Decoratie Halloween pompoentjes

Decoratie Halloween pompoentjes

Decoratie Halloween pompoentjes

Het is alweer bijna eind oktober, en dat betekent dat het bíjna zover is: Halloween! Hoewel wij zelf nooit heel actief vieren de dag zelf (trick or treaten wordt hier niet gedaan!), vinden we het wel ontzettend leuk om ons appartement aan te kleden in Halloween-thema. Iets wat daar echt goed bij past (eigenlijk bij de herfst in het algemeen), zijn pompoenen! En die kan je gemakkelijk zelf maken. We tonen vandaag hoe!

Decoratie Halloween pompoentjes

Je hebt nodig:
– bollen van piepschuim (te vinden in de knutselwinkel)
– crèpepapier in oranje en donkergroen
– chenille(draad) in groentinten
– gewone lijm én alleslijm
– een dikke stok, bijvoorbeeld breinaald

Decoratie Halloween pompoentjes

Er bestaan eigenlijk twee manieren om deze pompoentjes te maken, het is maar wat je graag hebt. Bij de eerste techniek snijd je een stuk oranje crèpepapier uit en dat wikkel je om de piepschuimbol heen.

Decoratie Halloween pompoentjes

Eventueel kan je het uiteinde een beetje insmeren met lijm en zo vastmaken aan de rest van het crèpepapier.

Decoratie Halloween pompoentjes

Knip het crèpepapier een beetje bij zodat je het nog nét wat verder dan het midden van de bovenkant kan wikkelen.

Decoratie Halloween pompoentjes

Trek al het crèpepapier naar het midden toe en bevestig het vervolgens ín de piepschuimbol door er met je breinaald flink in te prikken. Herhaal langs de andere kant.

Decoratie Halloween pompoentjes

Met behulp van je breinaald of een ander stukje, ga je nu de ‘groeven’ van de pompoen nabootsen door hard op het piepschuim te drukken.

Decoratie Halloween pompoentjes

Vervolgens snijd je een langwerpig stuk groen crèpepapier, met een hoogte van zo’n goede 2 centimeter. Rol het stuk crèpepapier op en maak het uiteinde vast met wat lijm. Daarna steek je dit rolletje in het gat dat je met je breinaald maakte om het oranje crèpepapier vast te maken. Doe in het gat eerst een klein drupje alleslijm, zodat alles goed vastzit.

Decoratie Halloween pompoentjes

De chenilledraad knip je af op verschillende lengtes, en wikkel je om een stokje heen zodat je leuke krulletjes krijgt. Prop ook deze in het gat dat je maakte en varieer met grote/kleine krullen en de kleur van je chenille.

Decoratie Halloween pompoentjes

Ta-daaa! Je pompoen is klaar. Hoe cute, right!

Decoratie Halloween pompoentjes

Zo ziet de bovenkant eruit! Deze techniek vind ik (Frauke) persoonlijk het handigste, omdat er geen lijm op het crèpepapier gaat (= minder risico op scheuren). Arne vond een andere techniek, die we voor pompoen nummer 2 gebruikten, dan weer fijner. Het is maar wat je graag hebt!

Decoratie Halloween pompoentjes

Techniek nummer twee houdt in dat je éérst de vormen in je piepschuim maakt. Je drukt er dus al de groeven in (je moet minder voorzichtig zijn, want het crèpepapier kan niet stuk gaan) en snijdt met een mesje zowel boven- als onderaan een gat uit om alles in te proppen. Daarna breng je lijm aan in alle groeven, en wikkel je het oranje crèpepapier om de bol heen. Vervolgens prop je ook weer alles in de gaten, en bevestig je alles met een beetje alleslijm. Het fijne aan deze techniek is dat de groeven wat meer naar voren komen, en dat het minder riskant is om te drukken tegen het isomo/er een gat in te maken want je papier kan niet scheuren.

Decoratie Halloween pompoentjes Decoratie Halloween pompoentjes

Welke techniek je ook gebruikt, je krijgt uiteindelijk hele schattige en mooie decoratieve pompoentjes :). Je kan ze uiteraard in élk formaat maken, dus ze passen zeker ook in jouw interieur. Bij ons staan ze op ons wandrek en daar geven ze een geweldige herfst/Halloweenuitstraling aan ons appartementje. Wij zijn klaar voor Halloween!

Decoratie Halloween pompoentjes

We hopen dat jullie dit een leuke Halloween/herfst DIY vonden en dat als jullie vieren, het ontzettend leuk en gezellig (of juist eng, haha!) wordt! Sommigen vinden Halloween misschien maar iets commercieels, maar wanneer je net als ons zélf dingen knutselt, maakt dat helemaal niet uit ;)! Happy DIY’ing (& Halloween)!

15 Comments

  1. Anna

    Jaaa, crèpepapier! Dat was vroeger altijd mijn favoriete knutselmateriaal. En wat ziet dit er schattig uit, ik word er helemaal vrolijk van zo op de vroege ochtend. Hele leuke DIY! Fijn weekend! :)

  2. Eline

    Wat een ontzettend leuke DIY. Halloween versieringen zijn altijd zo leuk. Dit jaar hebben we een halloween feest op school dus ik ben heel benieuwd wat ze daar allemaal hebben hangen. Deze zijn wel heel leuk!

  3. Sanne

    Hier hou ik van! Superleuke originele diy die je ook binnen een korte tijd kan maken. Én dat helemaal niet duur is. Leukleuk als ik mij verveel in de herfstvakantie!

Geef een antwoord