Gezonde pitta met groentenballetjes

Dit kan je deze week eten!

Op zondag reserveer ik meestal een momentje voor zwaar en diep denkwerk. Dan neem ik een kop thee, het liefste nog een vers gebakje en peins ik over de moeilijke zaken in het leven … Zoals wat we de komende week kunnen eten. Het is altijd een uitdaging om originele dingen te bedenken die én snel te maken zijn, én gezond, én lekker. Wel, deze week word jij alvast bespaard van deze last: we hebben 7 recepten die je MOET proberen. Maar dan ook echt!

Maandag – snel en weinig afwas

Op maandag gaan wij standaard boodschappen doen na ons werk. Dan doen we alles mee voor een week lekker eten en zijn we weer voorzien. Daardoor is maandagavond meestal wat drukker en mist de tijd om nog uitgebreid te kopen. Ideaal op zo’n moment? Eenpanspasta! Je begint de week met weinig afwas en snél een lekker gerecht! Mjam!

Dinsdag – visdag!

Het is wel zo gezond om één keer per week vis te eten (minimaal). Dan kiezen wij vaak óf voor zalm, óf voor roodbaars. En nu de temperaturen buiten wat frisser zijn en je snel nood hebt aan warm comfortfood, is deze tagliatelle met roodbaars echt verrukkelijk.

Woensdag – treat yo self! 

Twee dagen pasta, da’s wel weer genoeg. Tijd voor wat anders! Maak een lekker stukje flink gekruide kip die je combineert met heerlijke avocado en zoete aardappel. Een fijne maaltijd qua smaak, stevig qua inhoud. Erg lekker en ook snel te bereiden!

Donderdag – snelle restjes

Je hebt vast nog wat zoete aardappel en avocado over van de vorige dag en vooral: niet te veel zin meer om te koken. De week is alweer bijna voorbij, het werken begint door te wegen en je wil gemakkelijk eten. Zonder in te boeten op de smaak, kies je dan best voor deze gevulde zoete aardappel. SO GOOD!

Vrijdag – cheat day!

De werkweek is voorbij voor velen en het liefste rijd je dan rechtstreeks naar de frituur. Maar vergeet die vettige onzin! Ga voor een zelfgemaakte Hawaï burger die MINSTENS even lekker is. Je maakt ‘m snel en kan deze lekkernij gewoon voor de televisie opeten. Omdat het kan ;-)!

Zaterdag – tijd om te koken

‘s Zaterdags is het voor velen hét moment om eten te maken waar je nog even mee verder kan. Grote kommen soep, een flinke portie couscous, spaghettisaus … Alles wat in te vriezen valt! Wij kiezen voor het laatstgenoemde en raden je ons recept voor de béste bolognesesaus OOIT aan. Echt ontzettend goed van smaak en je maakt direct genoeg voor een maand. Mmm.

Zondag – maar wat gaan we nu eten?!

Daar is ‘ie alweer: de zondag! Tijd om te bepalen wat er de komende week op het menu komt te staan. Wie weet iets dat je over hebt van deze week? En een lekkere portie spaghettisaus? Vandaag kan je nog wat soep bijmaken om deze week als lunch op te smullen en ‘s avonds las je een licht en vegetarisch moment in. Pitta met groenteballetjes! Echt een perfecte afsluiter van een smaakvolle week :-)

Wat staat er bij jou op het menu?

6 Comments

 1. chucky1012

  Leuk dat jullie hier heerlijke gerechten laten zien van recepten die niet veel tijd in beslag nemen om voor te bereiden en te koken.
  Ik hou er namelijk niet van om lang in de keuken te staan.

  Xoxo

 2. Lauriëtte

  Fijne lijst! Ik vind het bedenken van een weekmenu altijd zo’n uitdaging! Je wilt natuurlijk ook niet iedere week hetzelfde eten. Vooral die eenpanspasta lijkt me lekker, die ga ik eens proberen!

 3. Alessandra

  Haha ik herken mezelf zo hard in dit artikel! Elke zondag zet ik me ook aan mijn eettafel met mijn laptop, receptenboeken en pen en papier om een goede én gezonde menu te bedenken voor de volgende week! Meestal koop ik wel maar tot vrijdag, het weekend is te lastig omdat dan mijn plannen wel al eens kunnen veranderen. En ik ga ook maandag altijd na m’n werk om boodschappen voor een hele week haha :D Iedereen verklaart mij altijd voor zot, maar ik snap die mensen niet die elke dag opnieuw moeten bedenken ‘wat gaan we vandaag eens eten’. Ik haal trouwens ook af en toe inspiratie van jouw recepten, die zien er altijd super lekker uit! En tenminste niet met 1000 ingrediënten. Thanks for sharing!

  1. Frauke & Arne

   Wat leuk dat je je hierin zo herkent :D Overigens kopen wij ook maar voor 5 dagen hoor, er zit altijd wel een cheat day of etente of … tussen ;-)! Leuk dat je onze recepten ook probeert, laat zeker weten wat je ervan vindt! X

Geef een antwoord