De mascara battle: 2x Bourjois & Gosh

De mascara battle: 2x Bourjois & Gosh

De mascara battle: 2x Bourjois & Gosh

Mascara is een onmisbaar make-upproduct voor mij. Het geeft me een frisse, wakkere uitstraling en laat mijn ogen groter en meer open lijken. Als ik één ding qua make-up moet kiezen dat ik elke dag op zou willen doen, dan is het zonder twijfel mascara (al vind ik wenkbrauwpotlood en poeder ook echt vrij onmisbaar). Ik krijg best regelmatig mascara’s opgestuurd en had daardoor al een voorraadje opgebouwd. Tijd om er eens een paar exemplaren uit te vissen en die grondig te beoordelen! Vandaag vergelijk ik de Bourjois Push Up Volume Glamour mascara, de Gosh No Limit Lash mascara en de Bourjois Twist Up The Volume mascara.

De mascara battle: 2x Bourjois & Gosh De mascara battle: 2x Bourjois & Gosh

Qua verpakking zijn de drie mascara’s best vergelijkbaar: zwart, volumineus, glanzend en met grote letters. De Bourjois Push Up Volume Glamour mascara is een beetje curvy, de Gosh No Limit Lash Mascara strak en eenvoudig en de Bourjois Twist Up The Volume mascara is wat speelser. Die laatste kan je trouwens in twee standen zetten: eentje voor lengte, en eentje voor volume. Je brengt ze het beste over elkaar aan. Zoals je kan zien, zijn de borsteltjes alledrie heel verschillend. De meest linkse is heel vol, met korte maar warrige uiteindes. De Gosh mascara heeft een borsteltje met recht en meer rond stuk, met hele dunne en dichtbij elkaar staande prikkertjes. De rechter mascara is wat breder en langwerpiger en de haartjes staan verder uit elkaar.

Geen mascara

De mascara battle: 2x Bourjois & Gosh De mascara battle: 2x Bourjois & Gosh

Mijn wimpers zijn van nature zwart met blond in de puntjes. Daardoor vallen ze minder op dan ik zou hopen. Ze zijn niet heel gekruld, maar wel behoorlijk lang. Ik zoek dan ook voornamelijk een zwarte mascara die me volume en krul kan bezorgen. De criteria waarop ik de 3 mascara’s ga beoordelen zijn lengte, separatie, volume/krul, intensiteit en handigheid in gebruik (is ‘ie smosproof?).

Gosh No Limit Lash mascara

De mascara battle: 2x Bourjois & Gosh

lengte: deze mascara laat mijn wimpers niet opvallend veel langer lijken
♥  separatie: ik heb het idee dat mijn wimpers een beetje aan elkaar blijven plakken met deze mascara, ze zien er in ieder geval niet super gesepareerd uit
volume/krul: de mascara lijkt mijn wimpers wat zwaarder te maken en geeft dan ook niet echt krul, wel zit er wat meer volume in doordat mijn wimpers wat aan elkaar plakken
intensiteit: de mascara is mooi zwart, maar komt niet heel intens over
handigheid in gebruik: ik vind het borsteltje niet heel handig en heb het idee dat het niet zo goed werkt om bij al m’n wimpers te komen, het ronde stuk veroorzaakt juist vlekjes en aan elkaar plakkende wimpers

De mascara battle: 2x Bourjois & Gosh

Deze Gosh mascara raad ik niet aan. Hij doet niet zo veel bijzonders voor mijn wimpers en ik vind ‘m ook niet heel gemakkelijk in gebruik. Hij is te koop voor €10,99.

Bourjois Twist Up The Volume mascara

De mascara battle: 2x Bourjois & Gosh

lengte: wanneer ik de mascara in de stand voor lengte zet, merk ik gelijk dat mijn wimpers een langere indruk geven
separatie: ondanks dat je twee lagen over elkaar doet, vind ik dat de mascara mijn wimpers heel mooi en netjes scheidt, er zijn bijna geen klontertjes te vinden
volume/krul: de mascara lijkt mijn wimpers een beetje te liften en geeft wel degelijk wat krul – niet súper indrukwekkend, maar wel gewoon goed
intensiteit: de mascara is mooi diepzwart en geeft mijn wimpers ook die uitstraling
handigheid in gebruik: ik heb liever mascara zonder zo’n twist-ding, maar het borsteltje an sich werkt prima en is ook behoorlijk smosproof

De mascara battle: 2x Bourjois & Gosh

Een goede mascara! Mijn wimpers worden gelift en dikker zwart dankzij de dubbele laag mascara. Ik ben fan. Hij kost ongeveer €11,50.

Bourjois Push Up Volume Glamour (waterproof) mascara

De mascara battle: 2x Bourjois & Gosh

lengte: deze mascara zet mijn wimpers mooi tot aan de uiteinden aan, waardoor ze lekker lang lijken
separatie: geen klontertjes met deze mascara, maar elke wimper wordt netjes gescheiden (ook de hele dunne en kleine)
volume/krul: deze mascara zorgt voornamelijk voor veel volume doordat echt elke wimper apart netjes wordt aangezet, al is er zeker ook de nodige krul
intensiteit: de mascara is mooi intens zwart
handigheid in gebruik: mijn lievelingsborsteltje, je kan er gemakkelijk mee ‘kammen’ zonder klontertjes en je morst niet heel snel

De mascara battle: 2x Bourjois & Gosh

Deze Bourjois mascara is mijn persoonlijke favoriet! Het borsteltje heeft een vorm die eigenlijk altijd al mijn voorkeur geniet: vol, met vele pinnetjes zodat alle wimpers netjes apart worden aangezet. De mascara geeft mijn wimpers een volle, lange look maar oogt alsnog natuurlijk. Een aanrader! De mascara kost €12,99.

Het moge duidelijk zijn dat ik een fan ben van Bourjois mascara’s (überhaubt van Bourjouis items in het algemeen!). De Push Up Volume Glamour mascara is echt een aanrader, ik heb er zelfs al één tube van leeggebruikt (de non-waterproof versie, maar ze zijn echt hetzelfde). De andere Bourjois mascara is een fijne runner-up, maar het Gosh exemplaar zou ik niet aanraden. Wat is jouw favoriete mascara?

4 Comments

Geef een antwoord