Dit was april

Dit was… april

Hij voelde als een jaar, die aprilmaand! De eerste die we met z’n allen integraal in lockdown doorbrachten en ook de maand waarin we beetje bij beetje zijn gewend aan ‘het nieuwe normaal’. Pfoe, dit was niet wat ik van mijn (eerste) jaartje “alles doen wat ik wil #freedom #yolo” had verwacht!

Jullie vroegen al een aantal keer naar meer persoonlijke posts en een kijkje achter de schermen hier op de blog (nog naast de vele Stories die ik regelmatig plaats) en ik dacht dit jaar wel heel wat spannends te kunnen delen. Helaas, pindakaas, voorlopig is 2020 vooral met mezelf leren leven want ik breng de quarantaine all by myself (met Rosie en Fleur, maar die praten voorlopig nog niet terug) door 😉 En daar kan ik wel heel hard over gaan klagen, maar dat lijkt me voor jullie niet echt boeiend. Dus ben ik in m’n archief gedoken en heb ik vandaag een aantal willekeurige highlights van de maand april verzameld. Geluksmomentjes, dingen die ik deed of leerde tijdens quarantaine en veel dankbaarheid. Geen virus om te verspreiden, maar positive vibes! Let’s gooo!

✨ De zomer loert om de hoek! Ik heb in april heel veel wandelingen en fietstochtjes gemaakt in mijn mooie buurt en word altijd zo gelukkig van de kleurrijke lucht, de geur van bloeiende bloesems en vers afgemaaid gras. In april was het ontzéttend lekker weertje en dat maakte de hele quarantaine toch wel flink draagbaarder. Elke dag heb ik exact 3 kwartier zon in m’n tuintje en die heb ik zo mogelijk maximaal benut, waardoor ik toch al wat tan lines heb. Jippie, dichtste bij een vakantie dat we dit jaar komen 😉!

Toy Boy, Tiger King & Unorthodox. Ik ben normaal eigenlijk geen heel fervent seriekijker, maar je moet wat als je ‘s avonds beneden komt na een dagje werken 😬! Ik heb de series Toy Boy, Tiger King & Unorthodox op Netflix compleet verslonden in april. De eerste is Spaans, luchtig maar wel entertaining, de twee andere zijn (helaas) waargebeurd en een pak heftiger en vooral intrigerender om te kijken. Mocht je dat nog niet gedaan hebben (want ze zijn super hyped) raad ik je aan dat alsnog te doen! Heb je trouwens nieuwe kijktips voor me nu ik in een zwart gat zit, let me know!

✨ (Gezond) koken en bakken. Ik kook normaal bijna nooit en ga vaak ‘op de bots’ boodschappen doen wat resulteert in kant-en-klaar slaatjes of een tosti met kaas als avondmaal. Door de quarantaine werd ik verplicht op voorhand na te denken over m’n weekmenu én dook ik ook vaker terug de keuken in. Ik maakte enkele van m’n favo gezonde gerechtjes zoals quesadilla’s, bakte flatbread en – duh – bananenbrood, pocheerde voor het eerst een ei enzovoort. Intussen apprecieer ik het weer veel meer zelf m’n eten te maken en heb ik vooral ook ontdekt dat dat ook prima voor één persoon kan en de moeite waard is. 👩‍🍳

✨ Ik richtte mijn tuintje in! Mijn IKEA en H&M home bestellingen kwamen toe, samen met een hele lading aan plantjes en een nieuw buitentapijt. Ik schoonde m’n meubels op, beitste het hout, haalde veel oude bloempotten en kapotte planten weg en richtte m’n tuintje zo goed mogelijk opnieuw in. Klaar voor een fijne zomer! En net op tijd, want ik heb intussen al veel geprofiteerd van m’n knusse stekje. ☀️

Love, love, love! Ik ontving vele kaartjes van lieve mensen in m’n leven en dat deed me nogmaals beseffen dat fysieke afstand nog niet per se échte afstand hoeft te betekenen. Ik voel me meer verbonden dan ooit! Het is ook zo fijn dat er technologie bestaat om lekker te kunnen kletsen, feesten, spelletjes spelen, aperitieven of mental breakdowns te hebben op afstand. Videobellen for the win!

✨ Paaseitjes, véél paaseitjes. We kregen van het werk een doos met een jaarvoorraad chocolade opgestuurd en oh lord, ik heb me kapot gevreten aan witte chocolade. Alle kleine en grote witte eitjes moesten er binnen de 2 dagen aan geloven (en zo waren de #quarantainekilo’s ook meteen een feit: ik zit aan +3). Gelukkig maar dat ik minder fan ben van melkchocolade en pure chocolade, anders was ik denk ik in een paasei veranderd. 😅 Ik heb ook heel hard genoten van mijn paasontbijtje thuis, met gewonnen brood, vers sinaasappelsap en … chocolade!

Dressing up! Ik leef 3/4 van de tijd in trainingsbroeken en comfy tops, maar probeer toch ook af en toe een leuke look aan te trekken en mezelf even te verzorgen. Geeft meteen zo’n mood boost! En dan kon ik ook meteen outfitfotootjes maken voor Instagram, want daar reageren jullie altijd zo leuk op 😄.

✨ Online shoppen. Ik heb superveel online besteld tijdens het begin van de lockdown: van Yves Rocher producten tot heel veel kleding, interieurspulletjes, schoenen enzovoort. Je moet toch iets hebben om naar uit te kijken 😇! De pakketjes kwamen allemaal geleidelijk toe tijdens de afgelopen maand en dat was altijd weer een hoogtepunt van m’n dag. Lekker testen, passen, genieten! Ik kan niet ontkennen dat ik ook al voor mei wat ‘verrassingen’ heb besteld… 🙈

Volledig verzonken in dit boekwerk aan tekst, besefte ik dat ik éigenlijk wel kon blijven typen. Want naast bovenstaande, zijn er nog heel wat meer highlights de revue gepasseerd in de maand april. En zelfs alle mindere momenten en kantjes hebben wel hun silver lining. Dus probeer ik me daarop te focussen om met hernieuwde moed de meimaand in te gaan. Die er misschien ook weer heel anders én wie weet zelfs wat socialer aan toe zal gaan. Laten we hopen maar vooral flink ons best blijven doen! 🤞

Stay safe, en ik hoop dat ook jij naar mooie momenten in april kan terugkijken! XX

2 Comments

 1. chucky1012

  Prachtige louche plek in de tuin.
  Gezellig dat de kat er ook gezellig bijkomt.
  Mooie kleed op de vloer in de tuin.
  Toffe sneakers.

  Xoxo

Geef een antwoord