L'Art de la table

Dit leerden we tijdens workshop L’Art de la Table

L'Art de la table

Zondagochtend, een verlengd weekend in het zicht. Arne en ik kleden ons warm aan, want de zon lijkt vandaag verdwenen te zijn. We kruipen in de auto en rijden door velden, over lange steenwegen en uiteindelijk door kronkelende, bergachtige baantjes. Waar we heengaan? Hoeilaart! We bezoeken een serristenvilla in de druivenstreek van ons land, waar we in de Engelse tuin een workshop L’Art de la Table mogen bijwonen.

Dit is wat we er leerden …

L'Art de la table

  • Wat weerman Frank zegt, is niet altijd waar. We kregen een droge namiddag met af en toe zelfs een zachtjes brandend zonnetje. Heerlijk! En ideaal, gezien een groot deel van de workshop in openlucht plaatsvond.

L'Art de la table

  • Dat Hoeilaart een enorm sfeervolle plek is. En met name deze villa, die onder de naam Le 2e Étage wordt verhuurd, wat een pareltje. Iemand op Instagram zei “Het is net het kasteel van Charmed” en die beschrijving is best treffend. Ook de Engelse tuin was mooi aangelegd, met een charmant hutje en ditto houten toilet, prachtige vijver en vele planten. GIVE US!

L'Art de la table

  • Interieurstylistes Bieke Damen & Annick Oth werken samen als tweetalig duo om de mooiste settings te creëren. Ze zijn niet alleen inspirerend en heel professioneel, maar ook très sympa.

L'Art de la table

  • Een tafel stylen biedt oneindig mogelijkheden. Van modern over romantisch tot lekker vintage: met de juiste combinaties maak je de leukste tafelsettings. Zo ontdekten we de strakke blauwe tafel bij het water (en werden we verliéfd op de Salt & Pepper borden – DIY materiaal!), een feesttafel voor vrienden onder een tent (liefde voor de combinatie groen-okergeel-paars) en een enorm romantische setting in de serre (mix & match werkt: hoe meer oude bordjes bij elkaar, hoe gezelliger).

L'Art de la table

  • Over de serre gesproken: we droomden dat we ze meenamen naar huis. Imagine: je hebt in de tuin zo’n prachtig glazen ding, lichtjes verscholen achter een sfeervolle vijver, oude bomen en fleurige struikjes. Binnenin staat een prachtige houten tafel die je vol bloemstukken, warme kaarsen en lieve bordjes zet. De zijkanten vul je op met een bar en moestuin waarin je ook onder slechte weersomstandigheden kan ontspannen. LIEFDE.

L'Art de la table

  • Een klein detail: kaarsjes in kunststof zijn awesome. Vergeet de – eerlijk – lelijke, zilveren cupjes waarin theelichtjes zitten gepropt. Spaas heeft de oplossing, namelijk doorzichtige houdertjes. Zo zie je de schoonheid van het kaarsje voor de volle 100% en hoef je geen potjes of houdertjes meer te kopen of gebruiken.

L'Art de la table

  • Leuke DIY-ideetjes! Macraméhangers maakten doen we inmiddels bijna blind, maar de andere projecten tackelden we met veel plezier. Een houten schijfje voorzien van tekst middels spijkers en koord om er daarna een kaarsenhouder van te maken, glazen met kaarsen decoreren met stift of verf: styling staat vaak gelijk aan zélf dingen maken. Lekker uniek! Als knutselliefhebbers hadden we daar uiteráárd geen probleem mee.

L'Art de la table

  • Dat bloemen en kaarsen qua geur niet te overweldigend mogen zijn. Als in: de geuren moeten bij elkaar passen, maar tijdens het eten ruik je ze best zo min mogelijk. Zet de sterk geurende op een sidetable en kies voor neutrale kaarsjes. Die overigens wél alle kleuren van de regenboog mogen aannemen.

L'Art de la table

  • Last but not least: dat een pizza op het einde van zo’n dag (en na een smakelijk Campari-aperitief) ontzéttend lekker kan zijn. Hoewel, stiekem wisten we dat al.

Bedankt RCA group, Spaas kaarsen (topmerk!) en stylistes Bieke Damen & Annick Oth voor de gezelligheid, kennismaking met mooie streek, massa’s inspiratie en fijne namiddag. Oh, en de taart was heerlijk. Ook geen onbelangrijk detail ;-).

2 Comments

Geef een antwoord