënten bij elkaar in een kom gooien en je bent klaar. Deze ziet er ook goed uit!

  Grappig trouwens dat alle boodschappen van de Albert Heijn komen. Ik begreep van een Vlaamse vriend dat de appie bij jullie een relatief goedkope supermarkt is, a la Lidl? Hier in Nederland is het juist min of meer de ‘chicste’ (voor zover een supermarkt chic kan zijn).

  1. Frauke & Arne

   Haha ja! Leuk dat je dat opmerkt, ik had inderdaad ook al gehoord dat AH bij jullie relatief duur is. Hier is dat Delhaize denk ik! Maar voor ons is de AH de enige “betaalbare” supermarkt in de buurt, sinds we er gaan sparen we best veel uit :D. X

Geef een antwoord