Slaapkamer make-over: voor en na!

De make-over van mijn slaapkamer!

Als er iets is dat ik steeds mee wil nemen van een vakantie of weekendje weg, dan is het mijn hotelkamer. Een heerlijk groot bed met verschillende kussens, luxueus gevoel en alle comfort voor een zalige nachtrust: I love it. 🥰 Ik besloot dat knusse gevoel te vertalen naar mijn eigen slaapkamer en gaf ‘m een heel gezellige make-over. En als trotse De Bijenkorf ambassadrice kon ik uiteraard weer in die geweldige webshop terecht voor de enkele leuke accessoires!

Laten we beginnen met enkele beelden van mijn slaapkamer net voordat ik eind 2019 aan de make-over begon. Ik besloot toen, zoals jullie ook al in deze make-over blogpost konden lezen, elke ruimte in huis hélemaal naar mijn hand te zetten en het nieuwe jaar on a clean slate te starten. Mijn slaapkamer wilde ik dan ook met een minimaal budget & niet al te grote effort toch een grootse transformatie meegeven — het is per slot van rekening een erg persoonlijke plek. In deze blogpost kon je al zien hoe ik m’n slaapkamer had ingericht toen we pas in dit huis woonden (bovenste foto’s — hoe LICHT!), en doorheen de jaren zijn eigenlijk quasi alleen de gordijnen en de spiegel op de muur achter het bed erbij gekomen. Tijd voor een switch!

Ta-daa! Zonder al te veel grote aanpassingen, heb ik mijn slaapkamer toch een geheel andere uitstraling gegeven. De hotelkamer vibes zijn er alvast, nu nog het ontbijt op bed 😇.

Slaapkamer make-over: voor en na!

Voor deze make-over ben ik vertrokken vanuit een nieuwe tint op de muur achter m’n bed. De eucalyptuskleur was ik namelijk he-le-maal beu en vond ik eigenlijk iets te fris voor een slaapkamer. Om die knusse vibe te creëren waarin ik gemakkelijk in slaap zou vallen, leek een donkerdere tint me meer gepast. Ik koos voor ‘Midnight blue’ van Levis, een zeer donkerblauwe kleur die met één laagje volledig dekte (#ThankGod) en een prachtige matte finish heeft. In daglicht zie je het blauwe nog wel, maar over het algemeen voelt deze kleur eigenlijk als matzwart aan. En dat vind ik gelukkig ook heel mooi!

De spiegel boven m’n bed (La Redoute, oude collectie) vind ik helemaal het einde en past ook mooi bij het steigerhouten frame. Die wilde ik dan ook graag houden én kreeg ook gelijk een andere uitstraling tegen de donkere muur. Het inspireerde me om met meer contrasterende wanddecoratie aan de slag te gaan.

Slaapkamer make-over: voor en na!

Een slaapkamer moet voor mij simpel en sober zijn om de nachtrust te bevorderen. Ik wilde dan ook niet te gek doen met bankjes, kastjes, kleedjes of andere zaken. Ik had al twee houten krukjes als nachttafeltjes en die heb ik gewoon behouden (daardoor verzamel ik ook minder rommel naast m’n bed, want alles is zichtbaar haha!) maar dat is ook zowat alles dat rondom m’n bed staat. Oké, voor de foto heb ik een Monstera neergezet in een gebreide mand van Urban Nature Culture en dat vind ik prachtig, maar gezien ik twee pluizenbollen in huis heb die daar graag graafsessies in doen, is die inmiddels weer naar een veiligere plek verhuisd. 😬

Maar goed, terug naar de muurdecoratie. Ik bestelde een aantal leuke zaken om aan de wand te bevestigen en voegde ook wat persoonlijke elementen slash souvenirs toe. Zo heb ik het hoedje al op tal van reizen gedragen en bezorgt het me daardoor een heel fijn gevoel, en hangt de dromenvanger inmiddels alweer een paar jaar m’n negatieve gedachten weg te filteren. Ook ben ik helemaal gek op Doing Goods en dan vooral de hangertjes met dierenhoofden. Beneden pronkt al een poos een tijger en dus koos ik deze keer een luipaard. Past wel bij een slaapkamer, dacht ik zo 😉 Ook een mooie klok zou nog leuk bij het geheel passen, en is ook wel zo praktisch, haha!

Ik combineerde de wat natuurlijkere texturen en elementen met gouden decoratie onder de vorm van de leuke Urban Nature Culture spiegeltjes, een geweldige maan van VTWonen en Rituals geurstokjes (Orris Mimosa Private collection) die m’n slaapkamer ook meteen de hotelkamer-geur bezorgen. #LIEFDE! De dierensfeer en gouden touch komt trouwens ook terug in de haak waarmee ik m’n nachtlampje heb opgehangen, want dat is een schattige Doing Goods bij.

Ook maakt je dekbedovertrek een enorm verschil voor de vibe van een slaapkamer en dus scoorde ik een zandkleurige set van katoenflanel (van De Bijenkorf Home), die bovendien extra lang is en daardoor meteen zo’n gezellige uitstraling geeft. Om nog maar niet over het lekker warme én extreem zachte gevoel te spreken!

Last but not least heb ik een aantal kussens toegevoegd (allemaal IKEA) in lichte beige tinten zodat ik heerlijk kan neerploffen en ook het pampasgras zorgt voor die lieve sfeer en uitstraling. Perfect om zalig weg te dromen!

Ik ben super benieuwd naar wat jullie van m’n vernieuwde slaapkamer vinden. Zelf kan ik tegenwoordig niet meer wachten om naar bed te gaan, dus ik vind het in ieder geval geslaagd haha! X

3 Comments

Geef een antwoord