Deze unieke vazen maak je zelf

Deze unieke vazen maak je zelf!

Deze unieke vazen maak je zelf

Verse bloemen in huis hebben is voor mij echt iets wat mijn hele mood kan beïnvloeden. Het maakt me vrolijk, geeft me een fris en levendig gevoel én is ook meteen een boost voor je interieur. Ik zou dan ook het liefste meerdere keren per week een vers bosje halen (of wat zeg ik: een grote, volle bos! Zo kan ik die gelijk over het hele huis verspreiden.) maar soms lukt dat niet. En dan is het des te leuker om back-ups te hebben onder de vorm van nepbloemen. Die je in een superunieke vaas steekt, zoals ik in deze DIY laat zien!

Deze unieke vazen maak je zelf

Voor deze unieke zelfgemaakte vaasjes heb je nodig:

  • kleine snijplankjes, die vind je bijvoorbeeld bij Action (daar haalde ik de mijne – op de achterkant staat wel een cliché tekst maar die hoef je niet te laten zien!)
  • nepbloemen (ook weer bij Action gehaald)
  • dunne spijkers die iets langer zijn dan je plankje dik is
  • een hamer
  • koord in mooie kleurtjes
  • een schaar
  • een sjabloon

Wat sjabloon betreft had ik graag dat van mij gedeeld, maar ik heb dat eigenlijk totaal niet gevolgd (teveel stipjes). Idealiter zoek je gewoon de vorm van een vaas op in Google, print je die af op het formaat van je snijplankje en gebruik je die als leidraad.

Deze unieke vazen maak je zelf

Sla spijkers in je snijplankje volgens de contour van het vaasje dat je wil maken. Zoals je ziet heb ik met een aantal spijkers het onderste gedeelte van de vaas gemaakt en voor de bovenkant iets meer spijkertjes gebruikt. Je kan dit het beste gewoon uitproberen en op gevoel doen :-)!

Deze unieke vazen maak je zelf

Scheur vervolgens je sjabloon van onder de spijkers.

Deze unieke vazen maak je zelf

Tijd om te wikkelen met koord! Maak eerst het koord met een knoopje vast rond de spijker waarmee je begint. Vervolgens wikkel je het koord telkens een twee à drie keer (ook weer op gevoel) rond twee naast elkaar geplaatste spijkers. Daarna doe je hetzelfde met de daarop volgende spijker, dus dan heb je overlap bij de linkse spijker (als je snapt wat ik bedoel).

Deze unieke vazen maak je zelf

Hier zie je wat duidelijker wat ik bedoel. Je gaat dus steeds per twee om de spijkers heen wikkelen. Doe dat totdat je volledige vaas ‘gemaakt’ is met het koord.

Deze unieke vazen maak je zelf

Daarna maak je een lusje in je koord en trek je dat om een spijker heen. Span dat lusje goed aan door aan het uiteinde van je koord te trekken en voilà, je koord zit goed vast. Nu kan je het resterende stukje afknippen.

Deze unieke vazen maak je zelf

Daarna knip je een aantal stukjes van je nepbloemen af, zodat je het vaasje kan ‘vullen’. Schuif de staafjes met bloempjes door de bovenste opening van je koord. Vul aan met nepbladeren, extra takjes of nog meer extra bloemetjes. Normaal zit alles best vast en strak omdat je het door de opening hebt gepropt, maar je kan altijd met een mini druppeltje lijm (van een lijmpistool) voor extra fixatie zorgen.

Deze unieke vazen maak je zelf Deze unieke vazen maak je zelf

Herhaal dit zoveel keer – en met zoveel soorten nepbloemen – als je wil. Ook leuk: verschillende formaten van snijplankjes gebruiken en ook allerlei soorten vaasjes maken (breed en dik, lang en sierlijk etc.). De combinatie van die variaties zorgt voor een heel erg leuk effect in je interieur! Ook met bloemen kan je het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. Je kan zelfs verse (geplukte) bloemen in je vaasjes stoppen, maar dan moet je er rekening mee houden dat die het niet lang zullen volhouden. Wel een superleuk idee voor feestjes! Veel plezier met het maken van je eigen, unieke vaasjes. Deel gerust het resultaat via Instagram en tag ons even! (@thelifefactory)

7 Comments

Geef een antwoord