Decoratie van vilten balletjes

Decoratie van vilten balletjes

Decoratie van vilten balletjes

We hadden ze al op zóveel leuke interieurplaatjes gezien: decoratieve balletjes in een vaasje. Hoe ze noemen? Geen flauw benul! Maar het leek ons wel heel leuk om er zo zelf ook te maken. Het is net een nepplantje, maar dan vrolijker en je hoeft het geen water te geven ;-). De DIY is ontzettend gemakkelijk, dus laten we eraan beginnen!

Decoratie van vilten balletjes

Je hebt nodig:

  • een leuk vaasje
  • stevige ijzerdraad, zoals binddraad
  • een kniptang
  • vilten bolletjes – wij haalden ze bij Søstrene Grene

Decoratie van vilten balletjes

Deze DIY behoeft eigenlijk maar één foto en een kléin beetje uitleg: je neemt een stuk ijzerdraad en knipt dat op een gepaste lengte. Vervolgens maak je met het uiteinde van die draad een gaatje in het vilten balletje (als het niet scherp genoeg is, kan je ook een naald gebruiken) en druk je de ijzerdraad in het balletje. Om te eindigen, maak je het stuk ijzerdraad wat rechter en vorm je het naar wens.

Decoratie van vilten balletjes

En dat herhaal je! Met allerlei kleurtjes en in verschillende lengtes. Op die manier kan je de balletjes gemakkelijk schikken over het hele vaasje. Easy as that! Zo snel heb je dus een leuk stuk decoratie in elkaar gezet.

Decoratie van vilten balletjes Decoratie van vilten balletjes

De balletjes zien er fleurig en vrolijk uit en zijn een leuk en duurzaam alternatief voor bloemen of planten. Ze gaan lang mee, je vormt ze naar wens en je hoeft er níks aan te doen! Heel erg gemakkelijk, maar het resultaat is zeker de moeite waard. Een gemakkelijke DIY die jouw interieur snel tot een hoger niveau kan tillen! X

7 Comments

Geef een antwoord