Deze DIYs verhuisden met ons mee

Het is inmiddels al ongeveer een half jaar geleden dat Arne en ik vanuit Gent verhuisden naar waar we nu wonen. Ik kan amper geloven dat het alweer ZO lang geleden is dat we met veel te veel dozen toekwamen in een kaal, nog te schilderen huis! Inmiddels is het omgetoverd tot een warme, gezellige woonplek waarvan sinds kort ook ongeveer alle ruimtes af zijn. Een groot contrast met de rommel en chaos die er eerst was! We besloten om bij onze verhuizing VOLLEDIG nieuw te gaan, zo lieten we praktisch alle meubelen achter en zijn we echt met een schone lei (en meer luxe/onze stijl meubelen) begonnen. Wat we wel meenamen uit ons appartement, waren enkele van onze meest favoriete DIYs. Veel projecten hebben we weggedaan (ruimte voor nieuws!) maar sommige vonden we veel te leuk daarvoor. Een selectie vind je in deze post!

Chique schaaltjes van klei

Dit is nog altijd één van mijn all time favoriete DIYs. Ik vind het resultaat zo ontzettend mooi! De combinatie van de steenachtige klei met het metallic gouden randje en de bronzen accenten is prachtig en oogt ook best luxueus. Deze schaaltjes stonden in Gent op mijn make-uptafeltje en staan daar nu eigenlijk nog steeds, maar dan wel met nog meer oorringen, ringen en armbandjes erin haha.

DIY juten opbergers

Deze DIY maakte ik voor onze badkamer boven in Gent. Ik experimenteerde met jute en behangerslijm en het resultaat daarvan was verrassend leuk! De opbergers hebben nog steeds exact dezelfde vorm/look en blijken dus best lang mee te gaan. Heel fijn! Ik heb het linkerzakje nu op de kleedkamer gezet met linnen zakken erin en het rechtse bakje staat op m’n make-upkastje met wat parfumpjes en accessoires.

DIY banner van stof zonder naaien

Telkens wanneer ik projectjes doe waarbij je moet naaien, krijg ik reacties van mensen die dat niet kunnen of willen. Wat ik wel begrijp, want soms is dat best wel wat gedoe! Daarom besloot ik een project aan te gaan waar niemand moeite mee zou hebben: een banner van stof ZONDER naald en draad! Een lapje stof, een stukje hout, wat koord en een lijmpistool volstaan voor een leuke banner, waarop je dan een quote of naam kan verven/schrijven. Deze hangt nu in ons kantoor, waar ‘ie volop tot z’n recht komt!

Gemakkelijke rek make-over met MDF

Ik kocht in Gent een groot rek om allerlei spullen van mijn kamer op kwijt te kunnen. Het rek was goedkoop (IKEA!) maar daardoor ook een beetje saai. Ik besloot het op te leuken door er op maat gezaagde MDF-planken op te leggen, wat tot een onwijs leuk resultaat leidde. Inmiddels staat deze kast ook te pronken op ons kantoor, maar dan wel met twee lagen minder. Het is nu een heel cool, laag rek geworden waarvan velen ons al vroegen waar het te koop is. Je maakt het dus zelf!

DIY theedoeken met cactus/marineprint

Het stond al lang op mijn to-do-lijstje om een keertje theedoeken te bestempelen of versieren met textielverf. Uiteindelijk ging ik ervoor en beschilderden we theedoeken met onder andere cactussen en bootjes. Het resultaat werd ontzettend vrolijk! Ik was zelf bang dat deze theedoeken niet lang zouden overleven (door ze regelmatig te wassen) maar they’re still going strong en de kleur is nog amper vervaagd. Echt een aanrader, dus!

Zomerse en fruitige dekseltjes voor je glas

Eentje voor nu/zeer binnenkort: deze fruitige dekseltjes/onderzettertjes gemaakt met strijkkralen. STRIJKKRALEN! Als je je weer even kind wil voelen, ga dan vooral aan de slag met deze DIY. Niet alleen ziet ‘ie er leuk uit, het maken an sich is al een party. Zeker als je de cocktails in gedachten houdt die je zal aankleden met deze dekseltjes! ;-)

DIY zwart wit ladekastje

Dit IKEA ladekastje is lang uit de collectie geweest. En daar baalde ik van, want het was vroeger echt mijn perfecte opbergmethode voor make-up (tot ik besloot het kastje te beplakken met tienerplaatjes en het roze verfde). Je kan dan ook begrijpen dat mijn vreugde groot was toen het terug beschikbaar werd! Ik besloot het wat tijdlozer te DIY’en door het zwart-wit-geometrisch te verven en bruiner te beitsen. Een resultaat dat ook nu nog prachtig past bij m’n make-uphoekje!

Zo maak je een ananas met touw! 

Een van de laatste DIY’s die ik in Gent maakte: een houten schijf met daarop de vorm van een ananas in koord. Ik vind deze DIY-techniek (‘string art’) echt ZO cool! Je kan werkelijk elke vorm maken en elk soort ondergrond ermee decoreren. De combinatie van de warme zomerse kleuren, de vrolijke print en de houten schijf maakt mij nog steeds elke keer blij als ik ze zie in de kleedkamer (waar deze DIY een plekje kreeg).

DIY kussenslopen met vilt

Om dit overzichtje af te sluiten, toon ik nog graag even deze twee kussens (nu wél met naaien!) die ik in Gent maakte voor ons “bed in hotelstijl”. Ik naaide er schattige wolkjes en een leuke spreuk op en sindsdien waren de kussens elke dag in ons bed te vinden. Arne heeft zijn kussen ondertussen de deur gewezen (“het neemt teveel plek in!”) maar dat van mij gebruik ik nog met veel plezier. Zo groot en zacht! <3

Er zijn nog wel een paar kleine DIYs waarvan ik weet dat we ze uit Gent hebben meegenomen (bloempotjes met ballonnen eromheen, cactussen in een weckpot etc.) maar dit waren de voornaamste. Ik vind het heel leuk om te zien dat we toch wel een aantal zelfgemaakte stuks hebben behouden en nog steeds graag gebruiken! Dat komt natuurlijk ook omdat we liefde en werk in de items hebben gestoken, waardoor ze altijd meer waarde zullen hebben dan een snelle aankoop in een willekeurige winkel. En dat maakt DIY zo mooi!

Zijn er DIYs die bij jou al lang meegaan? X

4 Comments

  1. Rowan

    Wat een mooie selectie aan DIY’s! Ik snap dat deze allemaal zijn meeverhuisd! De schaaltjes van klei zijn echt mijn favoriet, zoiets zou ik zelf ook nog wel willen maken!

Geef een antwoord